Copyright © 2004-2018 www.hansstolk.com  All rights Reserved. 

 

     

 

* Dinsdag 20 Maart: Nederlandse kanshebbers bij start van het wereldkampioenschap zijspancross in Oss. Bron: www.motorcluboss.nl bewerkt door Hanssie ©.

 

"De start van het wereldkampioenschap zijspancross en het Europees Kampioenschap Quads zal op Nederlandse bodem gehouden gaan worden. In het weekend van Zaterdag 24 en Zondag 25 Maart as. vormt circuit "de Witte Ruysheuvel" in het Oss het platform voor een spannende seizoenstart waarbij de beste combinaties ter wereld gaan strijden voor de eerste punten van het kampioenschap.

 

Etienne Bax komt als regerend wereldkampioen naar Oss. In 2017 won Bax naast de wereldtitel en de Open Nederlandse titel ook met team Nederland de sidecarcross of nations en als kers op de taart veroverde hij ook de felbegeerde Hans de Beaufortbeker. Hij is overgeschakeld naar een nieuwe bakkenist in de vorm van Kaspars Stupelis maar beide mannen kennen elkaar door en door omdat ze in 2015 ook al eens samen wereldkampioen wist te worden. Een combinatie die vorig jaar vriend en vijand verraste was die van Daniël Willemsen met Robbie Bax. Gedurende het seizoen werden ze steeds sterker en wonnen verschillende Grand Prix’s. Ze werden derde in de eindstand van het wereldkampioenschap maar gooien er dit jaar graag nog een schepje bij op om te gaan strijden voor de wereldtitel. De twee Nederlandse combinaties zullen veel concurrentie ontvangen van Valentin Giraud met Elvijs Mucenieks. Al jaren is Giraud een titelkandidaat en ook in 2017 stond hij even aan de leiding in het kampioenschap. Giraud zal constanter moeten worden om de titel te kunnen pakken en hier wil hij in Oss graag mee beginnen. In Oss zijn er verschillende combinaties die hoge ogen willen gaan gooien en mee willen gaan strijden voor de podiumplaatsen. Dit zijn Hermans/Musset, Veldman/van der Putten, en Vanluchene/van den Bogaart. Gevaarlijke outsiders voor een topklassering zijn van Werven/Mans en uiteraard niet te vergeten de Belgische combinaties van Sanders, Santermans en Dierckens. Maar ook de winnaar van de eerste ONK Zijspan Master Stuart Brown/Joe Millard mogen we niet vergeten als kanshebbers op een podiumplaats. Verder willen van Nederlandse zijde Keuben/Rietman, Keuben/de Laat, Roes/Sabbe en v.d. Boomen/van Gaalen zich ook gaan proberen te kwalificeren voor de 2 GP manches op Zondag natuurlijk.

 

Mike van Grinsven zal in Oss ijzersterk voor de dag willen komen in het Europees Kampioenschap Quads. Van Grinsven komt uit Heesch en rijdt dus een thuiswedstrijd in Oss. Vorig jaar liep hij een zware heupblessure op maar hier is hij nu weer goed van hersteld en heeft ondertussen alweer verschillende mooie successen weten te behalen. In Oss behoort de CRQF-rijder absoluut tot de favorieten voor de overwinning. Van Grinsven zal hierbij versterking krijgen van een sterke delegatie aan Nederlanders met daarbij regerend Nederlands Kampioen Ricardo Phoelich en Marc de Vries, die vorig jaar beiden om de winst streden in het EK Quads in Oldebroek. Maar vergeet ook Joe Maessen niet die de eerste ONK Quad masters in Lochem wist te winnen. HIER kunt U het tijdschema voor zowel de kwalificatie wedstrijden op Zaterdag als ook de manche's op de Zondag bekijken.

 

Naast deze GP Zijspan en EK Quad hebben we nog een klasse die om de punten gaat strijden op het mooie circuit "de Witte Ruysheuvel" namelijk de NK Zijspannen. Cor van Werven/William Juffer gaan de leiding na de eerste NK in Lochem. Maar ook Rene Stalman/Joep van Leuken en Thom van de Lagemaat/Andy Schlinnertz zijn in de gaten te houden natuurlijk want zij staan 2e en 3e in de tussenstand. Maar ook het 14 jarige duo Tim Leferink/Sam Veldman wil natuurlijk proberen om hun resultaat van Lochem te evenaren want toen werden zij 10e en 4e in de manches wat hun een 7e plaats in de totaalstand opleverde.  Op zich zeer knap natuurlijk A: vanwege hun 14 jarige leeftijd en B: zij rijden met een 450cc Beta blok. HIER kunt U de tussenstand in deze klasse bekijken.

 

Zowel bij de zijspannen als in de quadklasse hebben we kansen op podiumplaatsen voor de Laaglanders, mis het evenement dan ook niet en kom op Zaterdag 24 en Zondag 25 Maart naar Oss om met eigen ogen te zien wie er vroeg in het seizoen al in vorm is. Voor meer informatie over de Grand Prix in Oss kunt u kijken op www.motorcluboss.nl. En HIER kunt U en voorbeschouwing bekijken met Etienne Bax, Kaspars Stupelis en Mike van Grinsven in de hoofdrol."

 

Ps. Vergeet U niet dat in de nacht van Zaterdag 24 op Zondag 25 Maart as. ook de Zomertijd ingaat?? Dus dat betekend de klok in de nacht 1 uur VOORUIT zetten!!!!

 

   

 

* Dinsdag 20 Maart: De HAMC uit St. Isidorushoeve organiseert op Zaterdag 24 Maart as.  de 1e Clubcross, tevens de 1e Twentecupwedstrijd. De inschrijving van de solo's is van 8.30 uur tot 9.30 uur, aansluitend vindt hun training plaats. Het inschrijven van de zijspannen en de quads is van 11.15 uur tot 11.45 uur. Het terrein is vanaf 8.15 uur geopend tot 18.00 uur. Een Basis sport licentie van de KNMV is verplicht voor iedere rijder. Deze is alleen online via de KNMV verkrijgbaar. Om de inschrijving te bespoedigen scannen we de barcode (KNMV relatienummer) op je KNMV licentie. Neem deze dus mee naar de inschrijving in de kantine. Zorg tenslotte voor gepast geld! Meer info over de Clubcross vindt U HIER terwijl U HIER alle info (inschrijfformulier, reglement en wedstrijddata) van de Twentecup kunt vinden. Voor toeschouwers is de entree gratis en de kantine is geopend.

 

* Dinsdag 20 Maart: Andere wedstrijden in het Paasweekend:

 

·         Zaterdag 31 Maart as. is een datum die voor de KNMV Jeugd Solo Motocross en KNMV Cup rijders al maandenlang omcirkeld staat in de agenda. Op deze dag gaat het seizoen officieel van start! Wie vertrekken er met de rode plaat uit Oldebroek? Aan de start verschijnen de 50cc, 65cc kleine wielen, 65cc hoge wielen, 85cc kleine wielen, de 250cc cup en de 500cc cup. De jeugdige rijders zijn bloedfanatiek en zullen strijden om elke punt voor het kampioenschap. Voor meer info over deze eerste Jeugd/Cup wedstrijd kunt U kijken op www.stichtingcircuitoldebroek.nl

·         Zaterdag 31 Maart wordt er in Nunspeet een DMX Midden verreden terwijl ook een ONK Brommercross als bij klasse rijden. Meer info vindt U op www.mcnunspeet.nl.

·         Op 1e Paasdag, Zondag, 1 April as., wordt de 2e ONK Zijspan en Quad Masters verreden en wel op het GP circuit in Valkenswaard. Naast de ONK zal er ook in de NK klassen Zijspan en Quad worden gereden. Voor info kunt U kijken op www.motorverenigingvalkenswaard.nl maar helaas zult U er net zoveel vinden als ik: NIKS over het evenement op zich dus jammer genoeg. Net als er trouwens ook op de diverse KNMV website's niks te vinden is over deze 2e ONK/NL Zijspannen en Quads.

·         En natuurlijk wordt er op Zaterdag 31 Maart en Maandag 2 April weer Hexel on Wheel georganiseerd. Naast motocross kunt U ook kijken naar oa. autocross en is er tevens van allerlei vermaak voor groot maar zeker ook voor klein. Meer info vindt U op www.hexelonwheels.nl.

 

 

* Dinsdag 20 Maart: Motorsport mensen overleden. Bron: www.knmv.nl bewerkt door Hanssie ©.

 

·         Joop van Ommeren overleden:  Afgelopen Zaterdag op Zondagnacht is Joop van Ommeren op 73 jarige leeftijd overleden. Joop was een zeer actieve vrijwilliger binnen de KNMV, de meeste mensen kennen Joop natuurlijk als coördinator van de Jeugdcross. Eerst die van de Regio Zuid en later samen met Rene Klein Gunnewiek.  Hij was tevens lid van de technische commissie en verleende diverse hand- en spandiensten tijdens evenementen. In 2007 heeft het bestuur van de KNMV Joop voor zijn enorme inzet geëerd door hem te benoemen tot Official van Verdienste.

·         Jan Woessink overleden: Op 14 Maart jl. is Jan Woessink overleden. Jan was oud-KNMV-licentiehouder in zowel de motocross als enduro. Daarnaast was Jan in het verleden motocross-commentator bij NOS Langs de Lijn, maar verzorgde ook persberichten voor oa. de HAMAC uit Harfsen. Jan Woessink was al enkele jaren ernstig ziek en is slechts 67 jaar geworden.

Hanssie wenst de familie, vrienden en bekenden heel veel sterkte toe voor nu maar ook voor de toekomst.

 

     

 

* Vrijdag 16 Maart: afgelopen Zondag was de eerste Dutch Masters off Motocross 2018 wedstrijd uit de serie van 4 en wel bij de MMc. Ons Genoegen in Markelo op het schitterende circuit "de Herikerberg". Alles was tot in de puntjes geregeld daar in Markelo door zowel de organiserende club als ook door Arno van de Brink. Die laatste is namelijk de organisator/regelaar die de KNMV sinds 2017 heeft ingehuurd om deze wedstrijden naar een hoger plan te brengen. Vorig jaar was dus het eerste jaar en dit jaar zijn er meer puntjes op de i gezet. Dat was dus in Markelo te zien ook, maar ja wat wil je ook met een dergelijk fanatieke club die voor het beste gaat. Nieuw was oa. de pitstraat die gelijk is aan die van die Youthstream gebruikt bij de GP's. Denk nu maar niet dat U of ik die pitstraat zomaar zelf ff in elkaar mag zetten, want dat mag al lang niet meer. Dergelijk stijgerwerk mag alleen nog in elkaar gezet worden door gediplomeerde steigerbouwers en dient te voorzien zijn van een keuringskaart volgens de wet. Ook de baan lag er super bij, alleen blijf ik het jammer vinden dat ze de baan andersom rijden en dat er een deel niet meer gebruikt wordt. Maar dat is een keuze die men natuurlijk ook qua werk/onderhoud heeft genomen destijds. Gelukkig kwam er zeer veel publiek op deze eerste wedstrijd af, zo rond de 8.000 toeschouwers, jammer genoeg had de catering niet gerekend op zo veel publiek schijnbaar. Zeer mooie en spannende wedstrijden zag het publiek in alle klassen, want deze wedstrijd diende voor veel GP rijders als training voor de GP van Valkenswaard die komend weekend wordt vereden. HIER kunt U alle uitslagen bekijken van deze eerste Dutch Masters off Motocross wedstrijd. De 2e wordt op 2e Paasdag verreden in Oldebroek waar de organisatie al een paar maand bezig is om de baan aan te passen voor deze solo wedstrijd.

 

 

 

     

 

* Woensdag 14 Maart: Hieronder vindt U dan eindelijk mijn verslag van de ONK Zijspan en Quads Master in Lochem van 1,5 weken geleden.

 

Door de vorst in de weken voorafgaande aan de eerste wedstrijd ONK Zijspan en Quad Masters 2018 was de baan hard bevroren. Zo was het circuit "Gageldijk" van de MAC SEV in Lochem meer een gladde ijsbaan dan een mulle zandbaan. Maar gelukkig kon iedereen er goed mee overweg, al maakten veel rijders soms een ongewild pirouetje. Er was gelukkig ook redelijk wat publiek, ondanks dat deze wedstrijd live werd uitgezonden via internet. Terwijl de organisatie dit pas enkele dagen van te voren kreeg medegedeeld zonder dat dit vooraf overlegd is. De clubs zitten natuurlijk nog met vragen zoals: "scheelt het ons geen toeschouwers" en "krijgen wij er een compensatie voor". Want Hanssie heeft van verschillende kanten gehoord dat er toch wat mensen voor hebben gekozen thuis voor de PC te gaan kijken in plaats van normaal langs de baan te staan kijken. Bij deze eerste wedstrijd was er weer een grote opkomst bij de NK klassen, vandaar dat er ook 4 tijdschema's waren gemaakt vooraf.  Het tijdschema 3 werd redelijk gehaald maar het opstellen na de sighting lap houdt nog steeds te veel op. Want wat was er gebeurt als er meer baan onderhoud nodig was geweest??

 

Bij de Quads was Mike van Grinsven het snelste in de tijdtraining maar ik de wedstrijden moest hij toch zijn meerdere erkennen in Maessen en de Vries. Mike kwam moeilijk in zijn ritme in de eerste manche en toen was de Vries er al vandoor. Van Grinsven  kon nog wel voorbij aan Maessen komen en werd hier mee 2e met de Vries op 1 en Maessen op 3. Kay Huzink kende een bliksem start maar viel in de 3e ronde van zijn Quad en kon niet verder rijden omdat een voorwiel was afgebroken. In de 2e manche was het Maessen die van start tot finish het veld aanvoerde en van Grinsven kwam er niet bij. 3e werd nu de Cuyper met de Vries als 4e. Regerend kampioen Phoelich kwam niet verder dan twee 15e plaatsen.  Stand: 1: Meassen 45, 2: van Grinsven 44, 3: de Vries 43, 4:

 

Bij de zijspannen, waar bijna de gehele top 15 uit het WK 2017 aan de start stond, was het de combinatie Giraud/Mucenieks die het snelste trainden. Bax op 5 en Willemsen pas op de 12e plaats, maar die kwam dan ook niet helemaal fit aan de start.

De starts verliepen zeer goed al kwam Willemsen in de eerste manche wel in de verdrukking en begon Bax als allerlaatste aan de wedstrijd omdat de motor door de koppeling was gelopen achter het starthek. Hierdoor werd ook Roes/Sabbe opgehouden, zij reden nog naar de 18e plaats. De slechte starts van zowel willemsen maar zeker ook van Bax zorgden wel voor mooie inhaal races en spanning in de wedstrijd. Tot aan de 9e doorkomst was het Giraud die aan de leiding reed, maar toen barste zijn zuiger in 2 stukken. Hierdoor kreeg Brown/Millard de overwinning van de 1e manche in het bakkie geworpen met Hermans/Musset 2e, Willemsen/Bax 3e. 4e werd de combinatie Arne Dierckens/Luc Rostingt met Brett Wilkinson/Dan Chamberlain op 5. Bax/Stupelis kwamen nog opgereden tot de 10e plaats maar meer zat er niet in. Julian Veldman, die dit jaar met Siebe van der Putten rijdt, reed lang op de 5e plaats maar duikelde in de laatste ronde nog naar de 8e plaats.

Giraud startte niet meer in de 2e manche en het was Davey Sanders/Andres Haller die de kopstart pakte met achter hem Brown en Hermans. Bax begon als 8e aan de wedstrijd terwijl Willemsen dat als 12e deed. Het werd een spannende wedstrijd en dan niet om de leiding want Brown/Millard reden een eenzame wedstrijd. Maar het gebeurde daarachter want Bax en Willemsen boenderden door het veld in razend tempo.  Vanaf de 2e ronden reden ze al achter elkaar en ging het publiek telkens uit hun dak doordat Willemsen steeds dichter bij Bax kwam. In de 7e ronde reed Willemsen voorbij aan Bax en dit bleef ook zo tot aan de finish. Door het hoge tempo dat deze 2 combinaties reden werd Willemsen 2e, Bax 3e met Sanders op 4 en Hermans als 5e. Veldman was de koning van het driften deze dag maar dat bracht hem ook in deze 2e manche in de moeilijkheden. Hij startte al slecht, rond de 22e plaats, reed in rap tempo naar 16, zakte toen weer terug naar 24 en klom toen weer naar de 16e plaats.  Zo zag het publiek aan het einde van deze 2e manche een zeer blije Brown/Millard, een uitzinnige Willemsen/Bax en een teleurgestelde Bax/Stupelis.  Stand: 1: Brown/Millard 50, 2: Willemsen/Bax, 42, 3: Hermans/Musset 38, 4: Dierckens/Luc Rostingt 33 en 5: Bax/Stupelis 31.

 

Jack Norris wist de eerste manche in de NK Quads te winnen maar werd in de 2e manche pas als 10e afgevlagd. die 2e manche werd gewonnen door Marco Keunen maar die kwam in de eerste manche niet verder dan de 13e plaats nadat hij met de start even vast kwam te zitten samen met een andere rijder. En zo was het Wout Smits die de dagwinnaar werd middels een 2e en 4e plaats. En dat was dus een dubbel succes voor het Joe Maessen team want ook Wout rijdt op een Yamaha quad geprepareerd door vader en zoon Meassen.

 

Bij de NK zijspannen was het de combinatie Cor van Werven /William Juffer die de dagwinnaars werden met een 1e en 3e plaats. Maar de verassing in deze klasse werden wel Tim Leferink/Sem Veldman, beide zijn nog maar 14 jaar!! In de eerste manche werden zij als 10e afgevlagd maar in de 2e manche gaf dit 14 jarig duo even een visite kaartje af aan de gevestigd orde. Deze keer zaten ze er met de start gelijk goed bij en reden bijna de gehele wedstrijd op de 4e plaats. Tegen het einde verloren ze nog een plaatsje maar die veroverden ze in de laatste ronde weer terug met hun 450ccBeta/Leto combinatie. Van dit NK duo gaan we in de toekomst nog veel horen en zien hopelijk. Bij de Kids and Sidecar wedstrijden rijdt Tim gewoon met zijn broertje Sem trouwens maar die is voor de NK's nog te jong.

 

   

 

     

 

* Maandag 12 Maart: Herlings toont spierballen in Markelo : “Red plate” in MXGP én Dutch Masters of Motocross. Persbericht van: www.knmv.nl.

 

 "In het zware Twentse zand liet Jeffrey Herlings tijdens de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross zien wie op dit moment de sterkste motocrosser ter wereld is. De 8.000 bezoekers zagen Herlings in zowel de eerste als tweede manche domineren en daarmee de dagzege in de 500cc grijpen. De Red Bull KTM-coureur hield daarmee zijn MXGP-collega’s Gautier Paulin en Max Anstie achter zich. Herlings leidt nu niet alleen in het algemeen klassement van de MXGP, maar ook in de Dutch Masters mag hij de rode plaat dragen. “Het ging goed vandaag, een mooie voorbereiding op de Grand Prix van Valkenswaard volgende week. Net als in Argentinië voelde ik me vandaag sterk en dat geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen,” aldus Herlings na afloop. Glenn Coldenhoff, teamgenoot van Herlings, behaalde in het sterke internationale veld een zesde plaats en was daarmee de tweede Nederlander.

·         Kjer Olsen vecht naar overwinning in 250cc: Titelverdediger Thomas Kjer Olsen uit Denemarken kreeg het in de 250cc klasse niet cadeau. Waar zijn overwinning in de eerste manche niet in gevaar kwam, moest hij in de tweede manche alle zeilen bijzetten om de winst te pakken. Hij bleef daarmee de Australiër Jed Beaton voor. Beste Nederlander was Davy Pootjes, hij wist dankzij een tweede plaats in de tweede manche de laatste podiumplaats te veroveren. Een van de voornaamste concurrenten van Kjer Olsen is de Nederlandse Zuid-Afrikaan Calvin Vlaanderen. Tijdens de eerste manche was hij de enige die Kjer Olsen bij kon houden, de tweede manche was na de eerste bocht al voorbij. Een startongeval betekende het vroegtijdig einde van de wedstrijd voor Vlaanderen. Hij kwam daardoor in de daguitslag niet verder dan een 8e positie. Daarmee zal Vlaanderen gebrand zijn op revanche tijdens de tweede wedstrijd op Maandag 2 April(2e Paasdag) in Oldebroek.

·         Teleurstelling voor Dankers in 125cc: De strijdlust van Raivo Dankers werd in de 125cc niet beloond. In de eerste manche wist hij de internationale concurrentie voor te blijven, maar technische problemen zorgden ervoor dat hij in de tweede manche uitviel. De winst ging naar de Duitser Rene Hofer. Beste Nederlander was Raf Meuwissen met een zesde positie.

·         Karssemakers zet de toon in de 85cc: De Nederlandse talenten in de 85cc waren de buitenlandse deelnemers de baas. Kay Karssemakers was in beide manches de snelste, voor Kay de Wolf en Scott Smulders. Smulders profiteerde van het mindere resultaat van zijn Belgische concurrent Liam Everts in de tweede manche. De snelle Everts eindigde in de eerste manche nog als derde.

HIER kunt U alle uitslagen van deze eerste Dutch Masters off Motocross bekijken.

 

Strijd gaat verder in Oldebroek: De tweede ronde van de Dutch Masters of Motocross wordt op Paas Maandag 2 April verreden in Oldebroek. Circuit ‘De Bargen’ is al tot in de puntjes geprepareerd, zoals HIER te zien is, om de beste nationale en internationale motocrossers te ontvangen."

 

 

* Maandag 12 Maart: Afgelopen Zaterdag werd het stil in de zijspan wereld want tijdens een training  in Varsseveld is Hans Garritsen op maar 53 jarige leeftijd overleden. Alle hulp die er werd ingeroepen mocht helaas niet meer baten voor Hans helaas. Naast een vervent zijspancrosser was hij natuurlijk ook druk met zijn eigen bedrijf waarmee hij ook veel andere zijspanteams ondersteunde.  Hanssie wenst de familie, vrienden en bekenden heel veel sterkte toe voor nu maar ook voor de toekomst.

 

 

* Maandag 12 Maart: ONK Lochem Zondag 4 Maart jl. Bron: www.facebook.com/julian.veldman.3.

 

·         "Training: Op het ijzige circuit in Lochem konden Julian en Siebe hun draai nog niet zo snel vinden. Waarschijnlijk was hun aanpak iets of wat te agressief of wilden ze te graag, maar de grip konden ze met hun krachtige WHT-AMS niet vinden en kwamen helaas niet verder dan een 15e plaats aan het starthek voor de manches.

·         1e Manche: Wanneer je als 15e naar het hek mag in Lochem, houd dit in dat je helemaal rechts aan het hek staat en is meestal dan ook ongunstig. Ondanks dit wisten Julian en Siebe zich bij de eerste doorkomst op 5e plaats te laten zien. Met een zo mild mogelijk afgestelde motor was grip nog steeds een probleem. Team Willemsen /Bax kwam halverwege de manche op hun hielen en Julian had zich bedacht hem vlot voorbij te laten en hun rijlijnen te volgen. Dit hielp aardig en ze konden redelijk volgen. Doordat team Giraud /Mucenieks (koplopers) weg viel lagen de heren weer 5e. Helaas kwamen Julian en Siebe door een slippartij in de touwen terecht en vielen ze de laatste ronde nog terug naar plek 8. Dit gezien de 15e kwalificatie plek viel dan enigszins niet tegen.

·         2e Manche: Met wederom aanpassingen aan banden en milder doseren van het gas en eerder schakelen was de grip beter. Helaas was de start matig en mede door een valpartij op het startveld betekende dit veel oponthoud voor Julian en Siebe. Na vanuit de achterhoede naar de 16e plaats te zijn opgeklommen ging het weer mis en raakte de heren wederom flink in de slip en moesten veel teams weer laten passeren en konden vanaf stek 24 weer aanvangen. Na vele inhaalacties op de meest vreemde plekken en manieren werd er op de 16e plaats gefinisht. Dit was niet helemaal zoals we gehoopt hadden , maar de heren hebben naar eigen zeggen veel lol gehad en een hoop geleerd.

Met een 8e en een 16e plaats waren Julian en Siebe 9e in de einduitslag. Onze volgende wedstrijd zal de GP in Oss zijn, op 24 & 25 Maart as. Wij zien u daar graag!! Met sportieve groet, Team Veldman-van der Putten."

 

     

 

* Woensdag 7 Maart: Hanssie is al vanaf afgelopen Donderdag bezig om er achter te komen of er in 2018 ook weer een Bonus systeem is voor de Zijspannen en Quads. Ik kon het op internet nergens terug vinden en ook kon mij het in Lochem niemand vertellen. Dus dan maar weer gemaid naar de KNMV en ja hoor hier vers van de mail is hij dan: de bonus regeling 2018 voor de Zijspannen en Quads.

 

 

* Woensdag 7 Maart: Eerste NK in Lochem vandaag. Door Sem Veldman voor www.facebook.com/zijspanteam.leferink.

 

"Door de vele aanmeldingen is de training in 2 groepen opgesplitst, wij trainden in de 1e groep. We hebben een paar rondjes goed aangezet met een goed tempo en kwamen uit op een 3e tijd in onze groep! We mochten dus als 6e oprijden naar het hek!

             De 1e manche: met de start rolde met 5 seconden de motor ietsjes naar voren waardoor we hem naar achter moesten trekken en de rest al iets eerder weg was. We hebben hem in de 1e bocht goed door heen kunnen manoeuvreren en kwamen we de 1e ronde door als 10. Daarna hebben een paar teams ons ingehaald. We hebben een paar goede inhaalacties gedaan en ‘Some close racing’. We hebben de laatste ronde nog iemand in kunnen halen en zijn we als 10e gefinisht.

             De 2e manche: We hadden deze keer een goede start we kwamen door als 4e. De eerste paar ronden kregen we druk van een ander team maar die was na een paar rondjes wat afgezakt. Daarna kwam er een ander team met een noodgang de rechtse bocht in. Hierdoor kon ik niet hangen en daardoor kwamen we in de wal terecht, hierbij verloren we 1 plek.  We konden weer snel verder gaan maar doordat we in de wal kwamen zat er direct weer iemand anders achter die ons de hele tijd goed kon volgen maar ons niet voorbij kwam. De laatste ronde viel een team even stil en hebben wij hun gepasseerd waardoor wij als 4e gefinisht waren!

Hier mee zijn wij natuurlijk erg tevreden mee:  10e +4e = 7e totaal. Hiermee hebben wij de grote mannen wel laten zien wat de (14 JARIGE) jeugd kan!! Ik zeg laat de NK Oss maar komen, daar rijden we als bijprogramma van de Zijspan GP! Wij gaan hier ook alles uit de kast halen om hier het beste van ons te laten zien!! En natuurlijk bedanken wij alle sponsoren/supporters/familie die dit voor ons mogelijk maken!

Greetz SV #16."

 

   

 

* Woensdag 7 Maart: Willemsen/Bax verbazingwekkend sterk in ONK Zijspancross in Lochem. Persbericht van: www.teamwillemsen.com.

 

"Daniël Willemsen en Robbie Bax hebben vandaag in de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Lochem vriend en vijand verrast. Het is pas drie weken geleden dat ze zwaar ten val kwamen tijdens een training waarbij Daniel vier ribben en een botje in zijn schouder brak. Ondanks dit gingen ze er helemaal voor en wisten ze met een 3-2 in de manches tweede te worden in het dagklassement. Door de strenge nachtvorst was de baan bevroren en dit maakte het in de training verraderlijk glad. Ondanks verwoede pogingen konden ze niet lekker in hun ritme komen waardoor ze niet verder kwamen dan een twaalfde trainingstijd. Omdat ze in zowel de eerste als de tweede manche vanaf de buitenzijde moesten starten, kwamen ze niet lekker weg en moesten beide keren van rond de vijftiende plaats terug naar voren komen. Op het snelle circuit was het moeilijk om in te halen maar door creatieve lijnen te rijden, slaagden ze er toch in om naar voren te ko men. In de eerste manche zorgde een sterk eindschot er voor dat ze in de laatste bocht de derde plaats nog voor zich op wisten te eisen. In de tweede manche rekenden ze af met een strijdend groepje om de tweede plaats en reden een ijzersterke wedstrijd. Met een 3-2 in de manches mochten Daniel en Robbie als tweede plaats nemen op het podium. Over twee weken staat voor beiden de eerste Grand Prix van het seizoen op het programma in Oss. Commentaar Daniel Willemsen: ‘’Dit had ik niet verwacht. Toen ik hier aan kwam had ik nog overal pijntjes en ik wist eigenlijk niet wat ik kon verwachten. In beide manches heb ik genoten van de gevechten met de andere combinaties. Robbie en het team hebben het fantastisch gedaan en het zijspan was perfect voor elkaar. Ik zie de aankomende wedstrijden met veel vertrouwen tegemoet. Door de blessure heb ik de laatste weken niet kunnen trainen dus ik ben zeer benieuwd welk niveau we kunnen halen wanneer ik wel het volledige trainingsprogramma af kan werken.’’

 

* Woensdag 7 Maart: Bax/Stupelis kennen moeilijke ONK start in Lochem. Bron: www.sidecarteambax.nl.

 

"Etienne Bax en Kaspars Stupelis hebben een moeilijke start van het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Lochem gekend. In de eerste manche moesten ze door een probleem met de koppeling bij de start vanaf een allerlaatste plaats terug naar voren komen. ‘’Op het bevroren circuit lag de snelheid hoog waardoor het moeilijk was om snel plaatsen winst te boeken. We hebben tot in de laatste ronde alles gegeven en wisten toch nog vanaf een zesendertigste positie terug te komen naar een tiende plaats,’’ vertelt een teleurgestelde Etienne Bax. In de tweede manche hoopten ze op meer en dit gebeurde ook. Een betere start zorgde ervoor dat ze rond de vijfde plaats aan de wedstrijd konden beginnen. Er werd op het scherpst van de snede gestreden maar met mooie inhaalmanoeuvres werkte Bax zich op naar een tweede plaats. In het tweede deel van de wedstrijd kwamen ze echter flink onder druk te staan van Willemsen/Bax en moesten de tweede plaats afstaan. Ze stelden alles in het werk om ze terug te pakken maar kwamen net iets tekort en finishten als derde. Met een 10-3 in de manches eindigden Bax/Stupelis op een vijfde plaats in het dagklassement. ‘’Het was niet helemaal mijn dag. Ik voelde me niet thuis op de bevroren grond en het wilde allemaal niet zo lukken als ik had gehoopt. Wel weten we nu waar we staan en kunnen nu werken aan de punten die nog aandacht vragen zodat we over twee weken klaar zijn om aan het wereldkampioenschap te beginnen in Oss.’’ De tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross wordt op Zondag 1 April verreden in Valkenswaard."

 

 

     

 

* Dinsdag 6 Maart: Afgelopen Zondag was er de eerste Masters ONK en NK voor de Zijspannen en Quads en wel in Lochem. De baan was hard bevroren nog dus het was meer op ijs rijden dan in het zand. Dat vroeg weer een andere rijstijl voor de heren en dames 3 & 4 wieler coureurs. Maar bijna iedereen kon er goed mee overweg al maakten veel rijders soms een ongewild pirouetje. Zelfs de starts verliepen zeer goed, tja een kleine buiteling of ophoping heb je ook wel onder normale omstandigheden. Er was gelukkig ook redelijk wat publiek maar dat kwam natuurlijk ook omdat het weer was omgeslagen. Wat nog wel het bezoekers aantal heeft kunnen, en kan gaan doen, is de live uitzendingen. Dit werd de Mac SEV even medegedeeld in de week voorafgaande aan de wedstrijd. Ja leuk en aardig maar A: het kan bezoekers schelen en B: men krijgt er geen vergoeding voor!! Ook waren er weer veel rijders naar deze wedstrijd gekomen want de NK Zijspannen en Quads moesten elk in 2 groepen trainen. De Zijspannen reden wel allemaal bij elkaar in tijdens de wedstrijd terwijl de Quads een A en een B wedstrijd hadden. Het tijdschema, 3e versie, werd redelijk gehaald maar het opstellen na de sighting lap houdt nog steeds te veel op. en gelukkig hoefde men nu tussen door niet de baan weer vlak te maken anders was het een latertje geworden! HIER kunt U de uitslagen bekijken van deze wedstrijd, ik type later nog wel meer over de wedstrijden zelf maar ik moet nu eerst voor Noppennieuws aan de slag.

De solo Nationalen reden hun 2e ONK als kwalificatie voor de Dutch Masters off Motocross van komend weekend in Boekel. Daar lag de baan er goed bij en zag men weer andere winnaars als de week ervoor in Gemert. HIER kunt U die uitslagen bekijken.

 

 

* Dinsdag 6 Maart: 1 ste Openbekercross, DMX Midden en Brommercross in Heerde. Persbericht van: www.msv-nov.nl bewerkt door Hanssie ©

 

"Zaterdag 10 Maart wordt de 1ste openbekercross verreden om het openclubkampioenschap van Heerde. Tevens zullen op deze dag de punten verdeelt worden om het KNMV DMX Midden en het Brommercross Kampioenschap.

Bij deze seizoen opening komen aan de start de 50cc, 65cc en 85cc kleine en grote wielen, de hobbyklasse, veteranenklasse, 125cc klasse (geen startbewijshouders) 250cc (Geen startbewijshouders) 500cc (Geen startbewijshouders), de Quadklasse en de Superklasse voor de startbewijshouders. Voor deze wedstrijd is inmiddels de voorinschrijving geopend via de website, www.msv-nov.nl. Ook is het mogelijk op de  wedstrijddag in te schrijven vanaf 08:00 – 09:00 in de kantine.  De trainingen beginnen vanaf 09:30. Voor het publiek is de toegang Gratis. Op vrijdagavond is vanaf 16:00 uur het hek openen wanneer u wilt overnachten. Tevens is de gezellige kantine geopend zijn tot 21:00 uur."

 

* Dinsdag 6 Maart: Nieuws van het bestuur brommercross. Perbericht van: www.brommercross.nl.

 

"Seizoen 2018 staat op het punt te beginnen. Tijd voor een kleine terugblik:

·         In 2017 zijn wij als nieuw bestuur begonnen de brommercross naar een hoger niveau te tillen. We hebben bij de ONK-wedstrijden gemiddeld meer dan 30 deelnemers per wedstrijd gehad in 2017 en wat betreft urencrossen zijn we van twee naar vijf wedstrijden gegaan. Ook de feestavond was met 100 man aanwezig ook gezellig en goed bezocht. Daardoor kregen wij als bestuur veel vertrouwen voor 2018. Ons doel, het maken van de 50cc brommercross tot een volwaardige motorcrossklasse, kwam daardoor al weer een stap dichterbij, waarvoor wij ook aansluiting hebben gezocht bij de KNMV.

Door gesprekken aan te gaan met DMX Oost-Midden-Nederland, hebben we vier DMX-wedstrijden op kunnen nemen in onze agenda. Dit heeft als doel de rijders te laten proeven hoe het is om onder zwaardere omstandigheden te rijden. Dit omdat wij de MX50 zien als de ideale opstapklasse voor de jongere crossers die de jeugdcross hebben gemist, maar wel met de leeftijd van 14 tot 18 jaar nog graag willen instappen in een crosscompetitie. Dat dit werkt blijkt al wel, want bij de MCNH in Nijverdal, staat al jaren de brommercross ingedeeld bij de clubcross. Daardoor hebben zich uit die regio al tien deelnemers ingeschreven bij zowel de ONK als de urencross. Om die reden gaan wij ook twee wedstrijden op clubcrossniveau organiseren bij de BMAC in Borculo.

·         Op dit moment hebben bijna 60 deelnemers zich hadden ingeschreven bij de ONK. Ook voor de beginnende dames (die we steeds meer zien!) is het een ideale instapklasse, met als gevolg dat we nu verdeeld over zeven wedstrijden een damescompetitie hebben met nu zes deelneemsters. Bij de deelnemers zien we een mix van jong en oud, want ook op een wat latere leeftijd is het een heel mooie competitie.

Dan hebben we ook nog ieder jaar de Euronations. Dit is een uitwisselingswedstrijd met veel rijders uit verschillende Europese landen. Het is zowel een individuele wedstrijd als een landenwedstrijd. Wij als Nederland scoren elk jaar weer erg hoog. Dit jaar is de wedstrijd in Italië. De wedstrijd wordt verreden op een baan vergelijkbaar met een supercrossbaan. De baan is voorzien van verlichting omdat de wedstrijden in de avonduren zijn. Dit wordt zeer zeker erg spectaculair. In 2017 hadden we 27 deelnemers bij de Euronations en in 2018 hopen we weer op zoveel deelnemers.

·         Door al deze activiteiten zijn we goed op weg onze doelstellingen te behalen. Heb je ook interesse gekregen? Kijk dan even op onze website: www.brommercross.nl. Hier kun je ook informatie vinden over gespecialiseerde bedrijven die MX50-motoren ombouwen naar alle wensen die er zijn.

We hopen iedereen, zowel rijders als fans van de brommercross te zien bij onze wedstrijden. Om te beginnen op aanstaande Zaterdag 10 Maart in Heerde bij onze seizoensopener. We wensen iedereen een gezellig en sportief seizoen 2018.  Het bestuur brommercross."

 

   

 

* Dinsdag 6 Maart: De data en locaties voor de Twentecup wedstrijden zijn ook bekend gemaakt vorige week.  6 wedstrijden zijn er dit jaar zoals U hieronder kunt zien:

1.       Zaterdag      24 Maart   St. Isidorushoeve,

2.       Zaterdag      16 Juni      St.  Isidorushoeve,

3.       Zondag        22 Juli       Bornerbroek  EMC Enter,

4.       Zondag        29 Juli      St  Isidorushoeve,

5.       Zaterdag     22 September  St.  Isidorushoeve,

6.       Zondag        14  Oktober  Reutum  M.C de Toerenteller,

·         Men heeft nog wel een reserve datum achter de hand gehouden mocht er eens een wedstrijd afgelast moeten worden, dit is Zaterdag  29 September   St. Isidorushoeve.

Maar er is nog meer nieuws van uit de Twentse hoek: de Twente Cup competitie  wordt uitgebreid met een kampioenschap voor de  Dames en Qaud klasse. Das dus goed nieuws voor deze 2 klasse’s, nu maar hopen dat er veel deelnemers en deelneemsters in deze 2 nieuwe klassen mee gaan doen. Ow ja nog wel even het volgende: De damesklasse zal samen rijden met  40 + klasse.  Meer informatie over de Twente Cup kun je vinden op de site www.hamc.nl of gewoon door HIER te klikken.

 

* Dinsdag 6 Maart: We zijn nu twee weken verder na de ongelukkige landing van Rick!! Door: Anuska Elzinga voor: www.rickelzinga.nl en www.mxtwente.nl.

 

"De pijn is afgenomen en we zijn van de pijnstillers af!  Vorige week moesten we terug naar Nijmegen voor controle en hebben ze het gips verwisseld waardoor we even de polsen konden bekijken met de daarin gezette pinnen. Het zag er allemaal mooi en rustig uit. Vervolgens hebben ze het weer ingegipst en deze keer heeft hij rondom gips gekregen tot over de ellebogen.   Deze week moeten we weer terug en krijgt hij weer ander gips,  dit maal "onder" de ellebogen wat waarschijnlijk een hele opluchting zal zijn voor hem! Aangezien hij zijn armen dan weer kan buigen.  Naar aanleiding van een tip hebben we afgelopen weekend een bezoek gebracht aan fysiobedrijf Fractury in Reusel waar ze behandel methodes hebben om de botgroei te stimuleren en te versnellen. Omdat Rick nog in het gips zit moesten ze kiezen voor de magneet therapie en Rick kon zeker vernemen dat er wat gebeurde vanbinnen, geen pijn hoor. Dus wie weet helpt het echt mee, afgelopen Zaterdag is Rick er nog een keer geweest. Als de pinnen er (als het goed is) over 2 weken uit mogen ben ik zeer benieuwd hoe het er op de foto's uit zal zien!! We hebben gevraagd om een tijdelijk trainingsschema die ik samen met Rick ga afwerken bij ons in Zenderen bij de Haere. Dit om zijn lichaam weer een beetje aan de gang te krijgen. En op school heb ik overlegd of er mondelinge toetsen kunnen worden afgenomen en ook daar word een plan voor opgezet. En zo proberen we alles weer een beetje op gang te brengen!! Word vervolgd."

 

 

       

 

* Maandag 5 Maart: Damesklasse bij Streekwedstrijden. Persbericht van: www.tcd-hummelo.nl/streek

 

"De Streekcrosscommissie in de Achterhoek start dit seizoen met een aparte damesklasse tijdens de streekcrosscompetitie 2018.  “Dit omdat er vanuit de dames behoefte was aan een aparte klasse’’, zo verklaart voorzitter Patrick te Veldhuis van de organisatie.“Er zijn steeds meer dames die aan motocross doen, en met de invoering van deze klasse willen we dat ook graag stimuleren.’’

De inschrijvingen voor de streekcross zijn reeds geopend, via www.tcd-hummelo.nl/streek kunnen belangstellenden zich tot 11 Maart aanmelden. Let wel: de inschrijving is pas definitief als de betaling ook binnen is bij de orgaanisatie!!!Of en in welke klasse er ook daginschrijvers bij de verschillende crosswedstrijden worden toegelaten, beslist de organisatie op basis van het aantal aanmeldingen per klasse. Daginschrijvers doen niet mee voor de prijzen voor het eindklassement van de Streekcrosscompetitie.

De Streekcrosswedstrijden worden dit seizoen gehouden op 28/29 April in Halle, 19 Mei in Varsseveld, 18 Augustus in Hummelo, 1 September in Lichtenvoorde waarna de finale op 22 September in Hummelo wordt gehouden."

 

   

 

     

 

* Vrijdag 2 Maart: Youri van 't Ende nieuwe rijder voor Team Ecomaxx. Persbericht door Elsemiek Hendrickx voor www.ecomaxx.nl.

 

"Voor het nieuwe seizoen heeft Team Ecomaxx Youri van 't Ende weten te strikken als hoofdrijder. Van 't Ende gaat rijden in de Europese klasse EMX300, maar ook bij de KNMV in de klasse MX2 en de Dutch Masters. Van 't Ende vervangt Michael Hool, die onder andere vanwege een blessure dit seizoen niet kon starten in Ecomaxx-kleuren. Zodra Hool volledig hersteld is, wordt er gekeken wat er nodig is om hem weer achter het starthek te krijgen voor Team Ecomaxx. Ecomaxx is hoofdsponsor van Van 't Ende. Hamstra's Vuurwerk, André Motors, HK Suspensions en Kalf Exploitatie zijn medesponsoren van de nieuwe Ecomaxx-aanwinst. Na slechts driemaal gereden te hebben op de Ecomaxx SX250, reed Van 't Ende afgelopen weekend in Gemert zijn eerste ONK-wedstrijd in Ecomaxx-kleuren. Met onder andere twee goede starts reed hij een sterke wedstrijd. Hij werd uiteindelijk zeer verdienstelijk vierde in het dagklassement."

 

   

 

* Vrijdag 2 Maart: Dutch Masters of Motocross: prijzengeld en competitie bonus 2018. Persbericht van: www.knmv.nl.

 

"Het schema van het prijzengeld en de competitie bonus voor de Dutch Masters of Motocross 2018 is bekend. Er is voor gekozen om een deel van de competitie bonus over te zetten naar het prijzengeld op de wedstrijden.  De 250cc en 500cc rijders kunnen op deze manier een aardig zakcentje verdienen wanneer zij goede resultaten weten te behalen in de manches. En natuurlijk is de Bonus voor de beste 5 uit elke klasse in de eindstand er ook nog zoals U hieronder kunt zien."

Hanssie heeft ff snel gerekend maar er wordt per wedstrijd 12.700 euro uitbetaald x 4 dan is dat € 50.800. Tel daarbij de Totaalstand bonus van beide klassen bij op: € 44.00 dan kom je uit op 94.800 euro. Das niet niks natuurlijk dit bedrag dat door de sponsoren bij een is gebracht. En dan over de sponsoren: er worden binnen kort nog 2 grote sponsoren bekend gemaakt. Maar Hanssie heeft het vermoeden dat dat KTM en Husqvarna zullen zijn.

 

     

 

* Donderdag 1 Maart: Afgelopen Zondag werd het KNMV motocross seizoen geopend en dat weer in Gemert, daar waar vroeger het ONK seizoen altijd werd geopend. Dit jaar stonden de ONK klassen, tegenwoordig de Dutch Masters off Motocross, aan de start voor hun 1e kwalificatie wedstrijd. Wnt met de wedstrijd van komende Zondag in Boekel mogen de eerste 30 zich gaan proberen te plaatsen via de tijdteraining voor de eerste DMoM in Markelo op ZOndag 11 Maart as. In de 85c klasse ging de overwinning naar Liam Everts terwijl Raf Meuwissen de sterkste was in de 125cc klasse. De MX 2 kreeg een nieuwe benaming en heet nu de 250cc, dit omdat er nu ook 250cc 2 takt motoren mee mogen rijden in deze klasse. In deze klasse was het Hardi Roosiorg die de beide manches wist te winnen terwijl het in de 500cc Luca Nijenhuis was die de dag winnaar werd, HIER kunt U alle uitslagen van deze wedstrijd bekijken. De persberichten van de verschillende rijders of teams kunt U vinden via mijn linkpagina net als die van de fotografen die natuurlijk ook aanwezig waren. Komende Zondag, 4 Maart, dus de 2e NK wedstrijd in wel in het Brabantse Boekel te vinden op www.mcboekel.nl, HIER kunt het tijdschema bekijken.

 

      .

 

* Woensdag 28 Februari: Van Wordragen wint wintercross Dolle. Door: Arno v.d. Brink voor Team 964

 

"Afgelopen weekend werd in het Duitse Dolle de traditionele wintercross gehouden. Dit jaar was er voor het eerst ook een damesklasse. Door de strenge vorst was de baan flink bevroren maar door hard werken van de organisatie lag deze er toch nog erg goed bij. Met o. a. WK rijdsters Larissa Papenmeier en Shana van der Vlist aan het hek beloofde het een mooie wedstrijddag te worden.

·         Bij het vallen van het hek voor de eerste manche schoot de Yamaha van Nicky als een speer van zijn plek en zo kon ze de manche op kop beginnen. Er volgde een spannende strijd met Larissa en een rondje of 4 voor het einde wist Papenmeier haar te slim af te zijn toen Nicky klem kwam tussen 2 achterblijvers. Van Wordragen werd na een goeie manche op de 2e positie afgevlagd met van der Vlist op p3.

·         De tweede manche was het wederom de Team964 Yamaha die als eerste van het hek vertrok. Ook nu volgde er een flinke strijd tussen beide dames. Helaas echter gaf de motor van Papenmeier kort voor het einde de brui. Van Wordragen kon onbedreigd naar de overwinning rijden en pakte zo de eerste beker van het seizoen.

Commentaar Nicky: Ik ben echt geen fan van bevroren banen maar ik ben zeer positief over dit weekend. Op zaterdag waren er vrije trainingen en kon ik wennen aan de bevroren grond. Gelukkig lagen er geen ijsplaten op de baan dus als je beheerst en netjes reed was het echt goed te doen. Op zondag heb ik mooie manches gehad en het was zeer spannend voor het publiek. De voorbereidingen lopen tot nu toe goed en de elleboog houdt zich ook aardig goed. Er zijn goede dagen en mindere dagen maar tijdens het rijden zelf is de last gelukkig heel beperkt. Hopelijk word het nu snel beter weer zodat we ons verder voor kunnen bereiden op de aankomende WK's."

 

HIER kunt U nog een filmpje bekijken van deze Dames wedstrijd in het Duitse Dolle met natuurlijk de top 3 ook in beeld. Hieronder ziet U het podium van deze Dames wedstrijd met v.l.n.r: 2e Shana v.d. Vlist, 1e Nicky van Wordragen-Huberts en 3e Kim Irmgartz.

 

 

* Woensdag 28 Februari: Shana op het podium in Duitsland. Persbericht van: www.shanavandervlist.nl.

 

"Afgelopen weekend was er weer de jaarlijkse wintercup in Dolle (Duitsland). Dit leek ons een goede wedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Normaal gesproken is het een zware zandbaan, maar dit jaar was het toch wat anders. Door de koude temperaturen, lag de baan er bevroren bij. De club had de baan er goed bij liggen en zo kon er lekker gereden worden. Op Zaterdag had je de hele dag om te trainen en zo kon Shana goed aan de baan wennen. Ze vond het een erg leuke baan en het rijden ging goed. Op Zondag was het wedstrijdprogramma.

·         In de tijdtraining had ze een 3de tijd achter Larissa Papenmeier en Nicky van Wordragen.

·         Bij het vallen van het starthek de 1ste manche ging Shana bijna achterover, waardoor haar start niet goed was. Rond de 7de plaats moest ze beginnen en op de bevroren baan was het lastig om in te halen. Toch kwam ze de 3de ronde al op plaats 3 door en was het tempo goed. Helaas was ze de aansluiting met Larissa en Nicky al wel kwijt. Zo finishte ze op een 3de plaats.

·         De 2de manche was haar start beter en begon op een 2de plaats aan de wedstrijd. In de tweede ronde maakte ze een klein foutje waardoor Papenmeier er langs ging. Zo reed ze op de 3de plek en kon het tempo niet helemaal volgen. Ze kwam als 2de over de finish, omdat Papenmeier technische problemen had. Totaal dus een 2de plaats en de eerste beker van het seizoen!!

Groeten Vlist MX."

 

     

  

* Vrijdag 23 Februari: Mantova Italië. Door: Anuska Elzinga voor: www.rickelzinga.nl en www.mxtwente.nl.

 

"Dat overwinning en pech zo dicht bij elkaar kunnen liggen hebben we afgelopen weekend aan den lijve mee gemaakt helaas!  Rick reed de laatste Italiaanse Kampioenswedstrijd mee als training voor het aankomende seizoen! Deze wedstrijd begon perfect!! Hij zat er super op!! Goed voorbereid en zin in het seizoen stond hij aan de start!

·         De eerste manche begon hij rond de 7 de plek en kwam goed naar voren. Uiteindelijk lukte het hem om de leiding zelfs over te nemen en met een voorsprong van 10 sec. reed hij een dijk van een wedstrijd. Super!!

·         De tweede manche begon hij rond de 5de plek en in de derde ronde ging hij van de 4de plek naar de derde om op jacht te gaan naar de tweede rijder die hij al in het vizier had, maar toen ging het mis zoals sommige live hebben gezien!! Rick wilde de tripple springen die hij de hele dag al sprong, alleen had hij deze keer een ander lijntje wat geen probleem was want de snelheid was ook daar perfect!! Alleen bij de aanzet naar de bult voelde Rick dat de snelheid heel even veranderde(waardoor? Zeg het maar!!! Stepje even in het zand of iets? De sprong werd hierdoor niet ver maar hoog waardoor hij in de lucht al wel wist dat hij te kort kwam en geen fijne landing zou krijgen maar dit had hij niet verwacht.. pfff!! De motor kwam tegen de bult met het voorwiel eerst waardoor alle kracht op de voorkant van de motor kwam en deze impact konden zijn polsen niet houden. Hij viel niet maar kwam al rollend van de bult af en constateerde dat hij niet meer kon sturen aangezien zijn polsen allebei waren gebroken, wat een ellende!!

Nadat ik hem in de EHBO post had gevonden met twee vervormde polsen was er maar 1 ding wat hij vroeg buiten de ondragelijke pijn en dat was: waarom, waarom nu?? Zo sneu. Hij werd vervoerd naar het ziekenhuis waar hij na bijna 2 uur wachten aan de beurt was en daar werd gezegd dat het operatief hersteld moest worden. Dus dat we beter naar Nederland konden gaan. Aangezien hij op deze manier niet vervoerd kon worden hebben ze hem de beidde polsen daar zo veel mogelijk recht getrokken en ingegipst voor de terugweg. Ik heb nog nooit iemand zo hard horen schreeuwen, mijn hart brak echt waar!! Ondertussen had Marcel Hartman van de KNMV met artsen gebeld en konden we 's morgensvroeg in Nijmegen terecht. Dus zijn we van het ziekenhuis in Italië 's nachts rechtstreeks naar Nijmegen gereden waar we s'morgens om 8 uur op de stoel zaten. De arts wou dat hij dezelfde dag nog geopereerd werd en zo geschiede. De arts heeft beidde kanten met pinnen de botten weer op de plek gezet die daar 4 weken moeten zitten. Dit is gedaan omdat  gips ongeveer 5/6 weken duren!  's Avonds om 23 uur waren we weer met hem thuis!! En nu: herstellen, hoofd omhoog en bikkel hard weer terug komen!!"

 

     

 

* Zondag 18 Februari: Hallo Allen. Door: Anuska Elzinga voor: www.rickelzinga.nl en www.mxtwente.nl.

 

"Nadat Rick was terug gekeerd van het tweede deel trainingsstage in Spanje op Woensdags ging hij Vrijdags weer op pad, dit keer naar Sardinie!! Hier ging hij Zondags deelnemen aan de Italiaanse kampioenschapswedtrijd in Riola Sardo! Hij heeft hier goede zaken gedaan want hij reed zichzelf naar het podium met een derde plaats!! Een mooi begin van het seizoen. De dagen er na stond in het teken van Yamaha met fotoshoots en films maken voor de lancering van de nieuwe motoren/teams voor 2018!! Die bij deze vandaag naar buiten mochten worden gebracht!!

Rick kwam Donderdag weer terug om Vrijdags nog een dag op school door te brengen voor inhaaltoetsen, dat gaat ook door. In het weekend heeft Rick in Nederland op de motor gezeten om zijn armen weer te laten wennen aan het zware zand.  Dit weekend zal hij in Montova Italie aan de start staan voor nog een wedstrijd ter voorbereiding van het aankomende seizoen die dan echt gaat beginnen en wel de eerste ONK in Gemert op 25 Februari as. Deze wordt gevolgd op 4 Maart as. in Boekel. Deze 2 wedstrijden gelden als kwalificatie voor de eerste Dutch Masters off Motocross op 11 Maart as. in Markelo. Hier zal vrijwel zeker het team met teamtruck aanwezig zijn en voor "onze sponsoren "zal er een hapje en een drankje klaar staan!!!!! Mooi in de buurt, dus kom gezellig langs en geniet van een mooi dagje cross waar genoeg moois langs gaat komen."

 

* Zondag 18 Februari: Daniël Willemsen op schema voor ONK Zijspancross in Lochem na valpartij in Italië. Persbericht van: www.teamwillemsen.com.

 

"Daniël Willemsen is op de weg terug na een zware valpartij, die hij vorige week tijdens een trainingsstage in Italië mee maakte met zijn bakkenist Robbie Bax. Robbie kwam er met een aantal schaafwonden en blauwe plekken vanaf. De toestand van Daniel leek serieuzer maar ook hij is al aan het herstellen en niets lijkt hem in de weg te staan om op tijd fit te zijn voor het seizoen. ‘’Het ging helemaal mis op een schans toen de mouse uit de voorband liep. We kwamen hard ten val waarbij ik drie gebroken ribben heb opgelopen. Ook vreesde men voor een breuk in mijn schouderblad maar gelukkig is dit niet het geval,’’ vertelt een optimistische Daniël Willemsen. Willemsen liet zich Donderdagravond behandelen bij Fractury in Eersel waar geconstateerd werd dat er geen breuk zit in zijn schouderblad maar een klein scheurtje en een ontwrichting van het AC gewricht. Willemsen zal aankomende week meerdere keren behandeld worden om zo zijn revalidatieperiode te versnellen. ‘’De behandeling is goed aangeslagen en mijn schouder voelt al beter aan dan toen ik er binnen stapte. Ik heb er goede hoop op dat mijn blessures de komende weken goed zullen herstellen zodat ik op zondag 4 maart van start kan gaan in de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Lochem.’’ Na de wedstrijd in Lochem begint drie weken later het wereldkampioenschap op het circuit van Oss! "

 

* Zondag 18 Februari: Druk seizoensopenings programma Mike Bolink. Persbericht van Bolincomx

 

"Het seizoen 2018 staat ook voor Mike Bolink voor de deur en het startschot zal gegeven worden op Zondag 25 Februari 2018 in Gemert alwaar de eerste ONK van 2018 verreden zal worden. Het weekeinde daarop is  op 4 Maart de tweede wedstrijd in het Brabantse Boekel. Hierna mogen de eerste 30 rijders uit de tussenstand afreizen naar Markelo waar op Zondag 11 Maart de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross zal plaatsvinden. Mike Hoopt bij al deze wedstrijden erbij te zijn. Waarna op 17 & 18 Maart de eerste EMX 300 wedstrijd In Nederland plaats zal vinden in Valkenswaard die vervolgens gelijk gevolgd wordt door de tweede EMX300 wedstrijd op het circuit van Red Sand op 24 & 25 Maart in Spanje. Daarna volgt op 2 April as, 2e Paasdag, dan de 2e Dutch Masters of Motocross in Oldebroek op het programma. Daarna eerst maar eens het "net" op halen kortom drukke tijden in het verschiet. Hopelijk vind u tijd om één van deze evenementen te bezoeken."

 

* Zondag 18 Februari: Yamaha Motor Nederland actief op alle niveaus van de motocross. Persbericht van: www.yamaha-motor.eu.

 

"Via Yamaha’s wereldwijde bLU cRu programma krijgt de jeugd op verschillende manieren kansen aangereikt om zich in de picture te rijden en door te breken op het hoogste niveau, en dit programma begint zijn vruchten af te werpen. Hierdoor is Yamaha Motor Nederland in 2018 actief op alle niveaus van de motocross. Beginnend bij de jeugd gaat het door tot in de MX1 klasse, zodat Yamaha in iedere klasse sterk vertegenwoordigd is en mee kan strijden voor een hoge klassering.

·         In de 85cc klasse zullen Ivano van Erp en Dave Kooiker op een Yamaha YZ85 aan de start komen. Beide rijders komen uit voor een eigen team en behoren tot de absolute talenten van Nederland. Van Erp wist in 2017 wereldkampioen 65cc te worden en zal dit jaar de overstap maken naar de 85cc grote wielen. Dave Kooiker heeft in 2017 ook al flinke stappen voorwaarts gemaakt en wist vierde te worden in de Dutch Masters of Motocross 85cc. Op de fijn sturende Yamaha hoopt Kooiker dit jaar een laatste stap te kunnen zetten en mee te kunnen strijden voor de felbegeerde titel.

·         In de 125cc klasse heeft Yamaha Motor Nederland Rick Elzinga, die voor het derde opeenvolgende jaar zal rijden voor het Yamaha MJC Yamaha Official EMX125 Team. Elzinga streed in 2017 al goed voorin mee in de Dutch Masters of Motocross en behoort in 2018 tot de absolute kanshebbers. Rick heeft een goede wintervoorbereiding achter de rug en is klaar om aan het seizoen te beginnen. Naast de wedstrijden van de Dutch Masters zal Elzinga ook uitkomen in het Europees Kampioenschap 125cc waarin hij gaat voor een top tien klassering. Naast Elzinga mag Yamaha Team Knuiman verwelkomen met als rijders Jeremy Knuiman en Boyd van der Voorn. Zowel Knuiman als Van der Voorn zullen wij in actie zien in de 125cc klasse bij de Dutch Masters of Motocross en verschillende ONK en internationale wedstrijden.

·         Roan van de Moosdijk zal net als in 2017 uitkomen voor het ASTES4-TESAR Yamaha Official EMX250 Team. De crosser uit Eindhoven is zich onder de hoede van voormalig wereldkampioen David Philippaerts aan het voorbereiden op het seizoen en wil hoge ogen gaan gooien in zowel de Dutch Masters of Motocross MX2 als in het EMX250 Kampioenschap. Van de Moosdijk beschikt over het talent en na verschillende Nederlandse jeugdtitels is hij nu hard op weg om door te stromen naar het wereldkampioenschap MX2. Met o.a. de winst in de European of Nations MX2 in 2017 is Van de Moosdijk klaar om ook in 2018 hoge ogen te gaan gooien bij het EMX250 Kampioenschap en zal hij in 2019 de overstap maken naar het wereldkampioenschap.

·         In de MX1 klasse zet Yamaha Motor Nederland in op een compleet nieuw team binnen de motocross, het Hutten Metaal Yamaha Racing team. Het team zal aan de start komen met Sven van der Mierden, Mike Gijsbertsen, Joey Bak en Jesse van Leeuwen. Het team heeft een zeer professionele werkwijze en zal naast de wedstrijden om de Dutch Masters of Motocross ook verschillende MXGP Grand Prix wedstrijden gaan rijden. Het team heeft een goede winterstage in Spanje achter de rug en dankzij de goede weersomstandigheden hebben ze de speciale GYTR kits tot in de puntjes kunnen testen.

·         In de WMX heeft Yamaha Motor Nederland drie sterke dames achter het starthek staan. Nancy van de Ven rijdt voor het No Fear Yamaha team en zal opnieuw op jacht gaan naar de wereldtitel die ze in 2017 op een haar na miste. Ondanks dat Van de Ven met Kerst 2017 haar scheenbeen brak en haar kuitbeen verbrijzelde, lijkt haar start bij het wereldkampioenschap niet in gevaar te komen. Van de Ven is druk aan het revalideren en heeft meerdere keren per week lasertherapie om haar breuken sneller te laten herstellen. Naast Van de Ven zal Nicky van Wordragen, dochter van Yamaha MX-dealer Motorcross Aad in Bleiswijk, uitkomen voor haar eigen team, Yamaha Team964. Van Wordragen stond in 2017 op het podium in Indonesië en is een vaste waarde in de top acht van het wereldkampioenschap. Nieuw in het wereldkampioenschap is Lynn Valk die voor het I-Fly JK Yamaha Team zal rijden. De doelstelling van deze dame uit Nijverdal is om zoveel mogelijk ervaring op te doen en gedurende het seizoen een mooie groei door te maken!

Yamaha Motor Nederland wenst al haar teams enorm veel succes toe en is ervan overtuigd dat ze het juiste materiaal hebben om in de verschillende competities te kunnen scoren."

 

* Zondag 18 Februari: Yamaha verwelkomt Team Knuiman. Perbericht van: www.yamaha-motor.eu.

 

"Team Knuiman maakt met haar drie jeugdtalenten de overstap naar Yamaha. Damien en Jeremy Knuiman en Boyd van der Voorn zullen vanaf het komende MX-seizoen in actie komen op de Yamaha motoren. Het team, onder leiding van tienvoudig DAKAR finisher Henk Knuiman, is in zowel binnen- als buitenland actief bij de jeugdklasse. Met veel passie geeft Henk zijn ervaring door aan de jeugd en dit heeft ervoor gezorgd dat in 2017 Damien tweede wist te worden in het Europees Kampioenschap 65cc. Met de steun van Yamaha aan hun zijde, hoopt het team in de komende jaren nog meer klinkende resultaten neer te gaan zetten. De voorbereiding gaat volgens plan en alle drie de rijders kijken uit naar de start van het nieuwe seizoen. Jeremy en Boyd zullen rijden in de 125cc klasse terwijl Damien actief blijft in een lichtere klasse.

·         Quote Ton van Geenhuizen, Country Manager Yamaha Motor Europe, branche Nederland: "Deze overstap van drie jeugdige talenten geeft aan dat Yamaha's wereldwijde bLU cRu programma zijn vruchten begint af te werpen. In dit programma krijgt de jeugd op verschillende manieren kansen aangereikt om zich in de picture te rijden en door te breken op het hoogste niveau."

·         Quote Henk Knuiman: "In 2017 is er rondom Boyd, Jeremy en Damien een team met goede partners gevormd, dit heeft gezien de resultaten direct zijn vruchten afgeworpen. Dit is niet onopgemerkt gebleven en dat blijkt wel uit het feit dat we nu met Yamaha als partner fris van start gaan in het seizoen 2018. De jongens zijn vereerd en extra gemotiveerd om samen met Yamaha de ingeslagen weg en de stijgende lijn voort te zetten."

De eerste grote wedstrijd van Team Knuiman is op Zondag 25 Februari 2018 as. in Gemert, waar op die datum het Open Nederlands Kampioenschap 2018 van start zal gaan."

 

 

* Zondag 18 Februari: Noppennieuws  1 - 2018. Bron: www.noppennieuws.nl.

 

"Al vanaf Vrijdag 2 Februari jl. ligt Noppennieuws 1 in de winkel en in de brievenbus bij alle abonnees. In deze maar liefst 132 pagina’s tellende Noppennieuws 1 kijken we uiteraard uitgebreid terug op de Dakar rally, waarin Honda en Yamaha aanvankelijk het heft in handen namen, maar er toch voor de zeventiende keer op rij een KTM wist te winnen. Ditmaal was Matthias Walkner de beste.

·         We testen de nieuwe Honda CRF250R, waarmee Honda een enorme stap vooruit zet.

·         Verder in dit winternummer veel interessante interviews, zoals met Simon Frederiks en Eric van Gaalen van het HSF-crossteam, over hun besluit om met een eigen team te stoppen en nu als sponsor in te stappen bij het Honda-fabrieksteam, waarbij ook hun rijders Brian Bogers en Calvin Vlaanderen mee verhuisden.

·         Verder spraken we uitgebreid met Marc de Reuver, die in 2017 als coach Pauls Jonass wereldkampioen zag worden, maar wiens contract toch niet werd verlengd. “Het voelde alsof mijn verkering plotseling uit was,” aldus De Reuver, die volledig verrast was door deze beslissing van de mensen rond Jonass.

·         Nina Klink staat haar mannetje bij de enduro’s en met haar praten we over haar uitgereden zesdaagse en haar EK-brons.

·         Verder gingen we op bezoek bij Hans Corvers van het KEMEA-crossteam en we vroegen uiteraard waar dat KEMEA voor staat. “Tja,” zei Hans: “Kom Er Maar Eens Achter”.

We bezochten in Amerika de presentatie van de nieuwe KTM en Husqvarna 450 cc crossers, die voorlopig als Limited Edition alleen in Amerika geleverd gaan worden, maar waarschijnlijk ook de basis vormen voor de 2019-crossmotoren in Europa. Verder reden we met Ard en Tessa Lampers een stukje van het Nederlandse deel van de Trans Euro Trail, een 34.000 km lange offroad-route door heel Europa. Ook reden we in de Franse Ardeche offroad, terwijl we verslag doen van het avontuur dat twaalf Brabanders meemaakten toen ze in Zuid-Afrika onder de bezielende leiding van niemand minder dan Alfie Cox gingen offroad-rijden.

·         In de techniek-rubriek gaan we dieper in op de nieuwe Balance Free Rear Cushion (BFRC) achterschokdemper van Showa, zoals die nu nin de nieuwe Suzuki nRM-Z450 zit en die vorig jaar ook al gemonteerd was op de MXGP-fabrieksmachines van HRC-Honda.

·         In Mannen van Staal komt tenslotte de immer goedlachse Peter Willems aan bod.

Noppennieuws 1 ligt nu in de winkel en kost €4,99. Voor 25 euro heb je al een jaarabonnement en krijg je het blad zes keer per jaar thuis in de brievenbus. Kijk daarvoor op www.noppennieuws.nl."

 

 

      .

 

* Zondag 4 Februari: 5e editie Achterhoeks Cross Spektakel. Bron: www.achterhoekscrossspektakel.nl. bewerkt door Hanssie © .

 

"Achterhoeks Cross Spektakel viert dit jaar haar eerste lustrum en wel het 5 jarig bestaan. Dit zal dus gebeuren op 27, 28 en 29 Juli as. natuurlijk in Silvolde. Het evenement groeit jaarlijks en de organisatie groeit met hun evenement mee natuurlijk. Maar natuurlijk kunnen de 3 hoofdverantwoordelijke heren niet zonder de steun van de vele vrijwilligers die hun te zijde staan. Houdt U de website in de gaten wanneer de inschrijving geopend wordt want dit mooie evenement mag men niet missen."

 

* Zondag 4 Februari: Brommercross Nieuws. Bron: www.brommercross.nl bewerkt door Hanssie ©

 

"Vele oud crossers als ook jeugdige crossers hebben hun hart verpand aan de brommercross. Dit kan op een scooter of een echte crosser met 50 of 80 cc. En wel in de klassen: automaat, vario, standaard en superklasse. Ook deze organisatie moet professioneler worden ivm. Met alle regelgeving van deze tijd jammer genoeg. Maar toch zet het bestuur de schouders eronder en zo heeft men de volgende punten bekend gemaakt.

·         Agenda klaar: De wedstrijd agenda voor 2018 is onlangs bekend gemaakt. Voor dit jaar staan 13 wedstrijden op verschillende banen op het programma. Het seizoen wordt geopend op 10 Maart as. in Heerde op het zand circuit “Kamperweg”. Naast deze 13 gewone wedstrijden staan er ook nog 5 meer uren wedstrijden op de kalender. De eerste meer uren wedstrijd is zelfs al op 14 April as. gepland en wel op het mooie circuit “Holterberg” in Holten.

·         Dames klasse: Aankomend seizoen is het zover. Op veler verzoek zal er voor het eerst  een aparte damesklasse in de ONK bromfietscompetitie verreden worden. De  damesklasse valt onder het reglement van de MX50. Fun, plezier en  sportiviteit staan in deze klasse hoog in het vaandel. Ook beginnelingen  zijn van harte welkom: in deze klasse kunnen dames op een laagdrempelige  manier kennismaken met de brommercross. Om zo vol mogelijke starthekken te krijgen is besloten dat de  damesklasse dit eerste jaar niet alle 13 ONK wedstrijden aandoet. Er  worden 6 á 7 wedstrijden uitgekozen die gereden worden. Uiteraard mag je als dame ook aan de andere wedstrijden meedoen, maar deze tellen dan  niet mee voor de damesklasse competitie. Er hebben zich tot nu toe 7 dames ingeschreven voor de damesklasse. Maar hoe meer zielen hoe meer vreugd. Dus: ben jij dame en vind jij het leuk om te brommercrossen op mooie banen? Ga dan snel naar www.brommercross.nl en schrijf je in!"

   

 

* Zondag 4 Februari: Wijzigingen KNMV Kalender. Bron: www.knmv.nl.

 

·         "Motocross: In overleg met organisator MCC Geldermalsen is besloten om de geplande ONK Motocross van 1 Juli as. te verplaatsen naar Zondag 7 Oktober as. Er waren diverse organisatorische problemen om de wedstrijd op een goede manier te kunnen organiseren op de originele datum en daarom is er gekozen om dit evenement naar het najaar te verplaatsen.

·         Update KNMV Enduro- en Offroadkalender 2018: Aan de start van het ONK Enduro veranderde niks. Wel zijn er enkele wijzigingen doorgevoerd op de kalender. In Oktober zijn enkele data gewijzigd. De enduroclubs Harfsen, Zelhem en Vorden hebben gezamenlijk besloten om aan datumruil te doen. Initiatiefnemer Vorden kan hierdoor eerder de Kampioensrit organiseren en de ONK Enduro competitie is dan klaar voordat de rijders naar de ISDE in Chili vertrekken."

 

     

 

* Dinsdag 16 Januari: GP Zweden Afgelast. Bron: www.uddevallagp.com bewerkt door Hanssie ©.

 

"De MXGP in het Zweedse Uddevalla die gepland stond voor 12 Augustus as. is afgelast. De organisatie had sinds vorig jaar een voorlopig contract van 3 jaar met Youthstream. Men was ook van plan om dit jaar de MXGP met als bij klassen de EMX 125cc en 250cc, door te laten gaan. Maar helaas heeft de gemeente te kennen gegeven dat men de financiële ondersteuning met 50 a 60 % gaat minderen in 2018. Tja en zonder die ondersteuning kon men de GP finacieël niet rond krijgen en heeft men geen contract voor 2018 met Youthstream ondertekend."

 

     

 

* Maandag 15 Januari: Speciale onderscheiding Etienne Bax tijdens KNMV Motorsportgala.. Persbericht van: www.knmv.nl bewerkt door Hanssie ©

 

"Tijdens het KNMV Motorsportgala in de Amphion Schouwburg in Doetinchem werden zondag de Nederlandse motorsportkampioenen van 2017 gehuldigd.

·         Wereldkampioen Zijspancross Etienne Bax werd tijdens het gala onderscheiden met de Hans de Beaufortbeker, de hoogste onderscheiding in de motorsportwereld. De 29-jarige Bax won dit seizoen voor de tweede keer in zijn carrière de wereldtitel in het WK Zijspancross. Samen met zijn Franse bakkenist Nicolas Musset verzekerde hij zich tijdens de wedstrijd in Markelo van het kampioenschap. Naast het wereldkampioenschap was Bax ook de sterkste in het Open Nederlands kampioenschap en maakte hij deel uit van het winnende Nederlandse team bij de Sidecarcross of Nations. Etienne Bax: “Ik had dit niet verwacht. Ik heb nu twee wereldtitels veroverd, maar dit was echt nog een prijs die miste. Dit is de hoogste onderscheiding in de Nederlandse motorsport, dus ik zat er wel op te hopen en te wachten. Iedereen die aan dit succes heeft meegewerkt, enorm bedankt. Dit is voor mij echt een hele speciale.”

·         Ben Majoor Trofee voor Collin Veijer: De pas 12-jarige Collin Veijer kreeg tijdens het KNMV Motorsportgala de Ben Majoor Trofee overhandigd door Arjan Bos, voorzitter van het TT Circuit. Veijer ontving de onderscheiding, voor een bijzonder talentvolle rijder onder de 21 jaar, dankzij zijn Europese titel in de Mini GP. Dit wegracekampioenschap werd in Italië verreden en Veijer won, ondanks het thuisvoordeel van zijn concurrenten, alle drie de manches die tot de titel leidden. Het bestuur van de KNMV is er zeker van dat we in de nabije toekomst nog veel over Collin en zijn prestaties zullen horen. Komend seizoen komt Veijer uit in het Italiaanse Moto3-kampioenschap.

·         Romano Hummel krijgt Baansporttrofee: Een ander talent, de 19-jarige Romano Hummel, ontving in Doetinchem de hoogste onderscheiding in de baansport. Hummel maakte een geweldig seizoen mee en brak definitief door op het allerhoogste niveau. Zo won hij tot ieders verrassing de WK-finale in het Franse Morizes. Daarnaast werd Hummel Nederlands kampioen Grasbaan Specials en Speedway. Voor Hummel is dit niet de eerste, maar de tweede keer dat hij de Baansporttrofee won. Een flitsende carrière die pas net begonnen is!

·         Arjan van den Oord heeft Motorsporthart: Tot de ereprijzen behoort het ‘Motorsporthart’, bestemd voor mensen die zich op bijzondere wijze voor de sport hebben ingezet. Het bestuur van de KNMV heeft het Motorsporthart 2017 toegewezen aan Arjan van den Oord. Van den Oord is een stille drijvende kracht achter de trialsport. Voorzitter van het NOC*NSF, Andre Bolhuis, overhandigde de prijs. Dankzij de jarenlange inspanning van Van den Oord kon dit jaar een ronde voor het Europees Kampioenschap Trial in Nederland worden verreden en wellicht in de nabije toekomst zelfs een ronde van het WK. Arjan van den Oord: “Ik ben echt heel erg verrast. Trial is een kleine sport en we, we zijn met een grote club, gaan de trialsport in Nederland nóg groter maken. Met deze prijs ben ik nog meer gemotiveerd om dat doel te bereiken.”

Aanvulling Hanssie: Natuurlijk werden de dames Nicky van Wordragen-Hubers en Nancy van de Ven ook extra in het zonnetje gezet. Dit omdat zij de Dames landen wedstrijd wisten te winnen. Nicky is net weer terug op de motor na haar zware polsblessure en Nancy is herstellende van een open kuit en scheenbeen breuk tijdens een trainings stage in Spanje. Ze werd in Spanje an geopereerd maar bij controle na terugkomst in Nederland bleek het niet goed te zitten. Met de nieuwe operatie hopen de doktoren dat ze nog sneller hersteld en weer fit is voor de eerste GP op 8 April as. in Italië.

 

   

 

 * Maandag 15 Januari: Winterstage. Door: Anuska Elzinga voor: www.rickelzinga.nl en www.mxtwente.nl.

 

"De eerste periode van de winterstage zit erop!! Rick is een week in Spanje geweest met de KNMV en hebben trainingen gehad op verschillende banen. Ze training secties, starten en op het laatst van de dag moeten ze een manche rijden van 25 min. + 2 Ronden. Ze maken dagen van 7 tot 21 uur! Dagindeling is: ontbijten, vertrek naar de baan, rijden,  lunch op de baan, rijden, terugkomst verblijf, eten, nabespreking van de rijdag, eventueel fysio indien nodig en dan slapen! Dus ze vervelen zich niet. Donderdag hadden ze rustdag en ook tijd voor school. s’Middags zijn ze als cadeau voor Rick, die jarig was naar een kartbaan geweest, hoe leuk. Zondag, gisteren dus, kwamen ze weer terug vliegen en toen gauw naar huis om zich in het pak te hijsen om om 14 uur in Doetinchem op het sportgala te staan om zijn prijs in ontvangst te nemen! Silver (2de) met de landenteams. Vervolgens in de auto om Rick af te zetten in Papendal om vandaag weer op school present te zijn. Aankomende Zondag zal Rick weer na Spanje vertrekken voor het tweede deel van de Winterstage.Word vervolgd."

 

 

      .

  

* Vrijdag 12 Januari: De MSV-NOV heeft hun kalender al weer aangepast. Dit omdat in eerste instantie men een Open Beker/clubcross samen met de UMX wedstrijd had gepland. Maar deze worden nu apart verreden, wat in mijn ogen ook beter is. Kijk ook op www.www.msv-nov.nl.

 

   

 

* Vrijdag 12 Januari: Hallo Allen. Door: Anuska Elzinga voor: www.rickelzinga.nl en www.mxtwente.nl.

 

"Wij wensen iedereen een heel gezond, en goed 2018 toe!! En veel geluk in het nieuwe jaar.

·         Rick is 2 weken voor  voor oud en nieuw bij de teambaas in Frankrijk geweest voor het testen van de nieuwe motoren! Iedereen was zeer tevreden dus dat was fijn om te horen!

·         De week erna heeft hij het trainingsprogramma op Papendal weer oppakken! Zijn vakantie zit er al weer op.

·         Ook hebben we een evaluatie gesprek gehad met de bondscoach over het verloop en inzet van Rick op Papendal. Ook hier en op school zijn ze erg tevreden over zijn inzet, dus tot zover gaat het goed.

Het eerste weekend van het nieuwe jaar zal Rick vertrekken naar Spanje voor de eerste winterstage met de KNMV. Hierop volgend zal er een week later een tweede stage in Spanje volgen.  En dan zal het niet heel lang meer duren en staan we weer aan het begin van een nieuw seizoen!"

 

     

 

* Zondag 31 December: Indeling DMX-Cup 2018. Bron: www.mccholland.nl en www.knmv.nl.

 

Eind 2017 is er overleg geweest tussen de diverse DMX-coördinatoren over de verdeling van de diverse districten. Dit onderwerp kwam op de agenda door het teruglopende aantal wedstrijden en deelnemers in district West. Daarnaast is er voor dit district op dit moment geen coördinator beschikbaar. Om deze redenen is besloten om een nieuwe verdeling van de districten te maken. Dit houdt in dat:

·         De provincie Zeeland onderdeel zal uitmaken van DMX Zuid,

·         De provincie Zuid-Holland onderdeel zal uitmaken van DMX Midden,

·         De provincie Noord-Holland wordt opgedeeld in Noord-Holland Noord en Noord-Holland Zuid, het Noordzeekanaal is de scheidslijn, waarbij Noord-Holland Noord wordt toegevoegd aan DMX Noord en Noord-Holland Zuid onderdeel blijft van DMX Midden.

·         Daarnaast is besloten om de gecombineerde DMX Midden/Oost competities samen te laten gaan onder de naam DMX Midden.

 

* Zondag 31 December: Ook de organisatie van de Duitse ADAC NordRhein MX Cup heeft hun voorlopige kalender voor 2018 bekend gemaakt. Zoals U hieronder kunt zien:

1.       7 & 8 April MAC Lichtenvoorde,

2.       14 & 15 April MAC de Landsard

3.       21 & 22 April Laubus Eschbach,

5.       1 Mei MSC Euskirchen-Euenheim??,

6.       26 & 27 Mei MSC Grevenbroich,

7.       9 & 10 Juni MSC Reil,

8.       16 & 17 Juni MSF Kräwinklerbrücke,

9.       8 & 9 September  MCC Weilerswist,

10.     22 & 23 September MSC Grevenbroich,

11.      7 Oktober MSC Grenzland.

Meer informatie over deze laagdrempelige serie, maar wel met ADAC regels!!, kunt U vinden op hun website: www.mx-cup.de.

 

 

     

 

* Vrijdag 29 December: LET OP LET OP. Datum wijziging Streekwedstrijden. Bron: www.tcd-hummelo.nl/streek bewerkt door Hanssie ©

 

Op verzoek vanuit de UMX is ons als organisatie gevraagd of wij eventueel konden verschuiven met datums. Om hun daarin tegemoet te komen en niet op elkaars datum te zitten zijn wij tot de volgende datums gekomen.

1.       Halle Zaterdag 28 en Zondag 29 April,

2.       Varsseveld Zaterdag 19 Mei,

3.       Hummelo Zaterdag 18 Augustus ( was 1 September )

4.       Lichtenvoorde Zaterdag 1 September ( was 9 Juni )

5.       Hummelo Zaterdag 22 September.

 Bij zowel Halle als Lichtenvoorde rijden ook de NK zijspannen en quads.

Aanvulling Hanssie: Deze aanpassing komt omdat Lochem de datum voor de UMX bekend heeft gemaakt. Zij mogen maar 2 weekenden per jaar  gebruik maken van het mooie circuit “Gageldijk”. En de UMX wedstrijd is op Zaterdag 9 Juni terwijl op Zondag 10 Juni de jaarlijkse Classic cross plaats vindt.

 Hieronder ook nog een paar puntjes om in gedachten te houden:

·         Damesklasse: In 2018 kan er ook ingeschreven worden voor de damesklasse. Bij voldoende inschrijvingen wordt deze klasse afzonderlijk geklasseerd.

·         Inschrijving:  Vanaf heden is het weer mogelijk om je in online in te schrijven voor de Streekwedstrijden van 2018. De voor inschrijving is mogelijk tot en met 11 Maart 2018 daarna is er geen mogelijkheid meer om in te schrijven hier op worden GEEN uitzonderingen gemaakt.

·         LET OP!!!:  De inschrijving wordt pas definitief als het inschrijfgeld door de organisatie ontvangen is.

·         Dagschema word bekend gemaakt zodra de inschrijving is gesloten.

·         De finale wordt dus op Zaterdag 22 September verreden in Hummelo,  op deze dag worden ook weer de kampioenen gehuldigd.

·         Zowel bij de streekwedstrijden in  Halle en Lichtenvoorde rijden de KNMV NK zijspannen en NK Quads mee.

Inschrijven kan dus online, gewoon door HIER te klikken."

 

      .

 

* Dinsdag 26 December: Al heel wat jaren is Gerrit van Zoonen bezig om oude tv beelden over de motocross van videobanden op cd’s te zetten. Het betreft dan zowel tv uitzendingen van oa. Studio Sport, toen men nog motocross uitzond, de Heilige koe, Avro’s Sportpanorama enz. Maar ook John de Berk is een hot item bij Gerrit. Hij heeft al HEEL veel maar Gerrit is nog steeds opzoek naar MEER. Dus heeft U thuis nog oude video banden liggen met daarop motocross dan kunt U contact met Gerrit opnemen. Hij zal ze dan overzetten op CD voor U en houdt natuurlijk zelf ook een copy voor zijn verzameling. Hanssie weet persoonlijk dat het keurig gebeurt, en ondertussen ook al vele voormalige cross toppers. U kunt Gerrit bereiken via de mail: gvanzoonen@hetnet.nl of hem zoeken op facebook.

 

 

* Dinsdag 26 December: Lock Alarm, sloten met een alarm functie. Persbericht van: www.mxn.nl.

 

"Beveiliging van uw kostbare spullen is vaak geen eenvoudige zaak. De producten van Lockalarm helpen u hierbij, doordat uw bezit niet alleen beschermd wordt door een degelijk slot, maar ook door een oorverdovende sirene. De mogelijkheid van het afgaan van een alarm heeft voor de meeste potentiële dieven een zodanig afschrikkend effect, dat men zich wel twee maal zal bedenken. Om deze reden, dus juist om te voorkomen, dat men probeert om het kabelslot te vernielen, is op alle producten van Lockalarm duidelijk aangegeven, dat bij sabotage een zeer luide sirene zal afgaan.

·         De toegevoegde waarde van een slot met alarm is dus tweeërlei: ten eerste zal het veel dieven ervan weerhouden om door te zetten en ten tweede zullen, in het geval dat het alarm toch afgaat, u of anderen gewaarschuwd worden, zodat tijdig kan worden ingegrepen. Aangetoond is, dat geluid het meest effectieve middel ter afschrikking is. Niemand gaat aan de haal met een object, die lawaai maakt. Een dief zal in alle gevallen willen vermijden, dat er aandacht getrokken wordt en zal in veel gevallen het met een geluidssirene beveiligde object laten voor wat het is en op zoek gaan naar een eenvoudiger te bemachtigen object.

De Lock Alarm sloten zijn uitermate geschikt voor het beveiligen van uw motor, aanhangwagen, aggregaat en andere kostbaarheden. Kijk voor meer informatie op onze website:  http://www.mxn.nl/assortiment/accessories/lock-alarm.ht De producten van Lock Alarm zijn te verkrijgen bij uw dealer."

 

 

* Dinsdag 26 December: Hanssie kreeg laatst een mailtje van Mr. Motocrossadvies Jan Müller met de vraag of ik meer info had over de crosscarriere van Dinand Zijstra. Tja ik moest Jan helaas teleurstellen want dat wat ik nog wist dat had hij natuurlijk allang opgespoord her en der. Maar de reden waarom Jan dit wilde weten is dat hij gegevens verzameld van vele rijders en die dan in een soort van enceclopedievan de cross stopt en het op het internet zet. Tja Hanssie dus even gekeken en waarempel ik trof een zeer mooi overzicht aan en na wat verder klikken werd ik stil van verbazing. Wat een werk en tijd heeft Jan er in gestopt zeg en wat veel rijders heeft hij al benoemd. Maar Jan is natuurlijk nog op zoek naar verschillende foto's als ook wetenswaardigheden over verschillende rijders. Neemt U zelf maar eens een kijkje in Jan's wereld, gewoon HIER klikken. 

 

     

 

Ter info: Wat er ook op internet gepubliceerd is, dan nog mag men het niet ongevraagd gebruiken voor een andere of eigen website.
Ook de stukken die ik hier type vallen onder de auteursrechten cq. copyright,
HIER kunt U nalezen wat ik bedoel.

Copyright © 2004-2018 www.hansstolk.com  All rights Reserved.