Copyright © 2004-2017 www.hansstolk.com  All rights Reserved. 

 

     

 

* Dinsdag 29 Augustus: ONK Motorcross in Heerde. Persbericht van: www.msv-nov.nl

 

"Zondag 3 September as. zal het circuit van de MSV-NOV in Heerde weer bol staan voor spannende motorcrosswedstrijden. Op het mooie circuit, de Kamperweg in Heerde zal er weer veel strijd wezen om de begeerde punten voor het Open Nederlands kampioenschap.  De wedstrijd wordt verreden onder de vlag van de KNMV en georganiseerd worden door de MSV-NOV Heerde.

Aan de start verschijnen de ONK 50cc, KTM Junior SX 50cc, ONK 65cc Kleine Wielen, ONK 65cc Grote Wielen, ONK 85cc Kleine Wielen, NK Cup MX1, NK Cup MX2.  Ook vele regio rijders zullen deelnemen aan deze wedstrijd.

·         Zoals bij de 65cc grote wielen jeugdrijder Dani Heitink uit Kamperveen. Heerde is voor Heitink zijn trainingsbaan, waar hij goed de weg weet.

·         Voor Robert Fobbe uit ’t Loo Oldebroek wordt het zijn tweede NK wedstrijd in Heerde.  Zijn eerste  NK Cup wedstrijd werd op 8 April jl. verreden in Heerde.  Fobbe kon toen terug zien op goede resultaten in die wedstrijd.  Op dit moment staat Fobbe 15de in het Nederlands kampioenschap.

Via de website, www.msv-nov.nl is het wedstrijdschema en het laatste nieuws te bekijken. Kom kijken naar deze ONK motorcross wedstrijd, voor de entree prijs hoeft U het niet te laten. Want de toegang voor het publiek is GRATIS."

 

   

 

* Dinsdag 29 Augustus: IMBA EK zijspannen op circuit de “WITTE RUISHEUVEL” Oss. Bron: www.motorcluboss.nl bewerkt door Hanssie ©

 

"Zondag 3 September as.  zal op het circuit “WITTE RUISHEUVEL” in Oss de op  één na laatste IMBA EK zijspan wedstrijd  worden verreden. Ongetwijfeld zullen het spannende wedstrijden worden, want misschien wordt hier de IMBA EK 2017 kampioen hier bekend ? Het is spannend in de tussenstand zoals U HIER  kunt zien. Der strijd gaat nog tussen 2 Nederlandse en 1 Belgische combinatie.

Maar ook in de bijklassen: Quad int/nat. , MX2 junioren, MX open junioren en uiteraard in de Galvin cup, zal het er heet aan toe gaan op de “WITTE RUISHEUVEL”. Welke coureur zal zich aan het eind van de dag als dagwinnaar mogen laten huldigen in zijn klasse op het podium voor het clubpaviljoen.

·         Het rennerskwartier gaat Zaterdag 2 September open vanaf 13.00 uur. 

1.       Overnachting  ook voor coureurs kost € 10,00. Dit geld niet voor IMBA EK zijspan  rijders.

Inschrijven kan op zaterdagavond van 18.30 uur t/m 19.30 uur en zondag morgen vanaf 07.30 uur in de unit van de paddock manager bij ingang rennerskwartier.

 

·         Entree prijzen zijn; kinderen t/m 12 jaar gratis, van 13 t/m 15 jaar € 5,00 en Volwassen €12,50.

2.       Stalling € 2,00 ( achter het club paviljoen ) en programma € 2,00.

Op Zaterdagavond is het clubhuis open voor een gezellige borrelavond. Meer info vindt U op onze website www.motorcluboss.nl ."

 

* Dinsdag 29 Augustus: 3 September: Open Clubwedstrijd. Persbericht van: www.mccbiesthoutakker.nl.

 

"De eerst volgende clubwedstrijd na de vakantie zal worden verreden op Zondag  3 September as. Zoals jullie van ons gewend zijn:

1.       Inschrijven tussen 09:30 en 10:30

2.       De trainingen starten om 11:30

Tijdens reguliere clubwedstrijden kunt u enkel met een KNMV licentie/startbewijs deelnemen. Het adres van het circuit MCC Biest-Houtakker:  De Reyweg ( geen nummer), 5081 NB Biest-Houtakker. Meer info vint U op onze website: www.mccbiesthoutakker.nl. "

 

* Dinsdag 29 Augustus: Shana's MX 2 Cup wedstrijd. Persbericht van: www.freekvdvlist.nl.

 

"Afgelopen Zaterdag was de ONK in Halle (met dank aan HGS voor de snelle service), waar ik voor het eerst mee deed in de MX2 Cup. Dit was ook de eerste wedstrijd met de 250cc in Nederland. In de training moest ik als laatste de baan in en daardoor kon ik niet echt lekker een tijd zetten. Toch had ik nog een 8ste tijd en kon zo nog een goede plaats achter het starthek uitzoeken.  De 1e manche was ik op weg naar een goede start, maar voor de bocht was er gesproeid en ik remde te hard met de voorrem, zo gleed ik onderuit. Iedereen kwam er nog aan dus lag ik onder op de hoop gevallen rijders. Gelukkig was er niks kapot en kon ik weer verder, wel moest ik als laatste beginnen en reed ik van plaats 43 naar plaats 12. De 2e manche begon ik rond plaats 12 aan de wedstrijd en in de eerste ronde was ik al opgeklommen naar plaats 8, toen ik er werd afgereden door een andere rijder. Mijn motor lag ongelukkig en het duurde ook lang voordat ik hem had opgeraapt. Zo kon ik weer op plaats 40 beginnen en met een ingekorte wedstrijd van 15 minuten was ik nog teruggereden naar plaats 11. Erg jammer van de valpartijen, maar het rijden was niet slecht. De volgende wedstrijd is aanstaande Zondag in Heerde, als laatste voorbereiding op het WK dames in Assen op 9 & 10 September as..

Groetjes Shana."

 

* Dinsdag 29 Augustus: Willemsen/Bax tweede in Grand Prix Zijspancross in Zwitserland. Persbericht van: www.teamwillemsen.com.

 

"Daniël Willemsen en Robbie Bax zijn in de Grand Prix zijspancross in het Zwitserse Roggenburg op het podium geëindigd. In de eerste manche kwamen ze na tegenslag bij de start vanuit het middenveld terug naar een vierde plaats. In de tweede manche reden ze rondenlang ijzersterk aan de leiding en wisten uiteindelijk als tweede te finishen waardoor ze ook in het dagklassement tweede werden.

 

·         Daniël en Robbie begonnen overtuigend aan het weekend. Na een spannend gevecht met kampioenschapsleiders Bax/Musset in de kwalificatieheat wisten Daniel en Robbie de pole position te veroveren. ‘’Het gevoel was goed op het circuit en de winst in de kwalificatieheat gaf ons veel vertrouwen voor de wedstrijd op zondag,’’ vertelt Daniël.

·         De eerste manche begon echter niet volgens plan voor Team Willemsen want in de eerste bocht na de start konden ze nog maar net de vallende combinatie Vanluchene ontwijken maar moesten hierdoor wel hard remmen. Di t zorgde ervoor dat ze in de middenmoot aan de wedstrijd konden beginnen. ‘’We hadden veel werk te doen om naar voren te komen. We moesten agressief rijden om plaatsen winst te kunnen boeken. Dit hebben we gedaan en door te blijven knokken tot aan de finishvlag hebben we er toch nog een vierde plaats uit kunnen halen.’’

·         Belust op revanche stonden ze in de tweede manche achter het starthek. Toen het hek naar beneden klapte, reageerden ze scherp en konden als leiders aan de wedstrijd beginnen. Gelijk hadden ze het juiste ritme in handen en wisten ronde na ronde het deelnemersveld aan te voeren. ‘’Giraud begon gedurende de wedstrijd de druk op te voeren maar we slaagden erin om ze achter ons te houden. In het midden van de wedstrijd konden we een klein gaatje slaan maar in de slotfase kwam toch Etienne Bax nog hard opzetten. Ik heb alles geprobeerd om hem erachter te houden maar hij vond toch een lijn om mij te passeren. We finishten als tweede en zijn hiermee ook in het dagklassement op een tweede plaats geëindigd.’’

Met nog twee wedstrijden te gaan staan Daniel en Robbie op een derde plaats in de tussenstand om het wereldkampioenschap. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in het Duitse Rudersberg."

 

* Dinsdag 29 Augustus: Husqvarna MX Rookie Boyd van der Voorn boekt progressie. Door: Jacqueline Janssen van Doorn.

 

"Boyd van der Voorn van het Husqvarna MX Rookie Team reed dit weekend zijn derde EMX 125 wedstrijd tijdens de GP van Zweden. Hij kwalificeerde zich direct tijdens de tijdtraining en reed een sterke eerste manche.

 

·         Op Vrijdag aangekomen op het prachtige circuit in Uddevalla lag de baan er prachtig bij. In de loop van de avond begon het te regenen. De hele nacht hield de regen aan en veranderde de baan helaas in een modderbrij. Tijdens de vrije training op Zaterdag kwam Boyd op zijn Ecomaxx-Husqvarna TC 125 goed in zijn ritme. Het was niet gemakkelijk, want de baan was verraderlijk glad. De tijdtraining begon en Boyd wilde direct aanzetten voor een snelle ronde. Tijdens deze ronde sloeg het noodlot toe. Achter in het circuit liep de ketting van het achtertandwiel en kon Boyd niet verder. Hij pakte resoluut zijn transponder en rende wat hij kon richting de pits. Daar aangekomen werd de transponder gemonteerd en had Boyd nog zo’n vijf minuten om een tijd te zetten. Hij perste er alles uit en klokte een keurige dertigste tijd. Zijn kwalificatie was geslaagd.

·         Zaterdagmiddag werd de eerste manche gereden. Er viel nog een enkele bui, maar de baan was enigszins opgedroogd. Boyd zijn start was niet best en tot overmaat van ramp vielen er een aantal rijders vòòr hem en moest hij achter in het veld aan de wedstrijd beginnen. Hij reed uiterst geconcentreerd en vocht zich uiteindelijk terug naar een keurige 26e plaats.

·         Op Zondagochtend werd de tweede manche verreden. Er was op Zaterdagavond flink gesproeid en er waren in de nacht nog een aantal forse buien gevallen. De baan was dus behoorlijk nat. Boyd zijn start was perfect. Met de voorste rijders dook hij de eerste bocht in. Het ging helaas mis. Een collega schoot rechtdoor en reed Boyd zijn voorwiel onderuit. Boyd dook in de modder, maar kwam er verder zonder kleerscheuren vanaf. Zijn motor was helaas wel flink beschadigd en moest hij de pits opzoeken. De handles en het stuur werden rechtgezet en kon Boyd terug de wedstrijd in. Helaas had de motor niet meer zijn volle vermogen en kwam Boyd wederom in de pits. Zijn HGS-uitlaat bleek volledig te zijn plat geslagen tijdens de crash. Boyd moest helaas de strijd staken.

Boyd kijkt terug op drie prachtige EMX-wedstrijden, waarin de drie doelstellingen werden behaald; ervaring opdoen, kwalificeren en vooral genieten. Met dank aan alle sponsoren en het Husqvarna MX Rookie Team."

 

 

 

     

 

* Donderdag 17 Augustus: Herlings, Coldenhoff en Bogers vormen TeamNL tijdens de MX of Nations. Persbericht van: www.knmv.nl.

 

"Het ijzersterke trio Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff en Brian Bogers vormen net als vorig jaar het Nederlandse team tijdens de Motocross of Nations (MXoN). Op 1 Oktober wordt dit officieuze wereldkampioenschap voor landenteams georganiseerd in het Engelse Matterley Basin. Vorig jaar werd het Nederlandse team tweede tijdens de MXoN in het Italiaanse Maggiore en daarom mag TeamNL zich dit jaar tot de topfavorieten rekenen.

·         Marcel Hartman, KNMV-bondscoach: “Voor het eerst in jaren verschijnen we aan de start met hetzelfde trio als tijdens de vorige Nations. Er zijn dit jaar veel teams die qua niveau aan elkaar gewaagd zijn, maar Jeffrey, Glenn en Brian zijn goed op elkaar ingespeeld. Daarom hoeven we zeker niet voor de rest onder te doen en willen we dit jaar weer om de podiumplekken strijden.”

De drie Nederlandse coureurs zijn dit seizoen flink op dreef. Zo won Herlings de afgelopen twee MXGP-wedstrijden en klom hij op naar de tweede positie in de tussenstand van het wereldkampioenschap. Glenn Coldenhoff rijdt eveneens in de MXGP en staat op dit moment geklasseerd op de elfde positie in het WK. Brian Bogers komt uit in het WK MX2 en staat op dit moment op een achtste positie in het sterke wereldkampioenschap dat vorig jaar nog werd gedomineerd door Jeffrey Herlings. Tijdens de Motocross of Nations komt Jeffrey Herlings uit in de Open-klasse, Glenn Coldenhoff in de MXGP en Brian Bogers in de MX2.

·         Uitzwaaidag in Arnhem:  Op Zondag 24 September as. hebben fans de kans om de Nederlandse coureurs nog een hart onder de riem te steken tijdens de uitzwaaidag op Motorsportpark Gelderland Midden bij Arnhem. Tijdens het evenement, dat gratis toegankelijk is, wordt het team officieel gepresenteerd, komen fans oog in oog met hun idolen tijdens een handtekeningensessie en wordt, tussen de georganiseerde crosswedstrijden door, een demo gegeven door het Nederlandse trio.

·         KNMV organiseert reis naar MXoN: Om het Nederlandse team te ondersteunen verzorgt de KNMV dit jaar een exclusieve en compleet verzorgde busreis naar Matterley Basin. In een lange oranje colonne wordt koers gezet naar het spectaculaire Engelse circuit waar Team NL tijdens zowel de kwalificaties op Zaterdag als de wedstrijden op Zondag wordt aangemoedigd. Meer informatie over deze reis is beschikbaar op de website van de KNMV, klik HIER maar."

 

* Donderdag 17 Augustus: Aankomend weekend word de laatste EK verreden in Zweden Uddavella!! Door: Anuska Elzinga voor: www.rickelzinga.nl en www.mxtwente.nl.

 

"Helaas kan Rick niet deelnemen aan deze wedstrijd!! Doordat hij afgelopen weekend chrashte (helaas weer door fout van een ander)en zijn vinger brak! We zijn afgelopen Maandag in Arnhem geweest in het ziekenhuis en ondanks dat de vinger weer goed staat moet Rick toch twee weken gips. Buiten dat heeft de teambaas besloten dat 1 week te kort is en alleen maar gevaren met zich mee brengt en daar ga je niet helemaal voor naar Zweden. En dat denken wij ook, dus voor Rick zitten de EK’s erop!!

·         We hadden het graag anders gezien maar dit was toch wel een seizoen met veel pech voor Rick waardoor je jezelf niet in de punten rijd maar we moeten het maar zien als een leerproces. Er zullen ook wel goede tijden komen, daar blijven we in geloven. Want al het goede wat erin zit moet er toch een keer uitkomen, wij gunnen het hem ten zeerste.

·         Buiten deze pech zijn er natuurlijk ook mooie en goede momenten geweest en heeft hij laten zien dat er zeker progressie is dit seizoen. Mede daardoor en het vertrouwen in Rick zijn capaciteiten van de teambaas  is Rick verzekerd voor het jaar 2018 van een plek in hetzelfde team waar hij nu zit!!

·         Nog een jaar op de 125cc wat naar ieders mening beter is voor Rick, zodat hij fysiek  nog sterker kan worden voordat hij de overstap kan maken naar de 250cc viertakt.  Er word waarschijnlijk wel een 250 cc voor Rick klaargemaakt waarmee hij trainingsuren gaat draaien.

Er staan nog drie ONK’s op de kalender, als zijn hand het toelaat en er geen trainingen tussen komen staat Rick daar aan de start!  Eerst maar is herstellen."

 

* Donderdag 17 Augustus: Shana op het podium in België. Persbericht van: www.freekvdvlist.nl.

 

"Afgelopen Dinsdag 15 Augustus was het eindelijk weer tijd voor een wedstrijd, na een aantal weken alleen maar getraind te hebben. De jaarlijkse wedstrijd in Mol/Balen leek mij een goede training voor de volgende WK dames in Assen. Ik reed mee in de klasse cup MX2. In de tijdtraining was de baan nog vlak, omdat wij als eerste moesten rijden. Ik had niet echt een goede ronde kunnen zetten en had zo een 9de tijd. Ik had wel een goed gevoel over het rijden en de baan lag me wel. In de 1ste manche viel ik met de start en kon zo als allerlaatste (43) aan de wedstrijd beginnen. Het rijden ging goed en had een lekker ritme. Zo reed ik helemaal terug naar de 5de plaats en had ik de snelste rondetijd van iedereen. De 2de manche pakte ik de kopstart en reed zo de hele wedstrijd aan de leiding. Ik had aan het eind van de manche een voorsprong van meer dan een minuut op de 2de man. Totaal was ik 2de en kon zo mee het podium op. Erg tevreden over het rijden!

Groetjes Shana Van der Vlist."

 

* Donderdag 17 Augustus: Succes en tegenslag voor Willemsen/Bax in Grand Prix van Letland. Persbericht van: www.teamwillemsen.com.

 

"De zijspancombinatie Willemsen/Bax heeft in de Grand Prix van Letland succes en tegenslag gekend. Ze hadden de snelheid om beide manches te kunnen winnen en flink wat punten goed te kunnen maken op de concurrentie. Helaas liep het heel anders en vielen ze in de eerste manche met nog twee ronden te gaan uit met mechanische problemen. In de tweede manche revancheerden ze zich en wisten op overtuigende wijze de manche winnend af te sluiten. Daniël en Robbie hadden in Letland het doel om punten goed te maken op de concurrentie. Scherp begonnen ze aan het weekend.

·         Hun tijden waren goed in de trainingen en ook in de kwalificatieheat kwamen ze sterk voor de dag. Ze veroverden de pole position en mochten hierdoor in beide manches op Zondag als eerste een plaats zoeken achter het starthek. Op het circuit van Stelpe is dit zeer belangrijk en dankzij hun sterke kwalificatie konden Daniël en Robbie helemaal aan de binnenzijde achter het starthek gaan staan.

·         In zowel de eerste als de tweede manche vertrokken ze foutloos bij de start en konden als leiders aan de wedstrijd beginnen. In de eerste manche gingen ze er gelijk als een haas vandoor en wisten al snel een klein gaatje te slaan. Ze bleven gecontroleerd rijden en hadden in de slotfase een voorsprong van zo’n vijftien seconden. Echter met nog twee ronden te gaan sloeg het noodlot toe en kwamen ze door een mechanisch probleem tot stilstand. Daniel en Robbie lieten zich niet zomaar uit het veld slaan en duwden het zijspan over de finish. Helaas was dit tevergeefs want uiteindelijk finishten ze als 21ste en naderhand werden ze ook nog gediskwalificeerd waardoor ze puntloos bleven in de eerste manche.

·         In de tweede manche namen ze hun revanche. Ze pakten opnieuw kopstart en hadden gelijk het juiste ritme te pakken. Met snelle rondetijden sloegen ze een gat op de rest van de concurrentie en wisten de manche volledig naar hun hand te zetten. Tevreden kwamen ze als winnaars over d e finish en pakten het volle aantal punten.

 

Commentaar Daniel Willemsen: ‘’Balen wat er in de eerste manche is gebeurd. We hadden hier de Grand Prix kunnen winnen en weer punten goed kunnen maken op de concurrentie. Helaas hebben we nu alleen maar verloren. Wel hebben we weer laten zien dat we zeker de snelheid hebben om Grand Prix’s te kunnen winnen. We blijven met het hele team hard werken en in de resterende manches zullen we alles geven om zoveel mogelijk punten te scoren. Het hele team heeft dit weekend fantastisch werk verricht en ik zie de rest van het seizoen met vertrouwen tegemoet.’’ Door de nulscore in de eerste manche is de achterstand op de leiders in het kampioenschap opgelopen naar 46 punten. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in Kivioli, Estland."

 

      .

 

* Zondag 13 Augustus: Team Nederland voor Motocross of European Sidecars and Quads. Bron: www.knmv.nl.

 

"De KNMV heeft de teams bekend gemaakt die Nederland vertegenwoordigen bij de European Motocross of Nations voor Zijspannen en Quads. Deze wedstrijd wordt gehouden op 23 en 24 September as.  in het Italiaanse Cingoli.

·         Zijspannen:

1.       Etienne Bax / Nicolas Musset (FRA)

2.       Daniel Willemsen / Robbie Bax

3.       Koen Hermans / Kenny van Gaalen

Met de nummers 1, 3 en 7 uit de tussenstand van het WK Zijspan Motocross een hele sterke afvaardiging vanuit Nederland naar Italië, van de outsider rol is geen sprake, team NL gaat voor de winst. Zeker ook omdat de Europees kampioen van vorig jaar, Belgie, afscheid heeft moeten nemen van een aantal zeer sterke combinaties.

·         Quads:

1.       Ricardo Phoelich

2.      Marc de Vries

3.      Joe Maessen

Ook bij de Quads een zeer sterk Nederlands team, al ontbreekt hier wel Mike van Grinsven, die in het begin van het seizoen geblesseerd is geraakt en pas recentelijk weer is begonnen met rijden. Bij de Quads zal het een zware wedstrijd worden omdat voor het eerst ook de Verenigde Staten een team afvaardigen naar het evenement en ook Frankrijk altijd een zeer sterk team afvaardigt. Een podium plek zou een knappe prestaties zijn."

 

* Zondag 13 Augustus: KNMV Motocross klassenindeling 2018. Bron: www.knmv.nl.

 

"De Motocross Commissie van de KNMV heeft recentelijk bepaald voor welke solo Motocross klassen er komend seizoen competities zullen worden georganiseerd, hetgeen inmiddels ook door het KNMV bestuur is goedgekeurd. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het voorstel voor de klassenindeling Zijspannen en Quads, zodra dit bestuurlijk is goedgekeurd zal dit ook bekend worden gemaakt. Komend seizoen worden er door de KNMV onderscheid gemaakt in drie verschillende niveaus: Dutch Masters, ONK en NK Motocross.

Alle MX1 en MX2 klassen ondergaan een naamswijziging, dit vanwege de verandering van cilinderinhoud voor deze klassen. Hieraan ten grondslag ligt het besluit van FIM Europe en Youthstream om in haar EMX250 competitie ook tweetakt machines te accepteren tot 250cc tweetakt. De KNMV heeft begrepen dat dit ook komend seizoen en wellicht nog langer gehandhaafd gaat worden en om die reden wil zij haar competities hier op aan laten sluiten. Deelnemers aan het WK MXGP en WK MX2 dienen wel te rekening te houden met het geldende FIM reglement.

·         Voor alle MX1 klassen geldt een maximale cilinderinhoud tot en met 450cc voor zowel twee- als viertakt. In dit geval verdwijnt de benaming MX1 en wordt dit ‘450cc’.

·         Voor alle MX2 klassen geldt een maximale cilinderinhoud tot en met 250cc voor zowel twee- als viertakt. Hier wordt de benaming MX2 vervangen door ‘250cc’

Hiermee gaan we terug naar vroegere tijden door alle klassen aan te duiden met de cilinderinhoud die er voor staat, wat ook een duidelijk beeld geeft voor de gehele klassenindeling. Voor de NK Cup klassen is besloten om naast deze wijziging ook de benaming Cup te laten vervallen. Deze heten nu NK 450cc en NK 250cc.

Besloten is om de ONK 150cc viertakt competitie te laten vervallen vanwege het feit dat hier geen enkele deelnemer in actief is geweest. Gebleken is dat rijders die in het EK EMX150 actief zijn in Nederland niet in deze competitie uitkomen omdat men hier de voorkeur geeft aan de 85cc GW (tweetakt) klasse.

Laatste wijziging is voor de 50cc klasse. Besloten is om hier alleen nog een NK 50cc standaard klasse te organiseren en de ONK 50cc klasse te laten vervallen. Er zal een verder vervolg worden gegeven aan de in 2017 gestarte samenwerking met KTM. Verdere informatie hierover zal zo spoedig mogelijk volgen.

De volledige KNMV Motocross Solo klassenindeling volgens bepaling in het reglement:

·         Dutch Masters of Motocross

1.       450cc (vanaf 16 jaar) t/m 450cc twee- of viertakt

2.       250cc (vanaf 15 jaar) t/m 250cc twee- of viertakt

3.       125cc (13 t/m 17 jaar) t/m 125cc tweetakt

4.       85cc (11 t/m 15 jaar) t/m 85cc tweetakt.

 

·         Open Nederlands Kampioenschap Motocross

1.       ONK 450cc (vanaf 16 jaar) t/m 450cc twee- of viertakt

2.       ONK 250cc (vanaf 15 jaar) t/m 250cc twee- of viertakt

3.       ONK 125cc (13 t/m 17 jaar) t/m 125cc tweetakt

4.       ONK 85cc Grote Wielen (11 t/m 15 jaar) t/m 85cc tweetakt

5.       ONK 85cc Kleine Wielen (10 t/m 13 jaar) t/m 85cc tweetakt

6.       ONK 65cc Grote Wielen (7 t/m 12 jaar) t/m 65cc tweetakt

7.       ONK 65cc Kleine Wielen (6 t/m 11 jaar) t/m 65cc tweetakt

 

·         Nederlands Kampioenschap Motocross

1.       NK 450cc (vanaf 16 jaar) t/m 450cc twee- of viertakt

2.       NK 250cc (vanaf 15 jaar) t/m 250cc twee- of viertakt

3.       NK MXE (vanaf 16 jaar) elektrisch aangedreven motorfietsen (rijders in het NK MXE nemen deel bij het NK 450cc)

4.       NK 50cc standaard (5 t/m 9 jaar) t/m 50cc tweetakt."

 

* Zondag 13 Augustus: 3 wedstrijd weekenden op rij van Rick. Door: Anuska Elzinga voor: www.rickelzinga.nl en www.mxtwente.nl.

 

·         Dit weekend hebben we de EK in Zwitserland!

Ondanks dat de tweede manche  nog moet worden verreden zit het er voor Rick al op!! Het pechvirus heeft Rick weer gevonden!! Op Zaterdag  in de eerste manche begon Rick op een tiende plek aan de wedstrijd. Bij een springbult maakte een rijder een foutje waardoor deze aan het slingeren kwam en klapte tegen Rick aan, waardoor hij er ook naast lag. Hij begon de wedstrijd weer op de 39ste plek maar dan wel met een gebroken vinger die hij had opgelopen door de val! Hij reed 12 plaatsen terug en eindigde op een 26 plek achter de andere twee Hollanders. Rick is gelijk op weg naar huis gegaan waar zijn vinger weer word rechtgezet en dan zal er na alle waarschijnlijkheid wel gips om heen komen.  In dit geval zit het er dik in dat Rick de laatste EK zal moeten laten schieten, we wachten het maar even af!

 

·         Mooie en minder mooie momenten  in Lommel!

 De alom bekende zware baan in Lommel stond op het programma.  Zaterdag had de baan te kampen met behoorlijke neerslag dus voor de rijders een extra uitdaging.  De training verliep prima en Rick zette een derde tijd neer in zijn groep!

1.       De eerste manche begon goed,  Rick zat goed vooraan met de start en kon daarom in de top 10 beginnen aan de wedstrijd. Na een aantal ronde's begin Rick naar voren te rijden en lag op een vierde plek, dat was super. Het lukte hem zelfs om de derde plek over te nemen.  Er stond een groot scherm op het midden van terrein waar ik stond en kon daar mooi de stukken volgen die ik zelf niet kon zien. Toen ik daarop keek kwam Rick als eerste over de springbult. Ik dacht dat ik de eerste twee rijders had gemist maar toen hoorde ik de omroeper zeggen dat er een nieuwe leider was met de naam Rick Elzinga. Nou dan krijg je het ineens heel warm. En je weet dat de snelle rijders er echt wel weer aankomen wat uiteindelijk ook gebeurde maar Rick deed het super. Ondanks dat hij zoals hij later vertelde zelf er ook van schrok dat hij op kop lag. Op een bepaald moment moest Rick toch een paar plaatsen inleveren maar hij bleef doorvechten en toen hij door de vierde rijder werd gepasseerd maakte hij dit op de springbult direct weer goed door er weer voorbij te springen. Achter de bult moesten ze een haakse bocht naar links maken en daar passeerde de zelfde rijder Rick nog een keer. Ze zaten erg dicht bij elkaar in de bocht maar ze sparen elkaar niet en aangezien Rick aan de buitenkant zat werd hij uit balans getikt en viel om, tja. Hij kon snel weer verder maar hierdoor wel een paar plekjes terug en kwam uiteindelijk als 6de over de finish!! Nou had leuker gekund maar toch netjes.

2.        Zondag was de tweede manche aan de beurt,  deze dag mooi weer. De baan had mooi wat kunnen drogen maar hij blijft zwaar. Het starthek viel: Rick was iets minder weg maar drukte goed door en zat weer rond de tiende plek.  Er waren meerdere valpartijen waarvan 1 direct op het startveld maar het oranje helmpje ging verder.  In de eerste startbocht maar het oranje helmpje ging verder, dan komt de eerste springbult en dat stuk kan ik even niet zien. Dus op het scherm kijken en jawel ook daar een valpartij en dit maal helaas was zat de oranje helm van Rick er ook bij. Een rijder voor Rick ging over de kop en Rick hing in de lucht, ja dan kun je alleen maar hopen dat je erna weer op kunt staan.  De motor van de rijder voor hem stuiterde door de val weer van de grond en kwam tegen Rick zijn motor en ging Rick er dus ook af! Rick en zijn motor lagen onderop en toen hij daar lag reed er ook nog 1 tegen zijn kont op wat niet fijn aanvoelt natuurlijk,  bloedneus erbij: nou pfff. Nadat Rick zijn motor weer rechtop had zag hij dat hij met de schade die de motor had opgelopen niet verder kon rijden dus moest hij eerst de Pit in om het te laten maken. Zijn monteur deed er alles aan om Rick zo snel mogelijk weer de baan op te krijgen.  In dit geval zonder voorrem want dit kon niet zo snel hersteld worden maar daar moet je mee kunnen rijden,  dusss de baan weer op! Rick kwam ongeveer 35sec. achter de "laatste" rijder weer de baan op en gaf niet op, gewoon ervan maken wat je er van maken kunt! Hij reed netjes rond en de snelheid zat er goed in en kwam uiteindelijk als 28ste over de finish. Dus heeft nadat hij de achterstand van 35 sec weer had goed gemaakt toch nog 12 rijders gepasseerd wat in ieder geval laat zien dat hij niet heeft opgegeven! Totaal deze dag was hij 13! Dus toch nog weer punten te pakken. Aankomend weekend de een na laatste EK en wel in Frauenfeld Zwitserland!!   Op goed geluk.

 

·         Afgelopen weekend was Rick in Tartu (Estland) voor de Wereldkampioenschappen jeugd!!

Zaterdag hadden ze de tijdtraining en kwalificatie en er waren twee groepen dus goed vertegenwoordigd.  Rick zette een 5de tijd neer in zijn groep, dus was verzekerd van een plek voor de wedstrijd.

Zondag was er s’morgens de warming up en kon hij zich klaar gaan maken voor de eerste manche.  De start was redelijk goed en hij kon in de top 10 beginnen.  Al gauw reed Rick naar een 7de plek en vervolgens zelfs naar een 5de plaats. Iedereen was vol spanning want Rick ging zelfs in de aanval voor de 4de plek maar toen hij ook die passeerde kwam Rick in botsing met de rijder op plaats 6. Deze kwam tegen hem aan en vielen beidde op de grond,  Rick zijn motor lag tegen de helling op en deze hellingen zijn dan ook ECHT hellingen. Waardoor het Rick tijd koste om weer verder te gaan, gelukkig kon hij verder want hij had zelf niks, dat is ook wat waard!! Hij lag hierdoor op een 24ste plek en dan word het haast onmogelijk om weer binnen de top 10 te komen. Maar hij gaf niet op en kwam terug naar een 18de plaats bij de finish..

Natuurlijk teleurstellend maar dat moet je dan aan de kant zetten want manche twee komt eraan. Bij de tweede manche was de start prima en Rick zat mooi in de kopgroep om te beginnen. Hij lag weer op de 5de plaats en het lukte zelfs om de vierde plek te bemachtigen maar moest even later toch weer een plekje terug maar hield deze plek in zijn bezit  en kwam als vijfde over de finish!! Nou geweldig,  iedereen blij,  hadden we ook wel een keer nodig! Totaal in het klassement is Rick 9de geworden(van de wereld)en in zijn klasse wel de beste Nederlander. Tevens was er toch nog een podium moment want mede dankzij Rick zijn punten was Nederland op een 2de plek van de landenteams geëindigd. Ook een mooie prestatie waar de Nederlandse rijders best trots op mogen zijn.  Aankomend weekend gaat het avontuur verder in Lommel, daar word de volgende EK verreden.

 

     

 

* Dinsdag 25 Juli: De 4e editie van het Achterhoeks Cross Spektakel is een nog groter succes geworden dan de vorige 3 editie’s.  De wedstrijden werden dit jaar verreden op Zaterdag 22 en Zondag 23 Juli jl.. De week vooraf was het weer goed met soms een licht buitje maar dat kon geen kwaad voor de baan. De organisatie had weer een andere baan gecreëerd  aan de Oude Dinxperloseweg 63 in Silvolde en het rennerskwartier had men ook verplaatst. Men blijft dus steeds bezig om dingen te vernieuwen/verbeteren net als de klasse indeling want nu was de Pre 85 club te gast en had men een aparte damesklasse ingesteld. Alleen jammer dat er maar een paar dames op af kwamen, maar ja vakantie tijd he. De Zaterdag was een warme droge dag en men begon onder leiding van Henk Mengerink en Patrick te Veldhuis op tijd met de trainingen als ook de wedstrijden. Over het aantal deelnemers en deelneemsters waren de organisatoren zeer tevreden, weer meer als vorig jaar. Het aanwezige publiek zag mooie en spannende wedstrijden, zeker bij de Quads, maar ook de allerkleinsten stonden in de belangstelling. Ook de brommerfunklasse was ook weer goed gevuld met vele deelnemers uit oa. Goudriaan en Ottoland. De grote vriendengroep was 4 jaar geleden naar Silvolde afgereisd om er een vrijgezellen feestje te houden. Dat is zo goed bevallen dat ze elk jaar, met elke keer meer mensen, terug komen om er een gezellig weekendje uit van te maken. Dat kan natuurlijk met Vrijdagavond al een feestavond net als Zaterdag avond maar ook de Zondag nog. Maar ook voor de kinderen was er vermaak met 2 springkussens en ook kon men zich nog laten schminken. Dat de organisatie telkens nog aan het verbeteren is bleek wel uit oa. de grote vloeistof vaten met een stalen rek eromheen. Men had de boven kant verwijderd en daar een groot tafelblad op gemaakt met een groot gat in het midden. Zo heeft men dus en een hangtafel maar ook een kliko in één. Maar hij is ook gemakkelijk met een heftruck op te pakken als hij vol is. Maar ook voor de vrijwilligers heeft men een aparte catering tent waar men terecht kan voor een hapje en een drankje zonder dat men in een rij moet aansluiten. Men bracht zelfs onder de wedstrijden nog flesjes water rond op de Zaterdag. De tijdwaarneming  met Dick Wenting en Casper Soeter liep ook op rolletjes zonder storingen en haperingen. Zo werd alles binnen het opgestelde tijdschema verreden telkens met ook goede pauzes voor de vlaggenisten en mensen van de EHBO. Hier kan de KNMV nog wat van leren denk ik dan maar. Ook  de baan hield zich goed maar dat kan ook niet anders met die kleiachtige ondergrond. Op Zaterdag moest men in de pauze zelfs sproeien, dit kwam door de zon en de wind natuurlijk. In de nacht van Zaterdag op Zondag regende het behoorlijk waardoor men de baan nog eens extra moest bewerken, maar toch kon er volgens het tijdschema getraind worden. Voor de Quad jeugd en 50cc / 65cc kleine wielen was het wel glibberen en glijden in de training. De rest van de Zondag bleef het redelijk droog en regende het net voor de pauze en net voor afloop van de laatste wedstrijd, prima gepland dus. De deelnemers en deelneemsters kwamen vanuit vele hoeken van Nederland naar Silvolde om 2 dagen te crossen. Een knappe prestatie was er van de EK enduro winnares Nina Klink en de Varsseveldse Manon Ligtlee. De 2 dames reden in 2 klassen mee, de Off Road/Enduro klasse en de Dames klasse. Dat betekende dus per dag 2x trainen en 4 manche’s en tussen hun manche’s zat maar 1 klasse, dus ongeveer 15 minuten. En in elke wedstrijd streden de dames mee in de voorste gelederen met Nina telkens als winnares en Manon tussen de 2e en 6e plaats. De dames als ook 2 van de 3 organisatoren werden nog geintervieud door TV Gelderland die aandacht besteede aan de Dames bij het Achterhoeks Crosss Spektakel. Wel een mooi stukje gratis promotie voor de dames als ook het evenement op zich. Na de 4 verreden manche’s kon men gaan huldigen en daarmee was er weer een einde gekomen aan een zeer geslaagd Achterhoeks Cross Spektakel, op naar de 5e editie in 2018. Voor de uitslagen kunt U HIER kijken terwijl U voor foto's kunt kijken op oa. www.sidecarcrosspictures.nl en www.facebook.com/hans.gerritsen.7505. Wilt U meer weten over het totale evenement dan kunt U kjken op www.achterhoekscrossspektakel.nl en hun facebook pagina waarvan de link op de website staat.

Hanssie was ook blij om weer als omroeper aan het werk te kunnen en heb genoten van de wedstrijden als ook het contact met de organisatie, de vrijwilligers, de rijders hun helpers/ouders als ook het publiek. Het iss zo goed bevallen dat ik ga proberen om weer wat wedstrijden als omroeper aanwezig te zijn, al zal dat dit jaar niks meer worden omdat alles al vergeven is natuurlijk.

 

   

 

* Dinsdag 25 Juli: Husqvarna MX Rookie Damien Knuiman Vice-Europees Kampioen. Door: Jacqueline Janssen van Doorn.

 

"De jongste Husqvarna MX Rookie Damien Knuiman is tijdens de GP op het technische circuit van Loket in Tsjechië tweede geworden in de eindronde om het Europees Kampioenschap 65cc. In de vrije training liet Damien op zijn Ecomaxx-Husqvarna TC 65 direct zien dat hij op deze prachtige maar moeilijke baan tot de snelste behoorde. Tijdens de daarop volgende tijdtraining verbaasde hij iedereen en klokte een scherpe tweede tijd. Damien mocht dus als tweede oprijden naar het starthek. Zijn start van de eerste manche op zaterdag was redelijk. Als achtste kwam hij uit de eerste bocht en kon hij zijn wedstrijd beginnen. Gelijk werd de aanval ingezet en na de eerste ronde kwam hij als derde door. Twee rondes later schoof hij door naar de tweede plaats. De volgende ronde reed hij het gat dicht met de koploper. Hij nam zelfs nog even fier de leiding in handen, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een voortreffelijk verdiende tweede plaats.

 

Damien zijn start van de twee manche op Zondag was zelfs nog beter dan die op de dag ervoor. Als derde piloot kwam hij door de eerste bocht. In de tweede bocht schoof hij door naar plaats twee. De opvolgende ronde voelde hij de hete adem van de Deen Mads Fredsoe Sorensen in zijn nek en werd hij door hem gepasseerd. Damien gaf zich niet zo maar gewonnen en vocht tot op het einde met zijn voorganger om de tweede plaats, ondanks dat het voor hem voor de dag uitslag geen verschil maakte. Door zijn gedrevenheid bleef hij scherp en ook de koploper kon nog een foutje maken. Damien pakte de derde plaats en dit was voldoende om in de totaalstand als tweede te eindigen. Een ongelooflijk knappe prestatie van deze kleine man uit Wijchen.

 

Totaaluitslag EK EMX 65cc 2017

1.            Mads Fredsoe Sorensen – Denemarken

2.            Damien Knuiman – Nederland – Husqvarna

3.            Ivano van Erp – Nederland

 

Damien gaat zich nu thuis voorbereiden om vervolgens donderdag weer af te reizen naar Estland. Daar neemt hij komend weekend deel aan de wedstrijd om het Wereldkampioenschap. Wij wensen hem en zijn team, gesteund door zijn vele sponsoren, alle sterkte en succes toe."

 

 

 

* Dinsdag 25 Juli: NOPPENNIEUWS 4 – 2017

 

"Op Vrijdag 28 Juli as. ligt Noppennieuws 4 in de winkel en in de brievenbus van de abonnee’s. In Noppennieuws 4 testen we onder meer de compleet nieuwe Yamaha YZ450F, de nieuwe 2018 Beta enduromotoren en de Husqvarna TE250i en TE300i endurotweetakten met injectie. Daarnaast volgen we de noppensport op de voet, met mooie verslagen van de laatste MXGP’s en MX2 GP’s, waarbij Jeffrey Herlings de weg naar het podium weer heeft gevonden. Ook zien we dat de titelstrijd in het WK zijspancross zich toespitst op één Frans team en twee Nederlandse teams, waarbij die laatsten (Bax en Willemsen) onlangs de behaalde WK-punten van de Franse GP echter kwijtraakten omdat ze geen reglementaire benzine in hun dikke Zabel-tweetakt gebruikten! Ook waren we bij de laatste Dutch Masters of Motocross op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde, en makten we verslagen van het EK en WK enduro, de WMX, EK motocross en het ONK trial. Bij de Erzberg Rodeo zagen we de Spanjaard Gomez verrassend winnen. In Lochem bezochten we het EK classic cross en zagen we veel ‘crosse knarren’ rondrijden. Ook bezochten we in Eenrum een grasbaanwedstrijd, met speciale aandacht voor de shorttrack-klasse op hun omgebouwde crossmotoren. We wijden ook een mooi artikel aan een avontuurlijke motortrip in Senegal en Gambia (Dakar 2 Dakar) en gingen bij de supermoto eens op bezoek bij alle dames in de nieuwe damescup. In Mannen van Staal ditmaal ook aandacht voor de baansport met Henk Steman. Noppennieuws 4 ligt vanaf 28 juli in de winkel en kost €4,99. Voor 25 euro heb je al een jaarabonnement en krijg je het blad zes keer per jaar thuis in de brievenbus. Kijk daarvoor op www.noppennieuws.nl ."

 

 

* Dinsdag 25 Juli: Inschrijvingen Wehls Cross Event 2017 gestart! Persbericht www.wehlscrossevent.nl.

 

"In het weekend van 18-19-20 Augustus as. vindt de vierde editie van het Wehls Cross Event plaats. Naast spannende motorcrosswedstrijden pakt de organisatie op Zaterdag uit met Q-music – The party met als hoogtepunt het foute uur! Kaarten zijn online verkrijgbaar via onze website.  Zaterdag starten we vanaf 10:00 uur met de (tijd)trainingen en kwalificatiewedstrijden. De Zondag staat in het teken van veertien motorcrosswedstrijden, kindervermaak en vooral gezelligheid. Naast een fietscrossbaan, zandbank en schminkteam is er ook een klimtoren voor de jeugd. Het programma start Zondag om 09:00 uur en de muziek wordt deze middag verzorgd door Feest-DJ Danny.

 

Vanaf heden is het mogelijk om via onderstaande link in te schrijven voor de motorcrosswedstrijden https://inschrijven.nl/idealformulier?id=2017081950386&tl=nl

De kosten voor inschrijving zijn €10,- voor de 50cc, €15,- voor de Quads en €25 voor de overige klassen. Wij zien jullie graag in het weekend van 18-19-20 Augustus in Nieuw-Wehl, voor meer informatie over het evenement verwijzen wij u naar onze website www.wehlscrossevent.nl en volg ons op facebook. "

 

  

 

 

     

 

* Woensdag 19 Juli: Weer een mooi weekend vertoeven op de Zwarte Cross!! Door: Anuska Elzinga voor: www.rickelzinga.nl en www.mxtwente.nl.

 

"Hier werd de laatste wedstrijd van de Dutch Masters verreden.  Omdat de andere klasses die aan de ZC meedoen ook over de baan heen moesten was de baan glad en snel. De training liep goed en de eerste manche kon beginnen.

1.       De start was goed en Rick kon in de kopgroep beginnen. Toen hij voor de tweede keer het bos weer uit kwam lag hij op kop,  dat was super!! Dit hield hij bijna de hele manche vol.  Met zo nu en dan spannende momenten dat de Deen Haarup hem wou passeren maar Rick kon hem net weer achter zich houden, phoe. Het regende best op dat moment maar ik heb er niks van vernomen..haha!! Wat een zenuwslag voor moeders! Helaas in de laatste ronde was er een achterblijver die naar rechts heen dweilde , daar waar rick dus ook net reed. Tja dan moet je even van het gas en kon nummer twee er mooi langs.  Rick kwam dus als tweede over de finish. Nou super gedaan!!

2.       De tweede manche ging de start iets minder en begon hij rond een 5de plek aan de wedstrijd. De eerste paar rondes was Rick te druk om naar voren te komen waardoor hij niet harder gaat rijden. Op een gegeven moment kreeg hij weer de rust en ging het rijden weer mooi soepel en begon hij naar voren te rijden. Helaas was er een aanval van een ander waardoor ze beidden ten val kwamen en het gat op de kopgroep niet meer was dicht te rijden maar hij reed netjes door en kwam als vierde over de finish. Totaal drie, dus wel een podium plaats!!

In de Dutch Masters off Motocross is Rick op een 10e plaats geëindigd en dit terwijl hij 2 wedstrijden heeft gemist door wedstrijden in Frankrijk."

 

* Woensdag 19 Juli: Shana’s Dutch masters in Lichtenvoorde bij de zwarte cross!! Persbericht van: www.freekvdvlist.nl.

 

"De finale van de Dutch Masters werd gehouden in Lichtenvoorde bij de zwarte cross. Ik moest op vrijdag en zaterdag rijden. Vrijdag morgen begon ik met de vrije- en tijdtraining. De baan lag er snel en vlak bij en ik gebruikte de training om lekker te wennen aan de baan. Het rijden ging goed en ik zat lekker in me ritme, ik zette een 20ste tijd. In de middag had ik de kwalificatiewedstrijd. Ik pakte een redelijke start, maar liet mij in de eerste ronde teveel inhalen. In de wedstrijd had ik een goed tempo en eindigde op een 16de plaats. De eerste manche was aan het eind van de middag. Net voor onze manche begon het te regenen en dat stopte niet meer. Ik pakte de kopstart en kon in het begin goed mee. Ik reed de halve manche op de 6de plaats, maar moest in de laatste paar ronden toch nog 2 plekken afstaan en finishte op een 8ste plaats. Mijn beste resultaat van dit seizoen. Op zaterdag was mijn 2de manche. Het weer was nu een stuk beter en de zon scheen fel. Helaas was mijn start nu erg slecht, omdat ik net iets te vroeg aanreed bij het hek, waardoor ik remde en toen viel net het hek. De eerste ronde had ik wel meteen veel mensen ingehaald en kwam door op een 19de plaats. De hele manche reden we een hoog tempo, maar inhalen was erg moeilijk. Ik eindigde uiteindelijk op een 17de plaats, maar had dezelfde rondetijden als de 10de man. In totaal een 13e plaats. Erg tevreden over het rijden dit weekend en op naar WK Loket aankomend weekend."

 

* Woensdag 19 juli: Al heel wat jaren is Gerrit van Zoonen bezig om oude tv beelden over de motocross van videobanden op cd’s te zetten. Het betreft dan zowel tv uitzendingen van oa. Studio Sport, toen men nog motocross uitzond, de Heilige koe, Avro’s Sportpanorama enz. Maar ook John de Berk is een hot item bij Gerrit. Hij heeft al HEEL veel maar Gerrit is nog steeds opzoek naar MEER. Dus heeft U thuis nog oude video banden liggen met daarop motocross dan kunt U contact met Gerrit opnemen. Hij zal ze dan overzetten op CD voor U en houdt natuurlijk zelf ook een copy voor zijn verzameling. Hanssie weet persoonlijk dat het keurig gebeurt, en ondertussen ook al vele voormalige cross toppers. U kunt Gerrit bereiken via de mail: gvanzoonen@hetnet.nl of hem zoeken op facebook.

 

* Woensdag 19 Juli: Willemsen/Bax scoren goed met podiumplaats in Grand Prix zijspancross in Duitsland. Persbericht van: www.teamwillemsen.com.

 

·         "De zijspancombinatie Willemsen/Bax heeft in de achtste wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in het Duitse Strassbessenbach goed gescoord. In de eerste manche kwamen ze na een matige start goed terug naar een tweede plaats maar door een aantal kleine foutjes werden ze gepasseerd en finishten als derde. In de tweede manche hadden ze lang een hevige strijd met Bax/Musset maar kozen naarmate de wedstrijd vorderde voor een tweede plaats omdat deze positie veel belangrijke punten opleverde! Willemsen/Bax begonnen ijzersterk aan het weekend. Op zaterdag waren ze oppermachtig en ging het rijden in de tijdtraining en de kwalificatieheat perfect. Met goede hoop gingen ze van start in de eerste manche. Echter na het vallen van het starthek kwamen ze in de verdrukking terecht en konden pas rond de vijfde plaats aan de wedstrijd beginnen. ‘’Het kostte ons een aantal ronden om ons op te werken naar een tweede plaats. Opdat moment hadden Bax/Musset al een gat weten te slaan. We hebben alles gegeven en begonnen in te lopen op Bax/Musset. Echter door een paar kleine foutjes kwam Giraud erlangs en moesten we genoegen nemen met een derde plaats,’’ vertelt Daniel Willemsen.

·         De start van de tweede manche was beter en ditmaal kwamen ze op een tweede plaats uit de eerste bocht. Ze gingen gelijk in de aanval op Bax/Musset en hebben tot op driekwart van de manche met elkaar in strijd gezeten. ‘’We hebben elkaar een aantal keren geraakt totdat wij besloten om geen risico’s meer te nemen en te kiezen voor de punten van de tweede plaats. Bax/Musset waren erg sterk vandaag. Ik had er misschien langs gekund maar dan hadden we echt risico’s moeten gaan nemen.’’

Met een 3-2 in de manches eindigden Daniel en Robbie op een tweede plaats in de Grand Prix. In de tussenstand hebben ze weer belangrijke punten goed gemaakt op Giraud/Mucenieks, die op een tweede plaats staan in de tussen stand. ‘’We kregen vanuit de pits door dat Giraud even in de pits was geweest om iets aan zijn motor te laten repareren. Vanaf dat moment hebben wij niet gek meer gedaan en hebben met een tweede plaats weer goed gescoord.’’ Willemsen/Bax staan na acht wedstrijden op een derde plaats in de tussenstand en kijken nog tegen een achterstand aan van slechts veertien punten op Giraud/Mucenieks. Over twee weken gaat het wereldkampioenschap verder in het Oostenrijkse Moggers."

 

 

      .

  

* Zondag 9 Juli: Ricardo Phoelich KNMV ONK Quads kampioen. Door: Ricardo Phoelich.

 

“Het was een mooi seizoen om op terug te kunnen kijken, de w-tec honda 450 die we afgelopen winter hebben gebouwd met Jan van Hastenberg heeft me dit jaar veel vertrouwen gegeven. Iedere wedstrijd was weer opnieuw een spannende, met vele mooie gevechten.

Na vorig jaar een 3de plaats behaald te hebben in de ONK stand, heb ik er hard voor gewerkt om dit jaar de titel binnen te halen, en dat is me gelukt.

De laatste ONK werd in Westerbork verreden, daar heb ik na de eerste manche mijn titel weten binnen te slepen met een 2de plaats. De 2de manche heb ik als 1ste afgesloten, en hiermee ook de dagzege naar me toe getrokken.

Nu zal ik me eigen gaan richten op het Europees kampioenschap, met nog 4 wedstrijden te gaan zal ik er hard voor werken om daar ook deel van de titel te kunnen uitmaken.

Ik wil graag mijn sponsoren bedanken voor alle ondersteuning en de vertrouwen die ze in me hebben: Reiger suspension, Goldspeed, Booij banden, van Stippent bouwservice, w. Hendriks, lasbedrijf de Wildt, Hastenberg racing, degijt.com, NoFear energy.

Dank aan mijn gehele team dat elke wedstrijd weer voor me klaar staat en zorgt dat alles 100% is, Dank aan Lianne voor elke keer weer klaar te staan met aangeven van de pitboard.

 

En tot slot mijn vader, moeder en vriendin dat altijd aan mijn zijde staat, en overal staan waar ik ook sta."

 

 

* Zondag 9 Juli: Rick komt op stoom. Door: Anuska Elzinga voor: www.rickelzinga.nl en www.mxtwente.nl.

 

"Tussen de EK Ottobiano en EK Portugal had Rick hard aan zichzelf gewerkt om zijn conditie te verbeteren. De starts waren wel goed maar bij de eerste startbocht had Rick in beidde manches pech door valpartijen.

De eerste manche lag Rick helaas zelf ook op de grond en had schade aan zijn motor door de val en moest de Pit in om dit te laten maken. Hierdoor lag hij toen hij de baan weer op kon nog net geen ronde achter. Hij kwam net voor de koplopers weer de baan op en moest uiteindelijk genoegen nemen met een 33 ste plaats.

 

De tweede manche ging gelukkig voor Rick deze keer zonder valpartij maar hij moest ook hier uitwijken kwam even naast de baan waardoor hij op een 25 ste plek kon beginnen. De eerste rondes kon hij zijn ritme niet vinden maar uiteindelijk wel en reed terug naar een 19de plek terug.  Niet waar je op hoopt maar aan de rondetijden was wel te zien dat zijn conditie weer een stijgende lijn laat zien en dat is in ieder geval een pluspunt. Het zit allemaal niet mee voor Rick maar hopelijk komt er een dag dat het tij zich keert. Wij blijven ons best doen en Rick natuurlijk ook!"

 

* Zondag 9 Juli: Freek GP Portugal. Perbericht van www.freekvdvlist.nl.

 

·         "Op Zaterdag begon de vrije training goed. Had een goed gevoel op de baan en het rijden ging echt lekker, had het naar me zin op de baan. Na eerst een aantal ronden rustig de baan aangevoeld te hebben, omdat de organisatie veel gespoeit had, ging ik ervoor om een goede ronde neer te zetten. Halverwege de ronde maakte ik een klein foutje, maar door het sproeien werd dit hard afgestraft. Ik kwam ten val en kwam hard met mijn hoofd op de grond. Na even weg geweest te zijn kon ik wel zelf de baan verlaten maar besloot meteen het paddock op te zoeken. Na even wat geslapen te hebben toch de kwalificatie gestart, maar het rijden wou totaal niet en kwam als 24e over de finish.

·         Op Zondag in de warm up merkte ik al snel dat het niet veel  beter was, maar na wat pijnstillers voor de hoofdpijn begon ik vol goede moet aan de wedstrijd. Ik had een redelijke start en begon als 15e maar kon mezelf al snel opwerken naar een 8e plek binnen een ronde. Dit kon ik een aantal ronden redelijk vasthouden Na een ronde of 4 werd ik zo duizelig en maakte ik het gevaarlijk voor mezelf, waardoor ik besloot de wedstrijd te verlaten. Daarna hebben we besloten om geen onnodige ricico's te nemen en de 2e manche niet te starten. Deze week rustig aan wat zien te herstellen van een hersenschuddig en er weer proberen te staan voor de Dutch Masters in Lichtenvoorde tijdens de Zwarte Cross op 14,15 en 16 Juli a.s."

 

* Zondag 9 Juli: Productief weekend Husqvarna MX Rookies Door: Jacqueline Janssen van Doorn

 

"Boyd van der Voorn heeft afgelopen Zondag 1 Juli in Mill twee maal een tweede plaats bij de MON MX2 Nationalen gescoord. Hij reed twee sterke manches, waarin hij vol vuur de strijd aanging. In de totaaluitslag werd hij derde.

 

Damien Knuiman had dit weekend een wedstrijd in Westerbork voor het ONK KNMV. In verband met de weersomstandigheden in Nederland werd deze wedstrijd afgelast en reisde hij af naar Noord Frankrijk om daar te trainen op de harde ondergrond. Daar vond Damien een paar mooie circuits waarop hij zich goed kon voorbereiden op de wedstrijden voor de komende weken. De Masterkids in Frankrijk, de finale van het Europees Kampioenschap op 23 Juli aanstaande in Loket en aansluitend de week daarna vertegenwoordigt Damien Nederland tijdens de wedstrijd om het Wereldkampioenschap in Taru, Estland.

 

Komend weekend staat Boyd op Zaterdag aan de start van de ONK KNMV in Lelystad. Zondag rijden Damien en Boyd de ONK KNMV te Eersel."

 

 

     

  

* Vrijdag 7 Juli: Hanssie kreeg laatst een mailtje van Mr. Motocrossadvies Jan Müller met de vraag of ik meer info had over de crosscarriere van Dinand Zijstra. Tja ik moest Jan helaas teleurstellen want dat wat ik nog wist dat had hij natuurlijk allang opgespoord her en der. Maar de reden waarom Jan dit wilde weten is dat hij gegevens verzameld van vele rijders en die dan in een soort van enceclopedievan de cross stopt en het op het internet zet. Tja Hanssie dus even gekeken en waarempel ik trof een zeer mooi overzicht aan en na wat verder klikken werd ik stil van verbazing. Wat een werk en tijd heeft Jan er in gestopt zeg en wat veel rijders heeft hij al benoemd. Maar Jan is natuurlijk nog op zoek naar verschillende foto's als ook wetenswaardigheden over verschillende rijders. Neemt U zelf maar eens een kijkje in Jan's wereld, gewoon HIER klikken.

 

       

 

       .

 

* Zaterdag 19 November: Lock Alarm, sloten met een alarm functie. Persbericht van: www.mxn.nl.

 

"Beveiliging van uw kostbare spullen is vaak geen eenvoudige zaak. De producten van Lockalarm helpen u hierbij, doordat uw bezit niet alleen beschermd wordt door een degelijk slot, maar ook door een oorverdovende sirene. De mogelijkheid van het afgaan van een alarm heeft voor de meeste potentiële dieven een zodanig afschrikkend effect, dat men zich wel twee maal zal bedenken. Om deze reden, dus juist om te voorkomen, dat men probeert om het kabelslot te vernielen, is op alle producten van Lockalarm duidelijk aangegeven, dat bij sabotage een zeer luide sirene zal afgaan.

·         De toegevoegde waarde van een slot met alarm is dus tweeërlei: ten eerste zal het veel dieven ervan weerhouden om door te zetten en ten tweede zullen, in het geval dat het alarm toch afgaat, u of anderen gewaarschuwd worden, zodat tijdig kan worden ingegrepen. Aangetoond is, dat geluid het meest effectieve middel ter afschrikking is. Niemand gaat aan de haal met een object, die lawaai maakt. Een dief zal in alle gevallen willen vermijden, dat er aandacht getrokken wordt en zal in veel gevallen het met een geluidssirene beveiligde object laten voor wat het is en op zoek gaan naar een eenvoudiger te bemachtigen object.

De Lock Alarm sloten zijn uitermate geschikt voor het beveiligen van uw motor, aanhangwagen, aggregaat en andere kostbaarheden. Kijk voor meer informatie op onze website:  http://www.mxn.nl/assortiment/accessories/lock-alarm.ht De producten van Lock Alarm zijn te verkrijgen bij uw dealer."

 

 

 

     

 

Ter info: Wat er ook op internet gepubliceerd is, dan nog mag men het niet ongevraagd gebruiken voor een andere of eigen website.
Ook de stukken die ik hier type vallen onder de auteursrechten cq. copyright,
HIER kunt U nalezen wat ik bedoel.

Copyright © 2004-2017 www.hansstolk.com  All rights Reserved.