Copyright © 2004-2019 www.hansstolk.com  All rights Reserved. 

 

       

 

* Woensdag 11 Maart: Het was natuurlijk te verwachten dat in Nederland ook vanwege het coronavirus sport evenementen afgelast zouden worden. En nu is het dan zover, de KNMV heeft voor komend weekend de wedstrijden in Boekel, op Zaterdag de Jeugd en op Zondag de Groten, als ook de 2e Zijspan en Quad Masters die in Lochem verreden zou worden afgelast. Maar ook de 4 uurs cross die de MAC SEV zelf had gepland voor Zaterdag heeft de club afgelast. Voor Lochem zal men nog gaan kijken voor een vervangende datum, maar of dat lukt is nog maar de vraag natuurlijk. Meer nieuws vindt U op www.knmv.nl, www.macsev.nl en www.onk-motocross.nl.

Ook de MON heeft in navolging van de KNMV haar eerste wedstrijd in Biest-Houtakker afgelast, leest U HIER het officieële MON bericht maar.

En om nog even verder te gaan met afgelastingen: De FIM heeft ook de Argentijnse MXGP die gepland stond voor 21 & 22 Maart as. afgelast. Voor deze wedstrijd heeft men al wel een vervangende datum gevonden en wel 21 & 22 November. Een mooi late datum en ik denk dat veel teams daar zeker niet blij mee zullen zijn ook al omdat de laatste GP normaal op 20 September verreden zou worden.

 

 

        

 

* Maandag 9 Maart: Nieuwe start van de Dutch Sidecar en Quad Masters in Lochem.. Bron: www.onk-motocross.nl  en www.macsev.nl bewerkt door Hanssie ©

 

"Na de afgelasting van de eerste wedstrijd van de Dutch Sidecar en Quad Masters in St. Isidorushoeve wordt de start van het kampioenschap nu verreden op Zondag 15 Maart as. in Lochem. Voor Danieë Willemsen is dit een thuiswedstrijd en hij wil dit jaar nog een keer flink vlammen. Samen met zijn ervaren bakkenist Kaspars Stupelis heeft Willemsen de kwaliteit in huis om opnieuw tot de beste combinaties ter wereld te kunnen behoren.

·         De  zijspansport is de laatste jaren flink gegroeid. Vele combinaties zijn aan elkaar gewaagd en op voorhand is het lastig om een echte favoriet aan te wijzen. Koen Hermans komt als de regerend kampioen aan de start. Hij wisselde deze winter van bakkenist en komt met Glenn Janssens aan de start. Etienne Bax wil zijn verloren titel dit jaar terug gaan halen en heeft een perfecte voorbereiding op het seizoen genoten. Samen met bakkenist Nicolas Musset wist hij in 2017 wereldkampioen te worden waardoor ze elkaar door en door kennen en dus een hele sterke combinatie vormen. Maar we hebben niet alleen Willemsen, Bax en Hermans want ook de combinaties Veldman/Cermak, en van Werven/Beunk zullen in Lochem sterk aan het seizoen willen beginnen.

·         Maar we hebben natuurlijk ook de Jeugd die vanuit de Kids & Sidecars aan komen stormen. Als eerste was er natuurlijk Julian Veldman die dit jaar samen met  Ondrej Cermak zal gaan rijden.  Maar dit jaar komen er ook de Nationale kampioen Tim Lefering /Sam Veldman over en zij zullen het de gevestigde orde zeer moeilijk gaan maken.  Het jeugdige team, Tim is 15 en Sam is 16, heeft weer een nieuw VMC-Hocobzijspan  met een Meor /AMSkrachtbron en zullen met het nummer #75 gaan rijden.

·         Ook van Belgische zijde komen er een aantal topcombinaties naar Lochem. Vanluchene/van den Bogaart moesten hun wereldtitel van 2018 afstaan aan Etienne Bax maar willen dit jaar terugslaan. Zij zullen in Lochem hun eerste wedstrijd van het seizoen rijden en zullen ook de wedstrijden in Lierop, Halle en Valkenswaard mee pakken. Daarna zal bekeken worden hoe ze ervoor staan en of ze het volledige kampioenschap uitrijden. De combinatie Dierckens/Bax heeft vorig jaar een flinke sprong gemaakt en werden derde in de Dutch Sidecar Masters en vijfde in het wereldkampioenschap. Ook zij zullen in Lochem gelijk het juiste ritme willen pakken en goed aan het seizoen willen beginnen.

·         Bij de quads ligt het kampioenschap helemaal open. Mike van Grinsven domineerde de laatste jaren maar vanwege hielspoor in zijn voeten is het onzeker of hij erbij kan zijn in Lochem. Mocht dit wel lukken dan heeft hij niet tot nauwelijks kunnen trainen en zal hij moeten proberen om de schade te beperken. Joe Maessen en Ricardo Phoelich hebben al eerder in hun carrière de titel gepakt en zijn rijders die de titel van Mike van Grinsven graag over zouden nemen. Ook Marc de Vries en Ruben van Lith zijn rijders waar rekening mee moet worden gehouden.

Voor meer informatie over de Dutch Sidecar en Quad Masters in Lochem kunt u kijken op www.onk-motocross.nl  en www.macsev.nl ."

 

   

 

* Maandag 9 Maart: Door het coronavirus dat oa. in Italië zeer sterk heerst heeft de FIM besloten om de voor 4 & 5 April as.  geplande Italiaanse GP van Trentino te verplaatsen. Men heeft hem nu ingepland op 18 & 19 19 Juli as., leest U HIER het officieële FIM bericht, waardoor deze MXGP nu samen valt met de Zwartecross. Dat zou dus betekenen dat de finale van de Dutch Masters ook verplaatst moet gaan worden maar de KNMV heeft hierover nog geen uitspraak gedaan.

 

         

 

* Dinsdag 3 Maart: Inzamelingsactie voor het jonge gezin van verongelukte motorcrosser Erwin Robins. Bron: www.mcdeurne.nl.

 

Afgelopen weekend kwam oud crosser Erwin Robins bij een noodlottig auto ongeluk om het leven.  Er is door medelevende mensen een inzamelingsactie opgezet, en hieronder kunt U lezen waarom, en hoe men kan doneren.

 

“Na een trainingsstage in Spanje is Erwin Robins (41) tijdens de terugreis in Frankrijk overleden door een fatale crash met de bus en aanhanger. Zie enkele nieuwsberichten:

·         https://www.motocrossplanet.nl/nieuws-nat/75391/Erwin-Robins-overleden,

·         https://www.ed.nl/buitenland/busje-met-nederlandse-familie-ramt-frans-viaduct-een-dode-vier-gewonden~a032fe2e/?referrer=https://www.google.com/,

·         https://siris.nl/artikel/149754356/motorcrosser-erwin-robins-om-het-leven-gekomen-bij-auto-ongeluk.

Het gezin in kaart:

·         Deze topper laat zijn vrouw en 4 jonge kinderen achter: Amanda van Gennip (40) en zijn kinderen Senna (14) Ryan (11) Dean (8)  & Dana (3).

·         Dit jonge gezin heeft zware jaren achter de rug, Amanda was ziek en pas recent herstellende. Erwin, vrienden en familie moesten alle zeilen bij zetten om het “normale” gezinsleven door te laten gaan. De kinderen moesten naar school en er moest gezorgd worden dat ze ook naar de verschillende sportclubs en andere activiteiten konden konden en niet te vergeten het ook zoveel mogelijk zorgen om de kinderen ook kind te laten zijn.

·         Erwin leefde voor zijn gezin, familie, vrienden en natuurlijk  “DE CROSS” Hij ademde motorcross, dat was zijn lust en zijn leven!!

·         Erwin is een zeer gerespecteerd persoon in de motorcrosswereld. Motorcross is hem met de paplepel ingegoten door vader Harry (die zelf ook gereden heeft ) waarna Erwin ook met het crossvirus besmet werd  en niet geheel onverdienstelijk een mooie Crosscarrière heeft gehad. Menig motorcrosser kent Erwin om zijn tomeloze inzet, perfectie en het feit dat hij als een van de weinige een hele manche op de motor bleef zitten i.p.v. tussendoor te gaan staan.!! De laatste jaren was hij Jeugd MX trainer en zoals wel bekend verzorgde Erwin trainingen voor de jeugd bij M.C. Deurne en trainingsstages in het buitenland.

·         De goedlachse, altijd vrolijke, oh zo behulpzame Helmonder uit Someren *ERWIN ROBINS* THE BUTCHER is er niet meer maar zal in ieders gedachte en herinnering voortleven. Deze geweldige gezinsman, sportfanaat in hart en nieren mag nooit vergeten worden en zal voortleven in ieders gedachten.

·         Zijn gezin mogen we niet vergeten, om Amanda en de kinderen financieel te ontlasten in deze zware tijd zodat zij zich kan richten op het gezin, en zo ook aan rouwen toe kan komen in plaats van zichzelf zorgen te maken hopen wij dat deze crowdfunding een beetje verlichting kan brengen in deze zware en onzekere tijd.

  

 

Waarom willen we geld inzamelen en wat word ermee gedaan:

·         We zamelen namens het gezin geld in om te zorgen dat ze Erwin het waardige, en grootse afscheid kunnen geven wat hij verdiend! En zeker ook niet te vergeten om ook de komende periode het zeer jonge gezin  financieel te ontlasten in deze onzekere tijd.

·         Bloemen voor bij de kist en dienst zijn een groot gebaar, maar wij zouden het waarderen om in plaats van bloemen een donatie te doen zodat het gezin het kan op besteden aan onvoorziene kosten e.d.

·         De opbrengst van deze crowdfunding zal rechtstreeks naar de weduwe van Erwin, Amanda gaan zonder tussenkomst van derden.

Laten we als 1 grote familie dit gezin steunen en massaal doneren.  Dat kan door HIER te klikken, en alle donaties, groot of klein kan worden op prijs gesteld en zijn zeer welkom.

Langs deze weg willen wij, ook namens de familie,  iedereen bedanken voor alle mooie en lieve berichten op social media, persoonlijke steun en kaarten. Helaas kunnen zij niet overal op reageren, maar ervaren veel troost en steun hieraan en waarderen dat enorm!"

 

 

* Dinsdag 3 Maart: Tot nu toe gaat de eerste Open Bekerwedstrijd bij de MC Vol Gas in Ermelo nog gewoon door. De vrijwilligers hebben de afgelopen weken hard gewerkt om het circuit "de Leemkuil" weer goed te prepareren voor het nieuwe cross seizoen. De deelnemers kunnen zich vanaf ongeveer 7 uur aan melden bij het secretariaat om deel te nemen aan deze wedstrijd, waaraan ook niet leden kunnen deelnemen. Rond 9 uur zullen de trainingen beginnen met aansluitend de wedstrijden en natuurlijk na afloop de huldiging van de winnaars. Let wel op dat men in Ermelo bij deze Open Beker/ club-wedstrijden vlaggenisten onder de deelnemers worden aangewezen De vlaggenisten worden per groep aangewezen nadat de inschrijving gesloten is. Hiervoor wordt per groep een lijst gemaakt, deze lijsten komen op het mededelingen bord te hangen. Van iedereen wordt verwacht dat ze op het juiste moment bij hun post aanwezig zijn om hun vlagbeurt te vervullen. En nee, die sessie dat men moet vlaggen, hoeft men niet te rijden. Als men aangewezen is en men is niet op tijd op de aangewezen vlagpossitie aanwezig, volgt er een gepaste sanctie. Meer info vindt U natuurlijk op de website www.mcvolgas.nl.

 

* Dinsdag 3 Maart: Zoals het er nu naar uitziet gaat de 2e GP een iets betere worden dan de eerste die afgelopen weekend in Engeland is verreden. De weersvoorspellingen voor de komende dagen zijn zeer gustig met weinig regen en nog minder wind. Een goed vooruitzicht dus voor de mensen uit Valkenswaard die natuurlijk hopen op enorm veel publiek. Velen zijn natuurlijk benieuwd of Jeffrey Herlings de MXGP klasse gaat winnen, maar natuurlijk ook of Jaggo Geerts net als in Engeland de MX 2 klasse weer op zijn naam zal schrijven. En natuurlijk is men ook benieuwd of Nancy van de Ven de WMX klasse kan winnen voor haar nieuwe Italiaanse team. Of zal het Lynn Valk zijn die haar eerste GP zege gaat behalen?? Want in Engeland behaalde ze een 5e plaats met even veel punten als Nancy van de Ven. Ook zullen vele Duitse fans naar Valkenswaard komen om Larissa Papenmeier aan te moedigen, zeker na haar 2e plaats afgelopen weekend. Ook zal de EK klasse MX 250cc aan de start staan voor hun eerste wedstrijd met natuurlijk ook Nederlandse deelnemers. HIER kan men het tijdschema voor deze Nederlandse GP op het Eurocircuit te Valkenswaard bekijken.

 

 

* Dinsdag 3 Maart: Eigenlijk zou op Zaterdag 7 Maart as. de eerste DMX Midden en open bekercross bij de MSV NOV in Heerde verreden worden. Maar door de vele regen die in de afgelopen weken is gevallen is circuit "Kamperweg" te nat en heeft men jammer genoeg deze wedstrijd moeten aflassen. Of er nog een vervangende datum voor komt is nog afwachten. Meer info vindt U op de website van de organiserende club www.msv-nov.nl.

 

 

 

         

 

* Woensdag 26 Februari: Tja het zat er wel een beetje aan te komen, de afgelasting van de eerste Zijspan en Quad Masters die komende Zondag in St; Isidorushoeve zou worden verreden. Alleen is het de altijd hardwerkende vrijwilligers van de HAMC niet gelukt het circuit "Kötterbos" droog te pompen. Zoals men op hun website vermeld; "De vrijwilligers zijn dagen bezig geweest met pompen, maar het was dweilen met de kraan open". HIER kunt U met de webcam kijken op het startterrein en met eigen ogen zien dat dat ook onder water staat. Maar ook het rennerskwartier en de parkeerplaatsen voor de bezoekers zijn dermate nat dat men die ook niet echt kan gebruiken, en het water zal voor het weekend ook wel niet weg gezakt zijn, omdat er steeds nog wat bij komt maar het grondwaterpeil nu ook weer redelijk op hoogte is. De club wil samen met de KNMV nog gaan kijken of men nog een vervangende datum kan vinden om deze wedstrijd in te halen. Daarover zal men later berichten, dus ook dit wordt dus vervolgd.

Dit betekend dus dat de Mac SEV uit Lochem toch weer de seizoensopener heeft en wel op Zondag 15 Maart as.

 

       

 

 

        

  

* Zondag 10 Februari: 4-uurscross Mac. SEV Lochem Zaterdag 14 Maart as. op Gageldijk circuit. Bron: www.macsev.nl

 

"Als de weergoden het toe laten zullen wij op Zaterdag 14 Maart as. , daags voor de ONK Zijspan en Quad Masters, weer een 4-uurscross organiseren op het circuit aan de Gageldijk.

·         Er wordt gereden in teams van vier personen, waarvan maximaal 2 personen in het bezit mogen zijn van een startbewijs.

·         Er wordt gereden met solo motoren vanaf 125cc.

·          Inschrijven is alleen mogelijk met een team van vier rijders en één gecertificeerde baancommissaris.

·         Tijdens dit evenement is er plek voor maximaal 50 teams, inschrijving op volgorde van binnenkomst en vol = vol.

·         Het inschrijfgeld bedraagt € 80,- per team en dient direct via iDEAL te worden voldaan.

·         Indien de inschrijving vol is zullen wij het inschrijfgeld terug boeken.

·         Klik HIER voor meer informatie, en ook om in te schrijven.

Om het circuit op tijd klaar te krijgen hebben we veel vrijwilligers nodig met het onderhoud (29 Februari en 7 Maart) en de opbouw op Donderdag 12 en Vrijdag 13 Maart as. Dus mocht U nog wat tijd over hebben bent U van harte welkom om te komen helpen."

    

 

       

 

* Dinsdag 4 Februari: 2e Teampresentatie van Trutmans MX Challenge. Bron: MX Challenge Jeugdcross Team bewerkt door Hanssie © bewerkt door Hanssie ©

 

Zondag 2 Februari jl. vond voor de 2e keer de teampresentatie van het Trutmans MX Challenge Jeugdcross Team in Vriezenveen plaats.  De drijvende kracht achter dit Jeugd MX team is Dominique Tijhuis-Trutmans samen met zijn vrouw Tessa TijhuisTrutmans – Oude Avenhuis. Dominique kreeg 2 jaar geleden een herseninfarct  en kan sindsdien niet zelf meer crossen. Als uitlaatklep en afleiding, maar ook zeker als therapie, is hij samen met Tessa, waarmee hij nog maar pas is getrouwd, een cross team begonnen. En dan niet voor toppers maar voor beginnende jeugdcrossertjes. Want voor deze beginnende jeugd, waarvan de ouders vroeger niet zelf in het crosswereldje hebben geleefd, is alles vreemd en nieuw maar zeer weinig begeleiding. En ook bij deze jeugd zitten talentjes, maar dan moet men wel wegwijs gemaakt worden. Hoe dat in zijn werk gaat bij Dominique en Tessa met hun team kunt U lezen in de nieuwe uitgave van Noppennieuws no. 1. Hieronder kunt U een kort verslag lezen van de Teampresentatie, waarbij Hanssie helaas niet aanwezig kon zijn, geschreven door Tessa TijhuisTrutmans – Oude Avenhuis. Meer nieuws over dit team kunt U ook HIER lezen.

 

“Wat was het een fantastische dag. Eerst heerlijk gegeten met het gehele team en hun ouders bij het pannenkoekenhuis in Zenderen.  Vanaf daar werden de kinderen in 2 Porsches opgehaald om zo naar de teampresentatie te komen. Daar aangekomen werden ze onthaald door een erehaag van familie vrienden en sponsoren. Fantastisch.  

Nadat Tessa een vooraf woordje heeft gedaan waarin ze vooral het woord "kracht" centraal stelde, bedankte ze daarna de oprichter van Jopa, Johan Paus, die het team van Trutmans altijd heeft ondersteund. Johan is een blijft een belangrijk persoon in het leven van Dominique en Tessa.

Ook zo de personen Marcel Morsing en Henk Lenferink. Deze twee mensen staan ook achter het Trutmans MX Challenge Racing Team en nemen aankomend jaar niet alleen Kyro Donker 85cc GW onder hun hoede, maar ook Teunis Spijkerman 50cc en Denley Post 65cc KW. Samen gaan deze drie ONK Rijden en Kyro zal ook nog eens de Dutch Masters rijden.

Het was een zeer geslaagde middag/avond.

Dominique en Tessa Tijhuis Trutmans.”

 

 

 

       

 

* Maandag 3 Februari: NOPPENNIEUWS  1 - 2020. Bron: www.noppennieuws.nl bewerkt door Hanssie ©

 

"Vrijdag 31 Januari jl. is Noppennieuws 1, het eerste nummer van 2020 verschenen. Het blad viert dit jaar zelfs haar 25 jarig jubileum, destijds opgezet door Toon van Vliet en nu in handen van Eric Bulsink. Leest U HIER maar even in het kort hoe het in elkaar steekt.

·         In dit nummer kijken we uiteraard uitgebreid terug op de dramatische Dakar rally in Saoedi Arabië. Na 31 jaar won Honda de monsterrally weer eens. Ricky Brabec was daarbij ook meteen de eerste Amerikaanse winnaar. Zijn winst werd echter overschaduwd door de ernstige ongelukken van Paulo Goncalves en Edwin Straver. Naast het wedstrijdverslag kijken we ook terug naar de beginjaren van de Dakar rally, met prachtige foto’s uit de eerste jaren.

·         Ook blikken we in Noppennieuws 1 vooruit naar het naderende MXGP-seizoen: wie rijdt in 2020 wat, en waar? Er zijn immers nogal wat verschuivingen qua teams en rijders. Grote vraag is of de vele in 2019 geblesseerd geraakte toppers in 2020 weer topfit achter het starthek staan. En of MX2-wereldkampioen Jorge Prado, die overstapt naar de MXGP, de eerste MXGP op 1 maart in Groot-Brittannië haalt, aangezien hij bij een training in december al een been brak.

·         Ook in een openhartig interview met de nieuwe teambaas van het Monster Energy Yamaha Factory Racing in de MXGP, Louis Vosters, komt het blessurespook ter sprake. Het valt voor de rijders immers niet mee het hele jaar fit te blijven.

·         Verder zochten we de onbekende WESS extreme-wereldkampioen Manuel Lettenbichler in Bayern op, en reden we naar Nismes in het zuiden van België om eens kennis te maken met Antoine Magain, de beste enduro-rijder van de Benelux en nieuwbakken Sherco-fabrieksrijder. Ook bezochten we de KTM Motohall in Mattighofen en keken we bij HGS hoe topuitlaten gemaakt worden. We spraken met de KNMV over de vanggewas-problematiek die de offroad- en endurowereld in de houdgreep heeft, terwijl Ronald en Jeroen van Teijlingen uitleggen waarom je goed verzekerd moet zijn als je in het buitenland gaat rijden. Zoals bijvoorbeeld met de Catalunya-tour van Marcel Davids, waarvan we een leuk verslag maakten.

·         Tot slot gingen we op bezoek bij ‘man van staal’ Martin Schalkwijk, en reed onze trialtestrijder Randy Kerstjens op een natte winterdag met de nieuwe Montesa Cota 301RR viertakt, en vergeleek hem met de Vertigo Combat Vertical 250; twee supermoderne trialmotoren die beiden zijn uitgerust met benzine-injectie.

·         Aanvulling Hanssie: Er staat ook een mooi verslag over het Trutmans MX Challenge Jeugdcross Team in. Dit team is een combinatie van therapie en kennis overdragen voor de 28 jarige Dominique Tijhuis-Trutmans, die 2 jaar geleden plotseling door een herseninfarct werd getroffen. 

Noppennieuws 1 is dus vanaf Vrijdag 31 Januari jl. verkrijgbaar in de betere boekhandel en bladenkiosk; abonnees vinden hem dan in de brievenbus. Nog geen abonnee? Voor slechts € 26,50 per jaar mis je geen enkel nummer meer: kijk snel op www.noppennieuws.nl en wordt abonnee! "

 

   

 

* Maandag 3 Februari: De maand Januari is al weer voorbij, dat betekend dat het begin van het motocross seizoen 2020 ook met rasse schreden nadert. Hanssie is weer ff bezig geweest om de Wedstrijd data pagina bij te werken. Dit keer met de DMX data van de regio Midden en Zuid, van Noord heb ik ze helaas nog niet. Maar ook van enkele clubs heb ik hun openclub/beker wedstrijden ingevuld. Ik zal daar nog even mee doorgaan, en zodra ik het MON blad heb zal ik ook die kalender invullen.

Ook ben ik begonnen om mijn linkpagina weer een beetje update te maken, maar ook dat is een hoop werk, dus ff geduld aub.

 

 

        

 

* Woensdag 21 Januari: Update KNMV motocrosskalender 2020. Bron: www.knmv.nl.

 

"Er is een tweetal wijzigingen op de KNMV motocrosskalender 2020. Voor een openstaand ONK-weekend in maart is een organisator gevonden en bij de dames vervallen twee wedstrijden en komt daar één voor terug.

·         De wedstrijd van Zaterdag 21 Maart as. stond al gepland in de eerste versie van de kalender, maar een locatie was er nog niet. Wij zijn verheugd dat MC Delfcross uit Delfzijl , na een paar jaar afwezigheid, heeft ingestemd met de organisatie van een KNMV ONK motocrosswedstrijd. Alle ONK jeugdklassen staan ingedeeld op deze wedstrijddag en voor de ONK85cc GW en ONK125cc is het tevens een kwalificatiewedstrijd voor deelname aan de eerste Dutch Masters of Motocross wedstrijd in Harfsen of 29 Maart.

·         ONK Women: Vanwege de onverwachte samenloop met een paar internationale wedstrijden zijn twee wedstrijden op de ONK Women-kalender komen te vervallen en is er één nieuwe wedstrijd toegevoegd. Het totaal aantal wedstrijden voor de ONK Women-klasse komt daarmee op vijf. De geplande wedstrijden in Gemert van 10 Mei en Lierop op 21 Juni gaan niet door. De nieuw toegevoegde wedstrijd is op Zaterdag 11 April in Oldebroek. Vrouwen die geen EK en/of WK rijden kunnen kosteloos een tweede Cup Motocrosslicentie aanvragen om zodoende meer KNMV competitiewedstrijden te kunnen rijden."

 

        

 

* Woensdag 25 December: Hanssie is op deze eerste kerstdag maar weer eens voor de laptop gaan zitten om de Wedstrijddata pagina voor het nieuwe seizoen 2020 in te gaan vullen. Dit is nog een heel karwei maar gelukkig heb ik wel even de tijd nu. Nou dat hele karwei viel dus hard mee want zoals U hieronder ook kunt lezen heeft de KNMV niet echt veel wedstrijden meer op de kalender staan. Ik heb het idee dat men bij de KNMV nog maar tot aan de Zwartecross wat wil doen en dan op hun louweren willen gaan rusten. Jammer voor de sport natuurlijk, maar het verleden heeft ook de organiserende clubs geleerd dat na de zomerstop de opkomst nog maar ZEER gering is. Dus rijders en rijdsters ook een beetje Uw eigen schuld zou ik zeggen. De MON kalender zal ik ook nog gaan plaatsen, maar pas als hij difinitief is want die was in de voorgaande jaren zeer uitgebreid. Ook heb ik al de Streek en UMX wedstrijden ingevuld net als wat speciale evenementen, neem maar snel een kijkje door HIER te klikken.

Verder zal ik me weer wat meer gaan toeleggen op het bijhouden van de website. Dus als U als organisatie iets vermeld wilt hebben op mijn website dan kunt U me mailen via postmaster@hansstolk.com.

 

* Woensdag 25 December: Nieuws van de Streekwedstrijden organisatie. Bron: www.streekwedstrijden.nl, bewerkt door Hanssie©

 

"Sinds 1977 wordt deze motocrosswedstrijdcyclus in de Achterhoek georganiseerd voor de leden van de organiserende verenigingen. Hieronder vindt U de veranderingen en wedstrijdschema voor het seizoen 2020

·         Nieuwe organisator: Verheugd zijn we met de nieuwe organisator CPWH, welke voor het eerst in 2020 een streekwedstrijd zal organiseren in Holterhoek (bij Eibergen).

·         Wijziging klassen 2020:

1.       Voor 2020 wordt de klasse 50cc toegevoegd.

2.       De klasse zijspannen komt te vervallen.

·         Wedstrijddata 2020: In 2020 worden de streekwedstrijden op de volgende data verreden:

1.       Zaterdag 28 Maart:  Holterhoek,

2.       Zaterdag 25 April:  Varsseveld,

3.       Zaterdag 27 Juni:  Lichtenvoorde,

4.       Zaterdag 12 September:  Halle en

5.       Zondag 27 September:  Hummelo."

 

 

 

* Woensdag 25 December: Hier is-ie dan: de KNMV Motocrosskalender voor 2020! Bron: www.knmv.nl.

 

"Je vindt ‘m door HIER te klikken, daar vindt je ook alle andere documenten voor komend seizoen. Hieronder lees je meer over de belangrijkste highlights voor het seizoen 2020:

·         ONK Sidecar & Quad Masters: Er zijn zeven ONK Sidecar Masters en elf ONK Quad Masters wedstrijden in 2020. De opening is vroeg in het jaar op zondag 1 maart en deze zal georganiseerd worden door de HAMC in St. Isidorushoeve, die graag weer een Zijspan en Quad wedstrijden wilden organiseren. Maar liefst vijf ONK Sidecar Masters wedstrijden staan er gepland voordat op 18 en 19 April de WK Zijspan competitie van start gaat in Oss, genoeg mogelijkheid voor alle WK teams om zich optimaal voor te bereiden middels het ONK voor de start van het WK! Op Hemelvaartsdag staat Rhenen op het programma en de grote finale wordt wederom op de zaterdag van het Zwarte Cross-festival verreden, op 18 Juli 2020. De quadrijders komen nog vier keer vaker in actie, in Oss en Lommel als bijprogramma van het WK Zijspan en in Geldermalsen en Varsseveld, alvorens zij ook de grote finale zullen rijden bij de het Zwarte Cross festival op Zaterdag 18 KJuli.

·         ONK Solo Motocross / Geen ‘Open kwalificatie’ op Zaterdag 28 Maart voor Dutch Masters of Motocross in Harfsen: Ook het ONK Solo Motocross gaat van start op Zondag 1 Maart, de ONK250cc en ONK500cc rijden dan hun eerste wedstrijd op het circuit ‘De Witte Ruysheuvel’ in Oss. Terug op de kalender dit jaar is MC de Wielewaal met een ONK Motocross wedstrijd in Reusel op 28 Juni 2020. Vanwege diverse internationale wedstrijden en het geringe aantal aanvragen van organisatoren voor wedstrijden na de zomerstop zal het gros van de wedstrijden voor de zomerstop georganiseerd worden, de ONK250 en ONK500 hebben daarmee reeds op 21 Juni laatste wedstrijd in Lierop. De ONK250cc en ONK500cc-klassen hebben in totaal 10 wedstrijden en het prijzengeld schema van dit jaar zal komend seizoen gehandhaafd blijven. Besloten is om de ONK wedstrijden voor de eerste Dutch Masters of Motocross in Harfsen te gebruiken als kwalificatie voor deelname in Harfsen. De reden hiervoor is dat inmiddels bekend is geworden dat er in hetzelfde weekend ook andere Internationale competities van start gaan en het aannemelijk is dat er niet dusdanig veel rijders zullen inschrijven en het daarmee overbodig is om op de zaterdag een open kwalificatie te organiseren.

·         Prijzengeldschema’s Dutch Masters of Motocross, ONK Sidecar & Quad Masters en ONK250cc & ONK500cc:  De prijzengeldschema’s voor de diverse KNMV competities zijn ook bekend. Voor de Dutch Masters of Motocross en ONK Sidecar & Quad Masters competities zal er komend seizoen niet langer een bonus aan het eind worden uitgekeerd, gekozen is om het prijzengeld per manche te verhogen. Voor het ONK250cc en ONK500cc blijft het schema onveranderd ten opzichte van 2019.

·         ONK Women.: Komend seizoen is er een ONK Women klasse binnen de KNMV competitie en om ervoor te zorgen dat ook alle top rijdsters het ONK kunnen rijden is er gekozen om rekening te houden met de WK en EK kalenders. Er staan komend seizoen zes ONK Women-wedstrijden op de kalender en we hopen erop dat zoveel mogelijk vrouwen de competitie zullen gaan rijden. Om rijdsters die niet internationaal actief zijn de mogelijkheid te geven meer dan zes wedstrijden te rijden mogen zij, naast het ONK Women, kosteloos een tweede KNMV motocross Cup-licentie aan te vragen voor de dagen dat het ONK Women niet rijdt.

·         Toevoeging elektrisch aangedreven ONK Jeugdklassen:  Met ingang van seizoen 2020 is het mogelijk om met elektrisch aangedreven machines deel te nemen in de ONK Jeugd Motocross klassen (50cc t/m 85cc). De machine dient op alle andere punten te voldoen aan het technisch reglement. Voor deelname in een specifieke jeugdklasse dient een elektrisch aangedreven machine altijd te voldoen aan de wielmaten van de betreffende klassen.

·         Cup Veteranen & Cup 125cc rijden samen:  Ook nieuw op de kalender komend seizoen is de Cup Veteranen-klasse. Er is gekozen om de Cup Veteranen op de wedstrijden samen te laten rijden met de Cup 125. Gezien het aantal rijders per klasse kan dit in één groep verreden worden en zo ontstaat meer ruimte in het tijdschema. De Cup Veteranen en Cup 125cc hebben in totaal tien wedstrijden.

·         NK Zijspan en Quadklassen:  Het NK Zijspan en NK Quads hebben elk elf wedstrijden op de planning staan, zij trappen het spits af op 15 Maart in Lochem. Het NK Zijspan staat wederom ingedeeld op de Zaterdagen als bijprogramma van de WK Zijspanwedstrijden in Oss en Lommel en de top vijftien kan zich aanmelden voor deelname aan het ONK Sidecar Masters in Rhenen op 21 Mei. De jeugdklassen Quads en Zijspannen staan met negen wedstrijden op prachtige circuits op de kalender. Dat is er één meer dan afgelopen seizoen. De verwachting is dat de jeugdklassen doorgroeien in aantal deelnemers en daarmee een vaste waarde blijven in de complete KNMV Motocrosskalender."

 

       

 

* Dinsdag 3 April: Al heel wat jaren is Gerrit van Zoonen bezig om oude tv beelden over de motocross van videobanden op cd’s te zetten. Het betreft dan zowel tv uitzendingen van oa. Studio Sport, toen men nog motocross uitzond, de Heilige koe, Avro’s Sportpanorama enz. Maar ook John de Berk is een hot item bij Gerrit. Hij heeft al HEEL veel maar Gerrit is nog steeds opzoek naar MEER. Dus heeft U thuis nog oude video banden liggen met daarop motocross dan kunt U contact met Gerrit opnemen. Hij zal ze dan overzetten op CD voor U en houdt natuurlijk zelf ook een copy voor zijn verzameling. Hanssie weet persoonlijk dat het keurig gebeurt, en ondertussen ook al vele voormalige cross toppers. U kunt Gerrit bereiken via de mail: gvanzoonen@hetnet.nl of hem zoeken op facebook.

 

* Dinsdag 3 April: Hanssie kreeg laatst een mailtje van Mr. Motocrossadvies Jan Müller met de vraag of ik meer info had over de crosscarriere van Dinand Zijstra. Tja ik moest Jan helaas teleurstellen want dat wat ik nog wist dat had hij natuurlijk allang opgespoord her en der. Maar de reden waarom Jan dit wilde weten is dat hij gegevens verzameld van vele rijders en die dan in een soort van enceclopedievan de cross stopt en het op het internet zet. Tja Hanssie dus even gekeken en waarempel ik trof een zeer mooi overzicht aan en na wat verder klikken werd ik stil van verbazing. Wat een werk en tijd heeft Jan er in gestopt zeg en wat veel rijders heeft hij al benoemd. Maar Jan is natuurlijk nog op zoek naar verschillende foto's als ook wetenswaardigheden over verschillende rijders. Neemt U zelf maar eens een kijkje in Jan's wereld, gewoon HIER klikken. 

 

        

 

Ter info: Wat er ook op internet gepubliceerd is, dan nog mag men het niet ongevraagd gebruiken voor een andere of eigen website.
Ook de stukken die ik hier type vallen onder de auteursrechten cq. copyright,
HIER kunt U nalezen wat ik bedoel.

Copyright © 2004-2020 www.hansstolk.com  All rights Reserved.