Copyright © 2004-2017 www.hansstolk.com  All rights Reserved. 

 

     

 

* Vrijdag 10 November: Sorry mensen maar nu gooide een tunnelsydroom operatie roet in het eten qua up daten van de website. Deze operatie stond eigenlijk gepland voor Janauri/Februari maar ik moest hem met spoed laten uitvoeren vanwege de pijn. Hij is 1 November gedaan en ik mag de pols nu langzaam weer gaan gebruiken, tja met 1 hand ben je echt onthand. maar ik heb de Dutch Masters off Motocross kalender er bij gezet et akls de ADAC MX Masters wedstrijden. Wat me wel opvalt bij de DMoM dat men weer heeft gekozen om hem als bijprogramma aan de Zwartecros toe te voegen. Echt jammer want zo komen de echte motocros fans weer in de kou te staan en de rijders ook op zo een hoge snelheid baan waar geen knip inzit. ook de sponsoren komen niet in beeld denk ik want dit jaar was het startdoek al niet geplaatst net als de sponsorbanners nergens te zien waren. En dan de baan keuring waar de KNMV dit jaar op de eerste wedstrijddag verrast werd met de betonnen wand in de LocoLoco arena. Hopenlijk heeft men er wat van geleerd maar denk het niet want wie betaald bepaald jammer genoeg.

 

* Vrijdag 10 November: Sinterklaascross in Heerde. Persbericht van: www.msv-nov.nl

 

"Aan het einde van het motorcross seizoen staat er weer de traditioneel sinterklaascross op het programma bij de MSV-NOV in Heerde. Deze wedstrijd wordt op Zaterdag 18 November as. verreden en  is tevens de 5de Openbekercross die meetelt voor het open club kampioenschap van Heerde.  Inmiddels is de voorinschrijving geopend via de website van de MSV-NOV: www.msv-nov.nl

·         Er kan gestart worden in de 50cc, 65cc kleine wielen, 65cc grote wielen, 85cc kleine wielen, 85cc grote wielen. MX2 B, MX1 B, Veteranen klasse, Quad Klasse, en alle A rijders rijden  in de Superklasse. En voor de echte hobbyrijder is er de hobbyklasse.

Naast de voorinschrijving is het op de wedstrijddag ook nog mogelijk om in te schrijven, maar de voorkeur gaat uit naar voorinschrijven.  Dit scheelt de vrijwilligers veel werk en zal de doorstroming bij het melden in de kantine veel sneller gaan.

Het bestuur heeft inmiddels contact gehad met Sinterklaas of hij aanwezig kan zijn bij deze laatste wedstrijd van 2017. De Sint gaf aan dat hij zeker aanwezig zal zijn samen met zijn zwarte pieten. Daarnaast heeft de Sint voor alle rijders een extra verrassing presentje, deze zal bij de inschrijving worden uitgedeeld.

·         Speciaal voor de jeugd rijders in de klasse 50cc , 65cc kleine en grote wielen is er voor allen een aandenken. Deze zal uitgereikt worden bij de prijsuitreiking aan het einde van de wedstrijddag.

·         En als klap op de vuurpijl is er de Hole Shot prijs voor alle klassen, dit in vorm van een gratis consumptiebon die te besteden is in de gezellige kantine van de MSV-NOV.

Naast de dagprijzen zal aan het eind van de dag ook de kampioenen, eerste drie van het Openclubkampioenschap van Heerde gehuldigd worden. Prijzen die niet worden opgehaald worden niet nagezonden ! Het beloofd weer een mooie motorsportdag te worden voor jong en oud in Heerde.  Toegang voor publiek is Gratis."

 

       

 

* Vrijdag 10 November: Kalender Dutch Masters of Motocross 2018. Persbericht: www.knmv.nl.

 

"De KNMV heeft na bekendmaking van de MXGP-kalender het programma voor het nieuwe seizoen Dutch Masters of Motocross samengesteld. Het kampioenschap bestaat uit vier wedstrijden, waaronder een spectaculaire finale tijdens de Zwarte Cross.

1.       De competitie begint op Zondag 11 Maart in Markelo. Dit evenement is een week voor de eerste Europese MXGP-wedstrijd in Valkenswaard en past daarom perfect in het programma van de WK-rijders.

2.       De tweede wedstrijd wordt op PaasMaandag 2 April verreden op circuit ‘De Bargen’ in Oldebroek. Na een vlekkeloos WK Zijspancross in 2017 mag Stichting Circuit Oldebroek dit jaar de sterkste Nederlandse motocrosscompetitie verwelkomen.

3.       Voor de derde wedstrijd reizen we af naar het zuiden van het land, deze wordt op Zondag 6 Mei verreden in het Brabantse Mill. Deze wedstrijd is een week voor de MXGP-wedstrijd in Kegums, voor de WK-rijders is de wedstrijd in Mill een goede mogelijkheid om weer aan het zand te wennen dat ze ook in Letland te wachten staat.

4.       De laatste wedstrijd van het seizoen wordt, net als dit jaar, verreden tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. De mannen en vrouwen van De Feestfabriek organiseren de wedstrijden op 13, 14 en 15 Juli. De voorverkoop voor het festival en de wedstrijden start op aterdag 18 November as. Wil jij er zeker van zijn dat je bij de finale van de Dutch Masters of Motocross aanwezig bent, zorg er dan voor dat je op Zaterdag 18 November niks plant. Vorig jaar waren de kaarten in recordtijd uitverkocht! Aanvulling Hanssie: Let wel op want er zijn geen combikaarten meer alleen nog maar dagkaarten!!!! Het exacte tijdschema voor de finalewedstrijd moet nog gemaakt worden, maar in grote lijnen is dit hetzelfde als in 2017, wat inhoudt dat de 85cc en 125cc klassen op Vrijdag  13 en Zaterdag 14 Juli in actie zullen komen en de 250cc en 500cc klassen op Zaterdag 14 en Zondag 15 Juli." Aanvulling Hanssie:Dat zijn dus 3 dagkaarten als U alles wilt zien!!

 

 

 

     

 

* Zondag 29 Oktober: Sorry dat ik mijn eerder gedaan belofte om de site beter bij te houden de afgelopen weken niet is gelukt. Dit kwam oa. door medische reden waardoor ik niet in staat was om de site up te daten. Gelukkig bleek het allemaal mee te vallen en ga ik het nu weer proberen en heb de Wedstrijd data pagina al aangepakt. Blijft aub de persberichten en nieuwtjes gewoon mailen naar pers@hansstolk.com. En ook als U een omroeper nodig heeft kunt U mij mailen via postmaster@hansstolk.com.

 

* Zondag 29 Oktober: Raivo Dankers met eigen team van start in 2018. Door Arno v.d. Brink.

 

"Raivo Dankers uit Heesch zal in 2018 met een eigen team aan de start komen in het Europees Kampioenschap 125cc en de Dutch Masters of Motocross. Na het nieuws dat Raivo voor 2018 niet verder kon binnen zijn huidige team, werd onlangs duidelijk dat KTM Oostenrijk in hem blijft geloven en dat ze Raivo in 2018 van het juiste materiaal blijven voorzien binnen zijn eigen team.

·         Welke naam zijn eigen team krijgt en hoe het er verder uit zal gaan zien is op dit moment nog niet bekend. Er worden momenteel nog volop gesprekken gevoerd met materiaalsponsors om alles zo professioneel mogelijk aan te kunnen pakken.

·         Ook zal het team gaan werken met een nieuwe monteur. Raivo en zijn ouders zijn Ben Vervloessen die de laatste twee seizoenen voor Raivo heeft gesleuteld, dankbaar voor zijn professionele werkwijze en de fijne tijd die ze met hem hebben gehad.

·         Naast het Europees Kampioenschap 125cc en de Dutch Masters of Motocross zal de crosser uit Heesch deelnemen aan het ADAC 125cc Kampioenschap, Franse 125cc wedstrijden en wedstrijden om het Open Nederlands Kampioenschap 125cc die in het wedstrijdprogramma passen. Ter voorbereiding op het seizoen zal Raivo in februari starten in het Italiaans Kampioenschap 125cc.

De familie Dankers staat open voor ideeën en suggesties over het eigen op te zetten team. Via de onderstaande gegevens kunt u in contact komen met de familie Dankers: Dit kan via E-mail: info@dankers.nl  of telefoon Tel.nummer: +31653220904."

 

 * Zondag 29 Oktober: Laatste wedsteijd, terug blik maar ook een blik vooruit. Door: Anuska Elzinga voor: www.rickelzinga.nl en www.mxtwente.nl.

 

"2 weken geleden kon  Rick voor de Zondag  kiezen: ONK Boekel of Twente cup Reutum!  Traditie getrouw koos Rick voor het laatste om in zijn eigen omgeving daar waar het allemaal ooit begon het jaar af te sluiten en dat familie, vrienden en sponsoren weer een keer naar hem kon kijken "in de buurt"!!

·         De eerste twee manches deed Rick mee op de 250cc 4 takt, die hij voor training erbij heeft gekregen, en dit resulteerde in twee keer de tweede plaats achter Rick Satink!!

·         De superklasse reed hij op zijn vertrouwde Yamaha 125cc, je kon goed zien dat deze combinatie voor Rick op dit moment de juiste is al stond hij met de 250cc ook niet stil. Ook hier een tweede plaats achter Rick Satink die met zijn 450 cc over de baan heen vloog!! Super weertje dus een mooie dag voor een afsluiting!

 De tijd gaat snel en het seizoen 2017 zit er al weer op!

Het was een pittig seizoen voor Rick met een langdurige blessure en pech op de momenten dat je die niet kunt gebruiken maar ook zeker mooie en leerzame momenten!

·         De Franse Kampioenschappen begin van het seizoen zijn erg goed geweest voor Rick zijn progressie en heeft hij veel leer kunnen halen uit de harde banen die daar volop aanwezig zijn..

 Door de blessure heeft hij niet echt mee kunnen dingen in de punten voor de EK,s maar heeft zeker momenten laten zien dat het er zeker in zit.

·         De Yamaha's waren weer TOP dit jaar! Rick kon altijd beschikken over frisse motoren en er werd goed voor Rick gezorgd door Yamaha Motor Europe!!  We zijn dan ook blij en dankbaar dat Rick het volgende seizoen weer een jaar onderdak krijgt bij Yamaha en dat hij weer onder begeleiding van team baas Loic le Foll van start mag gaan bij het official team junior 125cc.! Het is een genot om wederom deel uit te mogen maken van dit team wat zo een warm hart toedraagt aan Rick en hem het vertrouwen en de ruimte geeft om te laten zien wat hij kan, ondanks dat Rick dat dit jaar niet in volle overgave heeft kunnen doen.

Ook zijn we dankbaar dat Reiger Suspension ook dit jaar weer van de partij was om Rick te voorzien van de perfecte vering. Het is zo'n belangrijk onderdeel in deze sport en ook zij helpen Rick waar ze kunnen. Ze hebben hem veel geleerd over de afstelling zodat hij zich zelf een heel eind kan redden. Ze hebben hem vergezeld op wedstrijden om te helpen en mocht hij toch twijfels hebben en zijn ze er niet kan Rick op welk tijdstip ook, altijd bellen en zal er altijd iemand oppakken en samen met Rick de vering in de juiste afstelling zetten. Gewoon super en een fijn gevoel voor Rick dat hij er niet alleen voor staat!

·         Ook alle sponsoren hier thuis die ik vanwege de vele namen even onder 1 naam zet namelijk MX Twente!! Ze hebben er ook dit jaar weer voor gezorgd dat Rick een seizoen kon meedraaien!! Ondanks de Yamaha's en het team MJC  zou er GEEN seizoen zijn voor Rick als MX Twente hem niet zou ondersteunen!!! Dus heel veel dank hiervoor. Zij zijn zo belangrijk voor Rick. Zij zorgen met hun ondersteuning dat Rick overal aan de start kan staan of het nu hier in Nederland of in Letland is! Dat de bus loopt, dat er een bus is!! Vlieg tickets, benzine, diesel, onderhoudskosten, inschrijvingen, trainingsfiets, kleding Etc.  Zo geweldig dat er mensen zijn die dit belangeloos voor Rick willen doen!!!!! Echt weer heel bijzonder..!

Ondanks dat het seizoen is afgelopen zijn de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen al in volle gang en staan er al weer verschillende trainingen en stage's op het programma! Zo is Rick ook opgenomen in het CTO programma in Papendal waar we heel blij mee zijn omdat Rick hierdoor een goede begeleiding krijgt in het combineren van school en sport!  En er individueel gekeken word wat voor Rick het beste is op de fysieke, mentale en voedings vlakken.  Iets wat wij hem thuis niet kunnen bieden.  Ook is er een goede samenwerking tussen het team, Yamaha en de Knmv waardoor dit alles nu mogelijk is!

·         Dit alles samen moet zijn vruchten af kunnen werpen en we hopen dan ook dat 2018 voor Rick een jaar mag worden waar hij kan laten zien waar hij toe in staat is. En als het pech virus hem dat jaar wat minder komt bezoeken, dat risico heb je natuurlijk altijd,  moet dit ook zeker gaan lukken!!!  Wij hopen dan ook van harte dat U in 2018 ook weer van de partij wil zijn om Rick deze mogelijkheid te geven.

Uiteraard zijn we altijd op zoek naar nieuwe sponsoren, want er zijn altijd onvoorziene kosten en nieuwe kosten zoals bv het CTO programma. Ook hier zit een eigen bijdrage aan vast! Dus weet U iemand die ook een jaar zou willen ondersteunen, we horen het heel graag.

·         Een grote DANK JE WEL aan iedereen die Rick helpt en ondersteund! Wij als familie zijn hier HEEL erg dankbaar voor!!! En Rick nog wel het meest!!

 Fam. Elzinga."

 

* Zondag 29 Oktober: Shana weer op de motor. Persbericht van: www.shanavandervlist.nl.

 

"Woensdag  11 Oktober jl. was het dan eindelijk zover, ik kon mijn motortraining hervatten. Na 6,5 week niet te hebben gereden, had ik er erg veel zin in. Ondanks dat ik nog wel een beetje last had van me schouder, voelde ik mij goed genoeg om weer te rijden. Ik ging de baan in met stiekem toch wel een beetje zenuwen, ik wist natuurlijk niet hoe het zou gaan. De baan lag erg technisch en zwaar, dus het viel niet mee. Gelukkig had ik niet al te veel last van mijn schouder, dus dat was zeker fijn. De eerste keer na een aantal weken is natuurlijk altijd lastig en ik wou het gewoon rustig opbouwen. Afgelopen weekend ben ik nog naar Arnhem geweest en daar ging het al een stuk beter. Het vertrouwen met de motor komt steeds meer terug en ik heb er veel plezier in ! De eerste paar weken zou ik vooral gebruiken om de snelheid weer terug te krijgen. Daarna ga ik weer werken aan de duur, dus lang rijden. Ook begint binnenkort de wintercompetitie in Arnhem. Ik ga kijken of ik me goed genoeg voel om daar ook aan deel te nemen. Het is wel fijn om in de winter een beetje wedstrijdritme te houden. Ik hou jullie op de hoogte !

Shana"

 

* Zondag 29 Oktober: Freek heeft een overeenkomst gesloten met Het Carglass Honda team voor seizoen 2018. Persbericht via www.freekvdvlist.nl.

 

"Freek finishte dit jaar op een vijfde plaats in de Dutch Masters of Motocross MX2 en scoorde een top tien plaats in het wereldkampioenschap MX2 in Indonesië.  Helaas kon hij het seizoen niet afmaken vanwege een sleutelbeen/schouderblessure die hij opliep in de laatste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Lichtenvoorde. Hier is hij nu goed van hersteld en kan fit aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen beginnen. Het Carglass Honda team en Freek gaan zich volledig richten op het rijden van het EMX250 Kampioenschap en de Dutch Masters of Motocross MX2. Mochten er in de kalender mogelijkheden zijn, dan zal hij ook wedstrijden om het Wereldkampioenschap MX2 mee pakken.

·         Commentaar teammanager Patrick Claessens:  We zijn heel blij dat we Freek hebben kunnen contracteren voor seizoen 2018. Freek behoort tot de Nederlandse top in de MX2 klasse en we helpen hem graag verder om zijn doelen te verwezenlijken. Binnen ons team zullen we alles in het werk stellen dat het hem aan niets ontbreekt zodat we samen voor goede resultaten kunnen knokken.

·         Commentaar Freek van der Vlist: Het geeft me een goed gevoel dat ik een overeenkomst heb kunnen sluiten met het Carglass Honda team. De EMX250 klasse is een competitieve klasse maar gezien de ervaring die ik in het wereldkampioenschap MX2 heb opgedaan en met het team achter mij, gaan we zeker een gooi doen naar goede resultaten, ik ga gemotiveerd de winter in."

 

* Zondag 29 Oktober: KNMV Zijspan en Quad klassenindeling 2018. Bron: www.knmv.nl.

 

"Afgelopen jaar zijn we van start gegaan met een NK competitie voor zijspannen en quads. We zijn aangenaam verrast over het aantal licentiehouders dat zich bij ons heeft gemeld om deel te nemen aan de competitie. In 2018 bereiden we onze competitie uit met een jeugdcompetitie. De nieuwe jeugdcompetitie voor zijspannen en quads bestaan uit twee leeftijdscategorieën: van 6 tot en met 9 jaar en van 10 tot en met 13 jaar. Het reguliere NK is voor beide disciplines toegankelijk vanaf 14 jaar, waarbij rijders op hun 14e en 15e rijden met een beperkte cilinderinhoud.

·         Het NK Junior Quads (6 tot en met 9 jaar) wordt in samenwerking met Schuurman BV, als officiële SMC vertegenwoordiger, worden georganiseerd. Schuurman BV zal voor een aantrekkelijke prijs standaard 100cc tweetakt machines verkopen via hun dealernetwerk.

Alle zijspan- en quad-klassen met de diverse leeftijden en cilinderinhoud staan onderaan dit nieuwsbericht vermeld. We hopen dat er vanuit de jeugd veel animo is om deel te nemen aan de competitie, maar we verwachten in het eerste jaar nog geen grote velden. Daarom laten we de jeugd zijspannen en quads van dezelfde leeftijdsgroep samen te laten rijden, waarbij de quads direct na de zijspannen van start gaan.

Met al deze NK-klassen zou je bijna vergeten dat we natuurlijk ook een ONK-serie hebben voor de zijspannen en quads. De enige wijziging voor deze twee klassen is de benaming. Deze krijgt komend seizoen een meer internationaal tintje: het ONK Sidecar Masters en ONK Quad Masters.

De volledige klassen indeling in 2018.

Klasse

Leeftijdscategorie

Cilinderinhoud

ONK Sidecar Masters

Vanaf 16 jaar

t/m 750cc tweetakt

 

 

t/m 1000cc viertakt

ONK Quad Masters

Vanaf 16 jaar

t/m 500cc twee- of viertakt

NK Zijspan

Vanaf 16 jaar

t/m 750cc tweetakt

 

 

t/m 1000cc viertakt

 

Vanaf 14 jaar

t/m 450cc twee- of viertakt

NK Quads

Vanaf 16 jaar

t/m 500cc twee- of viertakt

 

Vanaf 14 jaar

t/m 250cc tweetakt

 

 

t/m 450cc viertakt

NK Youngster Sidecars

10 t/m 13 jaar

t/m 250cc twee- of viertakt

NK Youngster Quads

10 t/m 13 jaar

t/m 85cc tweetakt

 

 

t/m 200cc tweetakt luchtgekoeld

 

 

t/m 150cc viertakt watergekoeld

 

 

t/m 250cc viertakt luchtgekoeld

NK Junior Sidecars

6 t/m 9 jaar

t/m 150cc twee- of viertakt

   NK Junior Quads*

6 t/m 9 jaar

t/m 100cc tweetakt (standaard)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Competitie alleen toegankelijk met SMC100 machines welke verkrijgbaar en gemerkt zijn bij de dealers, deelname buiten mededing met een ander merk/machine alleen mogelijk na goedkeuring Motocross Commissie.

 De prijs voor een Jeugdlicentie is gelijk aan die van de NK-klassen, namelijk 75 euro."

 

 

* Zondag 29 Oktober: KNMV Motocross klassenindeling 2018. Bron: www.knmv.nl.

 

"De Motocross Commissie van de KNMV heeft recentelijk bepaald voor welke solo Motocross klassen er komend seizoen competities zullen worden georganiseerd, hetgeen inmiddels ook door het KNMV bestuur is goedgekeurd. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het voorstel voor de klassenindeling Zijspannen en Quads, zodra dit bestuurlijk is goedgekeurd zal dit ook bekend worden gemaakt. Komend seizoen worden er door de KNMV onderscheid gemaakt in drie verschillende niveaus: Dutch Masters, ONK en NK Motocross.

Alle MX1 en MX2 klassen ondergaan een naamswijziging, dit vanwege de verandering van cilinderinhoud voor deze klassen. Hieraan ten grondslag ligt het besluit van FIM Europe en Youthstream om in haar EMX250 competitie ook tweetakt machines te accepteren tot 250cc tweetakt. De KNMV heeft begrepen dat dit ook komend seizoen en wellicht nog langer gehandhaafd gaat worden en om die reden wil zij haar competities hier op aan laten sluiten. Deelnemers aan het WK MXGP en WK MX2 dienen wel te rekening te houden met het geldende FIM reglement.

·         Voor alle MX1 klassen geldt een maximale cilinderinhoud tot en met 450cc voor zowel twee- als viertakt. In dit geval verdwijnt de benaming MX1 en wordt dit ‘450cc’.

·         Voor alle MX2 klassen geldt een maximale cilinderinhoud tot en met 250cc voor zowel twee- als viertakt. Hier wordt de benaming MX2 vervangen door ‘250cc’

Hiermee gaan we terug naar vroegere tijden door alle klassen aan te duiden met de cilinderinhoud die er voor staat, wat ook een duidelijk beeld geeft voor de gehele klassenindeling. Voor de NK Cup klassen is besloten om naast deze wijziging ook de benaming Cup te laten vervallen. Deze heten nu NK 450cc en NK 250cc.

Besloten is om de ONK 150cc viertakt competitie te laten vervallen vanwege het feit dat hier geen enkele deelnemer in actief is geweest. Gebleken is dat rijders die in het EK EMX150 actief zijn in Nederland niet in deze competitie uitkomen omdat men hier de voorkeur geeft aan de 85cc GW (tweetakt) klasse.

Laatste wijziging is voor de 50cc klasse. Besloten is om hier alleen nog een NK 50cc standaard klasse te organiseren en de ONK 50cc klasse te laten vervallen. Er zal een verder vervolg worden gegeven aan de in 2017 gestarte samenwerking met KTM. Verdere informatie hierover zal zo spoedig mogelijk volgen.

De volledige KNMV Motocross Solo klassenindeling volgens bepaling in het reglement:

·         Dutch Masters of Motocross

1.       450cc (vanaf 16 jaar) t/m 450cc twee- of viertakt

2.       250cc (vanaf 15 jaar) t/m 250cc twee- of viertakt

3.       125cc (13 t/m 17 jaar) t/m 125cc tweetakt

4.       85cc (11 t/m 15 jaar) t/m 85cc tweetakt.

 

·         Open Nederlands Kampioenschap Motocross

1.       ONK 450cc (vanaf 16 jaar) t/m 450cc twee- of viertakt

2.       ONK 250cc (vanaf 15 jaar) t/m 250cc twee- of viertakt

3.       ONK 125cc (13 t/m 17 jaar) t/m 125cc tweetakt

4.       ONK 85cc Grote Wielen (11 t/m 15 jaar) t/m 85cc tweetakt

5.       ONK 85cc Kleine Wielen (10 t/m 13 jaar) t/m 85cc tweetakt

6.       ONK 65cc Grote Wielen (7 t/m 12 jaar) t/m 65cc tweetakt

7.       ONK 65cc Kleine Wielen (6 t/m 11 jaar) t/m 65cc tweetakt

 

·         Nederlands Kampioenschap Motocross

1.       NK 450cc (vanaf 16 jaar) t/m 450cc twee- of viertakt

2.       NK 250cc (vanaf 15 jaar) t/m 250cc twee- of viertakt

3.       NK MXE (vanaf 16 jaar) elektrisch aangedreven motorfietsen (rijders in het NK MXE nemen deel bij het NK 450cc)

4.       NK 50cc standaard (5 t/m 9 jaar) t/m 50cc tweetakt."

 

      .

 

* Zondag 7 Oktober: Japanse wedstrijd toch te vroeg voor Nicky. Persbericht van Nicky van Wordragen-Hubers.

 

"Een aantal weken geleden was Nicky van Wordragen van Team964 met Yamaha Japan overeengekomen om op uitnodiging de laatste race van het Japans kampioenschap te rijden. De voorbereidingen waren al in volle gang toen zij na een botsing met andere rijdster in Assen helaas een luxatie aan haar elleboog opliep. Naast dat de elleboog uit de kom was, brak er ook een stukje bot af. Van Wordragen kreeg een spalk van vingers tot oksel in de eerste anderhalve week. Hierna kreeg ze de afgelopen 2 weken een gesloten bovenarm gips. Afgelopen Dinsdag is het gips verwijderd waarna er vrijwel direct gestart is met therapie. Hieruit en uit overleg met welbekend dokter van Norel is gebleken dat de ellenboog toch echt nog niet voldoende hersteld is om de motortrainingen te hervatten. Van Wordragen moet nog minstens 3 weken van de motor afblijven en zal met rustig opbouwende therapie moeten kijken om weer tot 100% strekking en buiging te komen. Ondanks dat het team wist dat het een erg krappe planning zou worden zijn ze uiteraard toch teleurgesteld dat het nu definitief van de baan is. Nicky van Wordragen: "Yamaha Japan, YMC Hoofdkantoor heeft veel moeite gedaan voor mij om mij de kans te geven deze laatste internationale Japanse race mee te laten rijden. Voor mij voelt het echt als een grote teleurstelling ook naar hun toe dat ik niet kan komen rijden. We hadden er allemaal erg veel zin in en de snelheid en fitheid was zo goed de laatste weken. In je achterhoofd weet je natuurlijk dat vrijwel elke blessure al snel minimaal 4 tot 6 weken in beslag neemt, toch had ik nog altijd de hoop en eigenlijk een vaag gevoel dat het me zou lukken om op tijd fit te zijn. Dokter van Norel gaf echter duidelijk aan dat als ik nu toch zou gaan ik mijn ellenboog voor de rest van mijn leven zou beschadigen en dat het nooit meer terug 100% zal worden. Als een andere dokter zoiets zegt dan zou ik misschien zo eigenwijs zijn om het toch te proberen maar ik heb door de tijd heen wel geleerd dat als Dokter van Norel zegt dat het niet kan, het ook echt een slecht idee is. Zuur, verschrikkelijk zuur maar het is helaas niet anders. Ik kan niet wachten op revanche."

 

 

 

* Zondag 7 Oktober: Het seizoen 2017 zit erop. Door Shana van der Vlist voor: www.shanavandervlist.nl.

 

"Dit was mijn eerste jaar op de KTM, wat me erg beviel. Ik heb de Dutch Masters gereden op de 125cc en de WK dames op de 250cc. Het switchen van motor was af en toe wel moeilijk en daardoor kon ik soms mijn ritme niet goed vinden op de 250cc. Toen het Dutch masters seizoen was afgelopen, waar ik op een 22ste plaats eindigde, ging het rijden steeds beter op de 250cc. De snelheid ging omhoog en voelde me steeds beter. Ik stond na 4 wedstrijden op een 8ste plaats in het WK en met nog 2 wedstrijden te gaan zat er nog wel verbetering in. Helaas kwam ik 1 week voor Assen ten val, waardoor ik de laatste 2 wedstrijden moest missen. Dit was voor mij een grote teleurstelling, omdat ik wist dat het rijden goed ging. Uiteindelijk ben ik nog op een 10de plaats geëindigd, ondanks het missen van vier manches. Er had zeker meer in gezeten ! Ondanks dat ik niet tevreden ben met het resultaat, heb ik dit jaar veel geleerd, voor het eerste jaar op de 250cc.

·         In 2018 zal ik deelnemen  aan het volledige Wereld Kampioenschap Dames. In Nederland weet ik nog niet aan welke wedstrijden ik ga deelnemen, dat gaan we nog bekijken.

Ik wil al mijn supporters, vrienden familie en alle mensen die ons hebben geholpen bedanken voor de steun. Zeker ook mijn Sponsoren, zonder hen was dit niet mogelijk geweest !!!! Het CreyMert Racing Team, ook bedankt voor de ondersteuning en wens ze veel succes komend seizoen.

·         Vanaf heden heeft Shana een eigen site: www.shanavandervlist.nl . Natuurlijk blijft de site www.freekvdvlist.nl ook in de lucht. Daar kunt U alles blijven volgen over Freek.

Bedankt, Shana en familie Van der Vlist."

 

* Zondag 7 Oktober: Rick in de kost op Papendal. Door: Anuska Elzinga voor: www.rickelzinga.nl en www.mxtwente.nl.

 

"De eerste week in Papendal zit erop!! Het is wel even wennen: nieuw huis, school, mensen, met de bus naar school. Ondanks dat de eerste keer met de bus niet goed ging omdat deze lekker doorreed en wij ‘s morgens een appje van hem kregen met de vraag waarom deze dat deed en hij een keer de verkeerde kant op ging met de bus heeft hij het doorstaan en begint zijn weg al aardig te vinden.

 

·         ‘s Morgens naar school en ‘s middags trainen waarvan de Woensdagmiddag op de motor. De eerste weken word hij helemaal nagekeken en getest om een goed beeld te krijgen van zijn lichaam en een zo perfect mogelijke training te geven. Testen zoals inspanningstesten (Zie foto onder dit verslag), bloedtesten, de hartslagmeter word continu gebruikt en ze moeten zelf ook elke dag dingen invullen op dotcom sport! Zelfs een bezoek van de podoloog staat op de planning om de perfecte schoen te zoeken voor de fysieke trainingen. Hij kan gebruik maken van fysio, voedingsdeskundige, lifeskil coach, en ook voor school is er een contact persoon op Papendal die in het gebouw zit waar de jongens slapen en die ze kan helpen met schoolplanning, moeilijkheden etc..  Niet normaal wat een keuze!!

·         De school waar Rick nu opzit vangt sporters van Papendal op en ook daar zit een coördinator die Rick kan helpen met planning en dergelijke.. we zijn zeer onder de indruk en dit moet naar ons idee toch echt wel vruchten af gaan werpen. Op dit moment zitten ze met twee personen op een kamer maar met een aantal weken krijgt ieder een eigen.. het is nogal vol😬maar komt goed!! Ze eten in het sportrestaurant, hier staan allerlei producten die gezond zijn voor de sporters zoals bv herstel kwark, maar je kunt ook rustig een flesje cola kopen.Zze hebben het slim aangepakt want hoe gezonder hoe goedkoper. BV: een plak kaas is 1 cent, gekookt ei 30cent, gebakken ei 45 cent en een flesje cola €3,20. 4 stukken fruit per dag gratis en daarna ook 1 cent per stuk.  Zo kunnen ze zelf ook een beetje nagaan of ze goed bezig zijn of niet.  Een heel avontuur voor Rick maar hoe het ook eindigt een zeer goede en mooie levens les waar hij in zijn verdere leven altijd wat aan zal hebben. Hij heeft zelf al een wasje gedraaid dus hij leert er altijd wat!!

·         Ook zit hij weer op de motor,  zijn vinger is weer geheeld. Hij heeft van Yamaha na overleg met het MJC Team nu ook een 250cc erbij gekregen om mee te gaan trainen tussendoor! We hopen dan ook dat hij een goed 2018 gaat laten zien met wat minder pech.. maar dat hebben we helaas niet voor het zeggen.  We blijven positief en hopen van harte dat al zijn sponsoren er samen met Rick nog een jaar willen knallen voor een mooi resultaat...!!!!!

Zoals beloofd was het afgelopen week zover en kregen de jongens er twee kamers bij! Nu hebben ze ieder een eigen kamer wat door alle heren wel als prettig werd ervaren. De timing was niet optimaal voor Rick want die moest afgelopen weekend aanwezig zijn bij de MXoN in Engeland! Hier werd o.a de Yamaha 125cc cup verreden en een rijder uit deze groep maakt kans om een jaar lang deel te mogen uit maken van team MJC!  Het voltallige MJC team moest daarom aanwezig zijn op dit evenement om te laten zien wie ze zijn.

Dusss waren wij(ouders en zusje) in het weekend naar Arnhem vertrokken om de boel daar te poetsen en in te richten voor Rick! Na terugkomst van Engeland afgelopen Maandag met Rinze Bremmer van de KNMV, die zo aardig was om Rick mee heen en terug te nemen, Top!! Rick  moest hij de volgende dag in Arnhem zijn om mee te doen aan de KNMV Scoutingdag!  Ieder die wel bij de Nationale of Internationale selectie zou willen rijden kan zich voor deze dagen aanmelden om te laten zien wat hij/zij kan met de kans dat je word uitgekozen. Een aantal rijders waaronder Rick zitten hier al in maar ook zei moeten deelnemen aan deze dag! En zo aan het eind van deze dag kon Rick met de KNMV bus weer terug naar Papendal om zich vervolgens weer op school te richten in zijn nieuwe kamer."

 

 

     

  

* Dinsdag 29 Augustus: Shana's MX 2 Cup wedstrijd. Persbericht van: www.freekvdvlist.nl.

 

"Afgelopen Zaterdag was de ONK in Halle (met dank aan HGS voor de snelle service), waar ik voor het eerst mee deed in de MX2 Cup. Dit was ook de eerste wedstrijd met de 250cc in Nederland. In de training moest ik als laatste de baan in en daardoor kon ik niet echt lekker een tijd zetten. Toch had ik nog een 8ste tijd en kon zo nog een goede plaats achter het starthek uitzoeken.  De 1e manche was ik op weg naar een goede start, maar voor de bocht was er gesproeid en ik remde te hard met de voorrem, zo gleed ik onderuit. Iedereen kwam er nog aan dus lag ik onder op de hoop gevallen rijders. Gelukkig was er niks kapot en kon ik weer verder, wel moest ik als laatste beginnen en reed ik van plaats 43 naar plaats 12. De 2e manche begon ik rond plaats 12 aan de wedstrijd en in de eerste ronde was ik al opgeklommen naar plaats 8, toen ik er werd afgereden door een andere rijder. Mijn motor lag ongelukkig en het duurde ook lang voordat ik hem had opgeraapt. Zo kon ik weer op plaats 40 beginnen en met een ingekorte wedstrijd van 15 minuten was ik nog teruggereden naar plaats 11. Erg jammer van de valpartijen, maar het rijden was niet slecht. De volgende wedstrijd is aanstaande Zondag in Heerde, als laatste voorbereiding op het WK dames in Assen op 9 & 10 September as..

Groetjes Shana."

 

* Dinsdag 29 Augustus: Willemsen/Bax tweede in Grand Prix Zijspancross in Zwitserland. Persbericht van: www.teamwillemsen.com.

 

"Daniël Willemsen en Robbie Bax zijn in de Grand Prix zijspancross in het Zwitserse Roggenburg op het podium geëindigd. In de eerste manche kwamen ze na tegenslag bij de start vanuit het middenveld terug naar een vierde plaats. In de tweede manche reden ze rondenlang ijzersterk aan de leiding en wisten uiteindelijk als tweede te finishen waardoor ze ook in het dagklassement tweede werden.

 

·         Daniël en Robbie begonnen overtuigend aan het weekend. Na een spannend gevecht met kampioenschapsleiders Bax/Musset in de kwalificatieheat wisten Daniel en Robbie de pole position te veroveren. ‘’Het gevoel was goed op het circuit en de winst in de kwalificatieheat gaf ons veel vertrouwen voor de wedstrijd op zondag,’’ vertelt Daniël.

·         De eerste manche begon echter niet volgens plan voor Team Willemsen want in de eerste bocht na de start konden ze nog maar net de vallende combinatie Vanluchene ontwijken maar moesten hierdoor wel hard remmen. Di t zorgde ervoor dat ze in de middenmoot aan de wedstrijd konden beginnen. ‘’We hadden veel werk te doen om naar voren te komen. We moesten agressief rijden om plaatsen winst te kunnen boeken. Dit hebben we gedaan en door te blijven knokken tot aan de finishvlag hebben we er toch nog een vierde plaats uit kunnen halen.’’

·         Belust op revanche stonden ze in de tweede manche achter het starthek. Toen het hek naar beneden klapte, reageerden ze scherp en konden als leiders aan de wedstrijd beginnen. Gelijk hadden ze het juiste ritme in handen en wisten ronde na ronde het deelnemersveld aan te voeren. ‘’Giraud begon gedurende de wedstrijd de druk op te voeren maar we slaagden erin om ze achter ons te houden. In het midden van de wedstrijd konden we een klein gaatje slaan maar in de slotfase kwam toch Etienne Bax nog hard opzetten. Ik heb alles geprobeerd om hem erachter te houden maar hij vond toch een lijn om mij te passeren. We finishten als tweede en zijn hiermee ook in het dagklassement op een tweede plaats geëindigd.’’

Met nog twee wedstrijden te gaan staan Daniel en Robbie op een derde plaats in de tussenstand om het wereldkampioenschap. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in het Duitse Rudersberg."

 

* Dinsdag 29 Augustus: Husqvarna MX Rookie Boyd van der Voorn boekt progressie. Door: Jacqueline Janssen van Doorn.

 

"Boyd van der Voorn van het Husqvarna MX Rookie Team reed dit weekend zijn derde EMX 125 wedstrijd tijdens de GP van Zweden. Hij kwalificeerde zich direct tijdens de tijdtraining en reed een sterke eerste manche.

 

·         Op Vrijdag aangekomen op het prachtige circuit in Uddevalla lag de baan er prachtig bij. In de loop van de avond begon het te regenen. De hele nacht hield de regen aan en veranderde de baan helaas in een modderbrij. Tijdens de vrije training op Zaterdag kwam Boyd op zijn Ecomaxx-Husqvarna TC 125 goed in zijn ritme. Het was niet gemakkelijk, want de baan was verraderlijk glad. De tijdtraining begon en Boyd wilde direct aanzetten voor een snelle ronde. Tijdens deze ronde sloeg het noodlot toe. Achter in het circuit liep de ketting van het achtertandwiel en kon Boyd niet verder. Hij pakte resoluut zijn transponder en rende wat hij kon richting de pits. Daar aangekomen werd de transponder gemonteerd en had Boyd nog zo’n vijf minuten om een tijd te zetten. Hij perste er alles uit en klokte een keurige dertigste tijd. Zijn kwalificatie was geslaagd.

·         Zaterdagmiddag werd de eerste manche gereden. Er viel nog een enkele bui, maar de baan was enigszins opgedroogd. Boyd zijn start was niet best en tot overmaat van ramp vielen er een aantal rijders vòòr hem en moest hij achter in het veld aan de wedstrijd beginnen. Hij reed uiterst geconcentreerd en vocht zich uiteindelijk terug naar een keurige 26e plaats.

·         Op Zondagochtend werd de tweede manche verreden. Er was op Zaterdagavond flink gesproeid en er waren in de nacht nog een aantal forse buien gevallen. De baan was dus behoorlijk nat. Boyd zijn start was perfect. Met de voorste rijders dook hij de eerste bocht in. Het ging helaas mis. Een collega schoot rechtdoor en reed Boyd zijn voorwiel onderuit. Boyd dook in de modder, maar kwam er verder zonder kleerscheuren vanaf. Zijn motor was helaas wel flink beschadigd en moest hij de pits opzoeken. De handles en het stuur werden rechtgezet en kon Boyd terug de wedstrijd in. Helaas had de motor niet meer zijn volle vermogen en kwam Boyd wederom in de pits. Zijn HGS-uitlaat bleek volledig te zijn plat geslagen tijdens de crash. Boyd moest helaas de strijd staken.

Boyd kijkt terug op drie prachtige EMX-wedstrijden, waarin de drie doelstellingen werden behaald; ervaring opdoen, kwalificeren en vooral genieten. Met dank aan alle sponsoren en het Husqvarna MX Rookie Team."

 

 

 

     

 

* Donderdag 17 Augustus: Aankomend weekend word de laatste EK verreden in Zweden Uddavella!! Door: Anuska Elzinga voor: www.rickelzinga.nl en www.mxtwente.nl.

 

"Helaas kan Rick niet deelnemen aan deze wedstrijd!! Doordat hij afgelopen weekend chrashte (helaas weer door fout van een ander)en zijn vinger brak! We zijn afgelopen Maandag in Arnhem geweest in het ziekenhuis en ondanks dat de vinger weer goed staat moet Rick toch twee weken gips. Buiten dat heeft de teambaas besloten dat 1 week te kort is en alleen maar gevaren met zich mee brengt en daar ga je niet helemaal voor naar Zweden. En dat denken wij ook, dus voor Rick zitten de EK’s erop!!

·         We hadden het graag anders gezien maar dit was toch wel een seizoen met veel pech voor Rick waardoor je jezelf niet in de punten rijd maar we moeten het maar zien als een leerproces. Er zullen ook wel goede tijden komen, daar blijven we in geloven. Want al het goede wat erin zit moet er toch een keer uitkomen, wij gunnen het hem ten zeerste.

·         Buiten deze pech zijn er natuurlijk ook mooie en goede momenten geweest en heeft hij laten zien dat er zeker progressie is dit seizoen. Mede daardoor en het vertrouwen in Rick zijn capaciteiten van de teambaas  is Rick verzekerd voor het jaar 2018 van een plek in hetzelfde team waar hij nu zit!!

·         Nog een jaar op de 125cc wat naar ieders mening beter is voor Rick, zodat hij fysiek  nog sterker kan worden voordat hij de overstap kan maken naar de 250cc viertakt.  Er word waarschijnlijk wel een 250 cc voor Rick klaargemaakt waarmee hij trainingsuren gaat draaien.

Er staan nog drie ONK’s op de kalender, als zijn hand het toelaat en er geen trainingen tussen komen staat Rick daar aan de start!  Eerst maar is herstellen."

 

* Donderdag 17 Augustus: Shana op het podium in België. Persbericht van: www.freekvdvlist.nl.

 

"Afgelopen Dinsdag 15 Augustus was het eindelijk weer tijd voor een wedstrijd, na een aantal weken alleen maar getraind te hebben. De jaarlijkse wedstrijd in Mol/Balen leek mij een goede training voor de volgende WK dames in Assen. Ik reed mee in de klasse cup MX2. In de tijdtraining was de baan nog vlak, omdat wij als eerste moesten rijden. Ik had niet echt een goede ronde kunnen zetten en had zo een 9de tijd. Ik had wel een goed gevoel over het rijden en de baan lag me wel. In de 1ste manche viel ik met de start en kon zo als allerlaatste (43) aan de wedstrijd beginnen. Het rijden ging goed en had een lekker ritme. Zo reed ik helemaal terug naar de 5de plaats en had ik de snelste rondetijd van iedereen. De 2de manche pakte ik de kopstart en reed zo de hele wedstrijd aan de leiding. Ik had aan het eind van de manche een voorsprong van meer dan een minuut op de 2de man. Totaal was ik 2de en kon zo mee het podium op. Erg tevreden over het rijden!

Groetjes Shana Van der Vlist."

 

* Donderdag 17 Augustus: Succes en tegenslag voor Willemsen/Bax in Grand Prix van Letland. Persbericht van: www.teamwillemsen.com.

 

"De zijspancombinatie Willemsen/Bax heeft in de Grand Prix van Letland succes en tegenslag gekend. Ze hadden de snelheid om beide manches te kunnen winnen en flink wat punten goed te kunnen maken op de concurrentie. Helaas liep het heel anders en vielen ze in de eerste manche met nog twee ronden te gaan uit met mechanische problemen. In de tweede manche revancheerden ze zich en wisten op overtuigende wijze de manche winnend af te sluiten. Daniël en Robbie hadden in Letland het doel om punten goed te maken op de concurrentie. Scherp begonnen ze aan het weekend.

·         Hun tijden waren goed in de trainingen en ook in de kwalificatieheat kwamen ze sterk voor de dag. Ze veroverden de pole position en mochten hierdoor in beide manches op Zondag als eerste een plaats zoeken achter het starthek. Op het circuit van Stelpe is dit zeer belangrijk en dankzij hun sterke kwalificatie konden Daniël en Robbie helemaal aan de binnenzijde achter het starthek gaan staan.

·         In zowel de eerste als de tweede manche vertrokken ze foutloos bij de start en konden als leiders aan de wedstrijd beginnen. In de eerste manche gingen ze er gelijk als een haas vandoor en wisten al snel een klein gaatje te slaan. Ze bleven gecontroleerd rijden en hadden in de slotfase een voorsprong van zo’n vijftien seconden. Echter met nog twee ronden te gaan sloeg het noodlot toe en kwamen ze door een mechanisch probleem tot stilstand. Daniel en Robbie lieten zich niet zomaar uit het veld slaan en duwden het zijspan over de finish. Helaas was dit tevergeefs want uiteindelijk finishten ze als 21ste en naderhand werden ze ook nog gediskwalificeerd waardoor ze puntloos bleven in de eerste manche.

·         In de tweede manche namen ze hun revanche. Ze pakten opnieuw kopstart en hadden gelijk het juiste ritme te pakken. Met snelle rondetijden sloegen ze een gat op de rest van de concurrentie en wisten de manche volledig naar hun hand te zetten. Tevreden kwamen ze als winnaars over d e finish en pakten het volle aantal punten.

 

Commentaar Daniel Willemsen: ‘’Balen wat er in de eerste manche is gebeurd. We hadden hier de Grand Prix kunnen winnen en weer punten goed kunnen maken op de concurrentie. Helaas hebben we nu alleen maar verloren. Wel hebben we weer laten zien dat we zeker de snelheid hebben om Grand Prix’s te kunnen winnen. We blijven met het hele team hard werken en in de resterende manches zullen we alles geven om zoveel mogelijk punten te scoren. Het hele team heeft dit weekend fantastisch werk verricht en ik zie de rest van het seizoen met vertrouwen tegemoet.’’ Door de nulscore in de eerste manche is de achterstand op de leiders in het kampioenschap opgelopen naar 46 punten. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in Kivioli, Estland."

 

      .

 

* Zondag 13 Augustus: 3 wedstrijd weekenden op rij van Rick. Door: Anuska Elzinga voor: www.rickelzinga.nl en www.mxtwente.nl.

 

·         Dit weekend hebben we de EK in Zwitserland!

Ondanks dat de tweede manche  nog moet worden verreden zit het er voor Rick al op!! Het pechvirus heeft Rick weer gevonden!! Op Zaterdag  in de eerste manche begon Rick op een tiende plek aan de wedstrijd. Bij een springbult maakte een rijder een foutje waardoor deze aan het slingeren kwam en klapte tegen Rick aan, waardoor hij er ook naast lag. Hij begon de wedstrijd weer op de 39ste plek maar dan wel met een gebroken vinger die hij had opgelopen door de val! Hij reed 12 plaatsen terug en eindigde op een 26 plek achter de andere twee Hollanders. Rick is gelijk op weg naar huis gegaan waar zijn vinger weer word rechtgezet en dan zal er na alle waarschijnlijkheid wel gips om heen komen.  In dit geval zit het er dik in dat Rick de laatste EK zal moeten laten schieten, we wachten het maar even af!

 

·         Mooie en minder mooie momenten  in Lommel!

 De alom bekende zware baan in Lommel stond op het programma.  Zaterdag had de baan te kampen met behoorlijke neerslag dus voor de rijders een extra uitdaging.  De training verliep prima en Rick zette een derde tijd neer in zijn groep!

1.       De eerste manche begon goed,  Rick zat goed vooraan met de start en kon daarom in de top 10 beginnen aan de wedstrijd. Na een aantal ronde's begin Rick naar voren te rijden en lag op een vierde plek, dat was super. Het lukte hem zelfs om de derde plek over te nemen.  Er stond een groot scherm op het midden van terrein waar ik stond en kon daar mooi de stukken volgen die ik zelf niet kon zien. Toen ik daarop keek kwam Rick als eerste over de springbult. Ik dacht dat ik de eerste twee rijders had gemist maar toen hoorde ik de omroeper zeggen dat er een nieuwe leider was met de naam Rick Elzinga. Nou dan krijg je het ineens heel warm. En je weet dat de snelle rijders er echt wel weer aankomen wat uiteindelijk ook gebeurde maar Rick deed het super. Ondanks dat hij zoals hij later vertelde zelf er ook van schrok dat hij op kop lag. Op een bepaald moment moest Rick toch een paar plaatsen inleveren maar hij bleef doorvechten en toen hij door de vierde rijder werd gepasseerd maakte hij dit op de springbult direct weer goed door er weer voorbij te springen. Achter de bult moesten ze een haakse bocht naar links maken en daar passeerde de zelfde rijder Rick nog een keer. Ze zaten erg dicht bij elkaar in de bocht maar ze sparen elkaar niet en aangezien Rick aan de buitenkant zat werd hij uit balans getikt en viel om, tja. Hij kon snel weer verder maar hierdoor wel een paar plekjes terug en kwam uiteindelijk als 6de over de finish!! Nou had leuker gekund maar toch netjes.

2.        Zondag was de tweede manche aan de beurt,  deze dag mooi weer. De baan had mooi wat kunnen drogen maar hij blijft zwaar. Het starthek viel: Rick was iets minder weg maar drukte goed door en zat weer rond de tiende plek.  Er waren meerdere valpartijen waarvan 1 direct op het startveld maar het oranje helmpje ging verder.  In de eerste startbocht maar het oranje helmpje ging verder, dan komt de eerste springbult en dat stuk kan ik even niet zien. Dus op het scherm kijken en jawel ook daar een valpartij en dit maal helaas was zat de oranje helm van Rick er ook bij. Een rijder voor Rick ging over de kop en Rick hing in de lucht, ja dan kun je alleen maar hopen dat je erna weer op kunt staan.  De motor van de rijder voor hem stuiterde door de val weer van de grond en kwam tegen Rick zijn motor en ging Rick er dus ook af! Rick en zijn motor lagen onderop en toen hij daar lag reed er ook nog 1 tegen zijn kont op wat niet fijn aanvoelt natuurlijk,  bloedneus erbij: nou pfff. Nadat Rick zijn motor weer rechtop had zag hij dat hij met de schade die de motor had opgelopen niet verder kon rijden dus moest hij eerst de Pit in om het te laten maken. Zijn monteur deed er alles aan om Rick zo snel mogelijk weer de baan op te krijgen.  In dit geval zonder voorrem want dit kon niet zo snel hersteld worden maar daar moet je mee kunnen rijden,  dusss de baan weer op! Rick kwam ongeveer 35sec. achter de "laatste" rijder weer de baan op en gaf niet op, gewoon ervan maken wat je er van maken kunt! Hij reed netjes rond en de snelheid zat er goed in en kwam uiteindelijk als 28ste over de finish. Dus heeft nadat hij de achterstand van 35 sec weer had goed gemaakt toch nog 12 rijders gepasseerd wat in ieder geval laat zien dat hij niet heeft opgegeven! Totaal deze dag was hij 13! Dus toch nog weer punten te pakken. Aankomend weekend de een na laatste EK en wel in Frauenfeld Zwitserland!!   Op goed geluk.

 

·         Afgelopen weekend was Rick in Tartu (Estland) voor de Wereldkampioenschappen jeugd!!

Zaterdag hadden ze de tijdtraining en kwalificatie en er waren twee groepen dus goed vertegenwoordigd.  Rick zette een 5de tijd neer in zijn groep, dus was verzekerd van een plek voor de wedstrijd.

Zondag was er s’morgens de warming up en kon hij zich klaar gaan maken voor de eerste manche.  De start was redelijk goed en hij kon in de top 10 beginnen.  Al gauw reed Rick naar een 7de plek en vervolgens zelfs naar een 5de plaats. Iedereen was vol spanning want Rick ging zelfs in de aanval voor de 4de plek maar toen hij ook die passeerde kwam Rick in botsing met de rijder op plaats 6. Deze kwam tegen hem aan en vielen beidde op de grond,  Rick zijn motor lag tegen de helling op en deze hellingen zijn dan ook ECHT hellingen. Waardoor het Rick tijd koste om weer verder te gaan, gelukkig kon hij verder want hij had zelf niks, dat is ook wat waard!! Hij lag hierdoor op een 24ste plek en dan word het haast onmogelijk om weer binnen de top 10 te komen. Maar hij gaf niet op en kwam terug naar een 18de plaats bij de finish..

Natuurlijk teleurstellend maar dat moet je dan aan de kant zetten want manche twee komt eraan. Bij de tweede manche was de start prima en Rick zat mooi in de kopgroep om te beginnen. Hij lag weer op de 5de plaats en het lukte zelfs om de vierde plek te bemachtigen maar moest even later toch weer een plekje terug maar hield deze plek in zijn bezit  en kwam als vijfde over de finish!! Nou geweldig,  iedereen blij,  hadden we ook wel een keer nodig! Totaal in het klassement is Rick 9de geworden(van de wereld)en in zijn klasse wel de beste Nederlander. Tevens was er toch nog een podium moment want mede dankzij Rick zijn punten was Nederland op een 2de plek van de landenteams geëindigd. Ook een mooie prestatie waar de Nederlandse rijders best trots op mogen zijn.  Aankomend weekend gaat het avontuur verder in Lommel, daar word de volgende EK verreden.

 

     

 

* Dinsdag 25 Juli: De 4e editie van het Achterhoeks Cross Spektakel is een nog groter succes geworden dan de vorige 3 editie’s.  De wedstrijden werden dit jaar verreden op Zaterdag 22 en Zondag 23 Juli jl.. De week vooraf was het weer goed met soms een licht buitje maar dat kon geen kwaad voor de baan. De organisatie had weer een andere baan gecreëerd  aan de Oude Dinxperloseweg 63 in Silvolde en het rennerskwartier had men ook verplaatst. Men blijft dus steeds bezig om dingen te vernieuwen/verbeteren net als de klasse indeling want nu was de Pre 85 club te gast en had men een aparte damesklasse ingesteld. Alleen jammer dat er maar een paar dames op af kwamen, maar ja vakantie tijd he. De Zaterdag was een warme droge dag en men begon onder leiding van Henk Mengerink en Patrick te Veldhuis op tijd met de trainingen als ook de wedstrijden. Over het aantal deelnemers en deelneemsters waren de organisatoren zeer tevreden, weer meer als vorig jaar. Het aanwezige publiek zag mooie en spannende wedstrijden, zeker bij de Quads, maar ook de allerkleinsten stonden in de belangstelling. Ook de brommerfunklasse was ook weer goed gevuld met vele deelnemers uit oa. Goudriaan en Ottoland. De grote vriendengroep was 4 jaar geleden naar Silvolde afgereisd om er een vrijgezellen feestje te houden. Dat is zo goed bevallen dat ze elk jaar, met elke keer meer mensen, terug komen om er een gezellig weekendje uit van te maken. Dat kan natuurlijk met Vrijdagavond al een feestavond net als Zaterdag avond maar ook de Zondag nog. Maar ook voor de kinderen was er vermaak met 2 springkussens en ook kon men zich nog laten schminken. Dat de organisatie telkens nog aan het verbeteren is bleek wel uit oa. de grote vloeistof vaten met een stalen rek eromheen. Men had de boven kant verwijderd en daar een groot tafelblad op gemaakt met een groot gat in het midden. Zo heeft men dus en een hangtafel maar ook een kliko in één. Maar hij is ook gemakkelijk met een heftruck op te pakken als hij vol is. Maar ook voor de vrijwilligers heeft men een aparte catering tent waar men terecht kan voor een hapje en een drankje zonder dat men in een rij moet aansluiten. Men bracht zelfs onder de wedstrijden nog flesjes water rond op de Zaterdag. De tijdwaarneming  met Dick Wenting en Casper Soeter liep ook op rolletjes zonder storingen en haperingen. Zo werd alles binnen het opgestelde tijdschema verreden telkens met ook goede pauzes voor de vlaggenisten en mensen van de EHBO. Hier kan de KNMV nog wat van leren denk ik dan maar. Ook  de baan hield zich goed maar dat kan ook niet anders met die kleiachtige ondergrond. Op Zaterdag moest men in de pauze zelfs sproeien, dit kwam door de zon en de wind natuurlijk. In de nacht van Zaterdag op Zondag regende het behoorlijk waardoor men de baan nog eens extra moest bewerken, maar toch kon er volgens het tijdschema getraind worden. Voor de Quad jeugd en 50cc / 65cc kleine wielen was het wel glibberen en glijden in de training. De rest van de Zondag bleef het redelijk droog en regende het net voor de pauze en net voor afloop van de laatste wedstrijd, prima gepland dus. De deelnemers en deelneemsters kwamen vanuit vele hoeken van Nederland naar Silvolde om 2 dagen te crossen. Een knappe prestatie was er van de EK enduro winnares Nina Klink en de Varsseveldse Manon Ligtlee. De 2 dames reden in 2 klassen mee, de Off Road/Enduro klasse en de Dames klasse. Dat betekende dus per dag 2x trainen en 4 manche’s en tussen hun manche’s zat maar 1 klasse, dus ongeveer 15 minuten. En in elke wedstrijd streden de dames mee in de voorste gelederen met Nina telkens als winnares en Manon tussen de 2e en 6e plaats. De dames als ook 2 van de 3 organisatoren werden nog geintervieud door TV Gelderland die aandacht besteede aan de Dames bij het Achterhoeks Crosss Spektakel. Wel een mooi stukje gratis promotie voor de dames als ook het evenement op zich. Na de 4 verreden manche’s kon men gaan huldigen en daarmee was er weer een einde gekomen aan een zeer geslaagd Achterhoeks Cross Spektakel, op naar de 5e editie in 2018. Voor de uitslagen kunt U HIER kijken terwijl U voor foto's kunt kijken op oa. www.sidecarcrosspictures.nl en www.facebook.com/hans.gerritsen.7505. Wilt U meer weten over het totale evenement dan kunt U kjken op www.achterhoekscrossspektakel.nl en hun facebook pagina waarvan de link op de website staat.

Hanssie was ook blij om weer als omroeper aan het werk te kunnen en heb genoten van de wedstrijden als ook het contact met de organisatie, de vrijwilligers, de rijders hun helpers/ouders als ook het publiek. Het iss zo goed bevallen dat ik ga proberen om weer wat wedstrijden als omroeper aanwezig te zijn, al zal dat dit jaar niks meer worden omdat alles al vergeven is natuurlijk.

 

   

 

* Dinsdag 25 Juli: Husqvarna MX Rookie Damien Knuiman Vice-Europees Kampioen. Door: Jacqueline Janssen van Doorn.

 

"De jongste Husqvarna MX Rookie Damien Knuiman is tijdens de GP op het technische circuit van Loket in Tsjechië tweede geworden in de eindronde om het Europees Kampioenschap 65cc. In de vrije training liet Damien op zijn Ecomaxx-Husqvarna TC 65 direct zien dat hij op deze prachtige maar moeilijke baan tot de snelste behoorde. Tijdens de daarop volgende tijdtraining verbaasde hij iedereen en klokte een scherpe tweede tijd. Damien mocht dus als tweede oprijden naar het starthek. Zijn start van de eerste manche op zaterdag was redelijk. Als achtste kwam hij uit de eerste bocht en kon hij zijn wedstrijd beginnen. Gelijk werd de aanval ingezet en na de eerste ronde kwam hij als derde door. Twee rondes later schoof hij door naar de tweede plaats. De volgende ronde reed hij het gat dicht met de koploper. Hij nam zelfs nog even fier de leiding in handen, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een voortreffelijk verdiende tweede plaats.

 

Damien zijn start van de twee manche op Zondag was zelfs nog beter dan die op de dag ervoor. Als derde piloot kwam hij door de eerste bocht. In de tweede bocht schoof hij door naar plaats twee. De opvolgende ronde voelde hij de hete adem van de Deen Mads Fredsoe Sorensen in zijn nek en werd hij door hem gepasseerd. Damien gaf zich niet zo maar gewonnen en vocht tot op het einde met zijn voorganger om de tweede plaats, ondanks dat het voor hem voor de dag uitslag geen verschil maakte. Door zijn gedrevenheid bleef hij scherp en ook de koploper kon nog een foutje maken. Damien pakte de derde plaats en dit was voldoende om in de totaalstand als tweede te eindigen. Een ongelooflijk knappe prestatie van deze kleine man uit Wijchen.

 

Totaaluitslag EK EMX 65cc 2017

1.            Mads Fredsoe Sorensen – Denemarken

2.            Damien Knuiman – Nederland – Husqvarna

3.            Ivano van Erp – Nederland

 

Damien gaat zich nu thuis voorbereiden om vervolgens donderdag weer af te reizen naar Estland. Daar neemt hij komend weekend deel aan de wedstrijd om het Wereldkampioenschap. Wij wensen hem en zijn team, gesteund door zijn vele sponsoren, alle sterkte en succes toe."

 

 

 

* Dinsdag 25 Juli: NOPPENNIEUWS 4 – 2017

 

"Op Vrijdag 28 Juli as. ligt Noppennieuws 4 in de winkel en in de brievenbus van de abonnee’s. In Noppennieuws 4 testen we onder meer de compleet nieuwe Yamaha YZ450F, de nieuwe 2018 Beta enduromotoren en de Husqvarna TE250i en TE300i endurotweetakten met injectie. Daarnaast volgen we de noppensport op de voet, met mooie verslagen van de laatste MXGP’s en MX2 GP’s, waarbij Jeffrey Herlings de weg naar het podium weer heeft gevonden. Ook zien we dat de titelstrijd in het WK zijspancross zich toespitst op één Frans team en twee Nederlandse teams, waarbij die laatsten (Bax en Willemsen) onlangs de behaalde WK-punten van de Franse GP echter kwijtraakten omdat ze geen reglementaire benzine in hun dikke Zabel-tweetakt gebruikten! Ook waren we bij de laatste Dutch Masters of Motocross op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde, en makten we verslagen van het EK en WK enduro, de WMX, EK motocross en het ONK trial. Bij de Erzberg Rodeo zagen we de Spanjaard Gomez verrassend winnen. In Lochem bezochten we het EK classic cross en zagen we veel ‘crosse knarren’ rondrijden. Ook bezochten we in Eenrum een grasbaanwedstrijd, met speciale aandacht voor de shorttrack-klasse op hun omgebouwde crossmotoren. We wijden ook een mooi artikel aan een avontuurlijke motortrip in Senegal en Gambia (Dakar 2 Dakar) en gingen bij de supermoto eens op bezoek bij alle dames in de nieuwe damescup. In Mannen van Staal ditmaal ook aandacht voor de baansport met Henk Steman. Noppennieuws 4 ligt vanaf 28 juli in de winkel en kost €4,99. Voor 25 euro heb je al een jaarabonnement en krijg je het blad zes keer per jaar thuis in de brievenbus. Kijk daarvoor op www.noppennieuws.nl ."

 

 

* Dinsdag 25 Juli: Inschrijvingen Wehls Cross Event 2017 gestart! Persbericht www.wehlscrossevent.nl.

 

"In het weekend van 18-19-20 Augustus as. vindt de vierde editie van het Wehls Cross Event plaats. Naast spannende motorcrosswedstrijden pakt de organisatie op Zaterdag uit met Q-music – The party met als hoogtepunt het foute uur! Kaarten zijn online verkrijgbaar via onze website.  Zaterdag starten we vanaf 10:00 uur met de (tijd)trainingen en kwalificatiewedstrijden. De Zondag staat in het teken van veertien motorcrosswedstrijden, kindervermaak en vooral gezelligheid. Naast een fietscrossbaan, zandbank en schminkteam is er ook een klimtoren voor de jeugd. Het programma start Zondag om 09:00 uur en de muziek wordt deze middag verzorgd door Feest-DJ Danny.

 

Vanaf heden is het mogelijk om via onderstaande link in te schrijven voor de motorcrosswedstrijden https://inschrijven.nl/idealformulier?id=2017081950386&tl=nl

De kosten voor inschrijving zijn €10,- voor de 50cc, €15,- voor de Quads en €25 voor de overige klassen. Wij zien jullie graag in het weekend van 18-19-20 Augustus in Nieuw-Wehl, voor meer informatie over het evenement verwijzen wij u naar onze website www.wehlscrossevent.nl en volg ons op facebook. "

 

  

 

 

     

 

* Woensdag 19 Juli: Weer een mooi weekend vertoeven op de Zwarte Cross!! Door: Anuska Elzinga voor: www.rickelzinga.nl en www.mxtwente.nl.

 

"Hier werd de laatste wedstrijd van de Dutch Masters verreden.  Omdat de andere klasses die aan de ZC meedoen ook over de baan heen moesten was de baan glad en snel. De training liep goed en de eerste manche kon beginnen.

1.       De start was goed en Rick kon in de kopgroep beginnen. Toen hij voor de tweede keer het bos weer uit kwam lag hij op kop,  dat was super!! Dit hield hij bijna de hele manche vol.  Met zo nu en dan spannende momenten dat de Deen Haarup hem wou passeren maar Rick kon hem net weer achter zich houden, phoe. Het regende best op dat moment maar ik heb er niks van vernomen..haha!! Wat een zenuwslag voor moeders! Helaas in de laatste ronde was er een achterblijver die naar rechts heen dweilde , daar waar rick dus ook net reed. Tja dan moet je even van het gas en kon nummer twee er mooi langs.  Rick kwam dus als tweede over de finish. Nou super gedaan!!

2.       De tweede manche ging de start iets minder en begon hij rond een 5de plek aan de wedstrijd. De eerste paar rondes was Rick te druk om naar voren te komen waardoor hij niet harder gaat rijden. Op een gegeven moment kreeg hij weer de rust en ging het rijden weer mooi soepel en begon hij naar voren te rijden. Helaas was er een aanval van een ander waardoor ze beidden ten val kwamen en het gat op de kopgroep niet meer was dicht te rijden maar hij reed netjes door en kwam als vierde over de finish. Totaal drie, dus wel een podium plaats!!

In de Dutch Masters off Motocross is Rick op een 10e plaats geëindigd en dit terwijl hij 2 wedstrijden heeft gemist door wedstrijden in Frankrijk."

 

* Woensdag 19 Juli: Shana’s Dutch masters in Lichtenvoorde bij de zwarte cross!! Persbericht van: www.freekvdvlist.nl.

 

"De finale van de Dutch Masters werd gehouden in Lichtenvoorde bij de zwarte cross. Ik moest op vrijdag en zaterdag rijden. Vrijdag morgen begon ik met de vrije- en tijdtraining. De baan lag er snel en vlak bij en ik gebruikte de training om lekker te wennen aan de baan. Het rijden ging goed en ik zat lekker in me ritme, ik zette een 20ste tijd. In de middag had ik de kwalificatiewedstrijd. Ik pakte een redelijke start, maar liet mij in de eerste ronde teveel inhalen. In de wedstrijd had ik een goed tempo en eindigde op een 16de plaats. De eerste manche was aan het eind van de middag. Net voor onze manche begon het te regenen en dat stopte niet meer. Ik pakte de kopstart en kon in het begin goed mee. Ik reed de halve manche op de 6de plaats, maar moest in de laatste paar ronden toch nog 2 plekken afstaan en finishte op een 8ste plaats. Mijn beste resultaat van dit seizoen. Op zaterdag was mijn 2de manche. Het weer was nu een stuk beter en de zon scheen fel. Helaas was mijn start nu erg slecht, omdat ik net iets te vroeg aanreed bij het hek, waardoor ik remde en toen viel net het hek. De eerste ronde had ik wel meteen veel mensen ingehaald en kwam door op een 19de plaats. De hele manche reden we een hoog tempo, maar inhalen was erg moeilijk. Ik eindigde uiteindelijk op een 17de plaats, maar had dezelfde rondetijden als de 10de man. In totaal een 13e plaats. Erg tevreden over het rijden dit weekend en op naar WK Loket aankomend weekend."

 

* Woensdag 19 juli: Al heel wat jaren is Gerrit van Zoonen bezig om oude tv beelden over de motocross van videobanden op cd’s te zetten. Het betreft dan zowel tv uitzendingen van oa. Studio Sport, toen men nog motocross uitzond, de Heilige koe, Avro’s Sportpanorama enz. Maar ook John de Berk is een hot item bij Gerrit. Hij heeft al HEEL veel maar Gerrit is nog steeds opzoek naar MEER. Dus heeft U thuis nog oude video banden liggen met daarop motocross dan kunt U contact met Gerrit opnemen. Hij zal ze dan overzetten op CD voor U en houdt natuurlijk zelf ook een copy voor zijn verzameling. Hanssie weet persoonlijk dat het keurig gebeurt, en ondertussen ook al vele voormalige cross toppers. U kunt Gerrit bereiken via de mail: gvanzoonen@hetnet.nl of hem zoeken op facebook.

 

* Woensdag 19 Juli: Willemsen/Bax scoren goed met podiumplaats in Grand Prix zijspancross in Duitsland. Persbericht van: www.teamwillemsen.com.

 

·         "De zijspancombinatie Willemsen/Bax heeft in de achtste wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in het Duitse Strassbessenbach goed gescoord. In de eerste manche kwamen ze na een matige start goed terug naar een tweede plaats maar door een aantal kleine foutjes werden ze gepasseerd en finishten als derde. In de tweede manche hadden ze lang een hevige strijd met Bax/Musset maar kozen naarmate de wedstrijd vorderde voor een tweede plaats omdat deze positie veel belangrijke punten opleverde! Willemsen/Bax begonnen ijzersterk aan het weekend. Op zaterdag waren ze oppermachtig en ging het rijden in de tijdtraining en de kwalificatieheat perfect. Met goede hoop gingen ze van start in de eerste manche. Echter na het vallen van het starthek kwamen ze in de verdrukking terecht en konden pas rond de vijfde plaats aan de wedstrijd beginnen. ‘’Het kostte ons een aantal ronden om ons op te werken naar een tweede plaats. Opdat moment hadden Bax/Musset al een gat weten te slaan. We hebben alles gegeven en begonnen in te lopen op Bax/Musset. Echter door een paar kleine foutjes kwam Giraud erlangs en moesten we genoegen nemen met een derde plaats,’’ vertelt Daniel Willemsen.

·         De start van de tweede manche was beter en ditmaal kwamen ze op een tweede plaats uit de eerste bocht. Ze gingen gelijk in de aanval op Bax/Musset en hebben tot op driekwart van de manche met elkaar in strijd gezeten. ‘’We hebben elkaar een aantal keren geraakt totdat wij besloten om geen risico’s meer te nemen en te kiezen voor de punten van de tweede plaats. Bax/Musset waren erg sterk vandaag. Ik had er misschien langs gekund maar dan hadden we echt risico’s moeten gaan nemen.’’

Met een 3-2 in de manches eindigden Daniel en Robbie op een tweede plaats in de Grand Prix. In de tussenstand hebben ze weer belangrijke punten goed gemaakt op Giraud/Mucenieks, die op een tweede plaats staan in de tussen stand. ‘’We kregen vanuit de pits door dat Giraud even in de pits was geweest om iets aan zijn motor te laten repareren. Vanaf dat moment hebben wij niet gek meer gedaan en hebben met een tweede plaats weer goed gescoord.’’ Willemsen/Bax staan na acht wedstrijden op een derde plaats in de tussenstand en kijken nog tegen een achterstand aan van slechts veertien punten op Giraud/Mucenieks. Over twee weken gaat het wereldkampioenschap verder in het Oostenrijkse Moggers."

 

 

      .

  

* Zondag 9 Juli: Ricardo Phoelich KNMV ONK Quads kampioen. Door: Ricardo Phoelich.

 

“Het was een mooi seizoen om op terug te kunnen kijken, de w-tec honda 450 die we afgelopen winter hebben gebouwd met Jan van Hastenberg heeft me dit jaar veel vertrouwen gegeven. Iedere wedstrijd was weer opnieuw een spannende, met vele mooie gevechten.

Na vorig jaar een 3de plaats behaald te hebben in de ONK stand, heb ik er hard voor gewerkt om dit jaar de titel binnen te halen, en dat is me gelukt.

De laatste ONK werd in Westerbork verreden, daar heb ik na de eerste manche mijn titel weten binnen te slepen met een 2de plaats. De 2de manche heb ik als 1ste afgesloten, en hiermee ook de dagzege naar me toe getrokken.

Nu zal ik me eigen gaan richten op het Europees kampioenschap, met nog 4 wedstrijden te gaan zal ik er hard voor werken om daar ook deel van de titel te kunnen uitmaken.

Ik wil graag mijn sponsoren bedanken voor alle ondersteuning en de vertrouwen die ze in me hebben: Reiger suspension, Goldspeed, Booij banden, van Stippent bouwservice, w. Hendriks, lasbedrijf de Wildt, Hastenberg racing, degijt.com, NoFear energy.

Dank aan mijn gehele team dat elke wedstrijd weer voor me klaar staat en zorgt dat alles 100% is, Dank aan Lianne voor elke keer weer klaar te staan met aangeven van de pitboard.

 

En tot slot mijn vader, moeder en vriendin dat altijd aan mijn zijde staat, en overal staan waar ik ook sta."

 

 

* Zondag 9 Juli: Rick komt op stoom. Door: Anuska Elzinga voor: www.rickelzinga.nl en www.mxtwente.nl.

 

"Tussen de EK Ottobiano en EK Portugal had Rick hard aan zichzelf gewerkt om zijn conditie te verbeteren. De starts waren wel goed maar bij de eerste startbocht had Rick in beidde manches pech door valpartijen.

De eerste manche lag Rick helaas zelf ook op de grond en had schade aan zijn motor door de val en moest de Pit in om dit te laten maken. Hierdoor lag hij toen hij de baan weer op kon nog net geen ronde achter. Hij kwam net voor de koplopers weer de baan op en moest uiteindelijk genoegen nemen met een 33 ste plaats.

 

De tweede manche ging gelukkig voor Rick deze keer zonder valpartij maar hij moest ook hier uitwijken kwam even naast de baan waardoor hij op een 25 ste plek kon beginnen. De eerste rondes kon hij zijn ritme niet vinden maar uiteindelijk wel en reed terug naar een 19de plek terug.  Niet waar je op hoopt maar aan de rondetijden was wel te zien dat zijn conditie weer een stijgende lijn laat zien en dat is in ieder geval een pluspunt. Het zit allemaal niet mee voor Rick maar hopelijk komt er een dag dat het tij zich keert. Wij blijven ons best doen en Rick natuurlijk ook!"

 

* Zondag 9 Juli: Freek GP Portugal. Perbericht van www.freekvdvlist.nl.

 

·         "Op Zaterdag begon de vrije training goed. Had een goed gevoel op de baan en het rijden ging echt lekker, had het naar me zin op de baan. Na eerst een aantal ronden rustig de baan aangevoeld te hebben, omdat de organisatie veel gespoeit had, ging ik ervoor om een goede ronde neer te zetten. Halverwege de ronde maakte ik een klein foutje, maar door het sproeien werd dit hard afgestraft. Ik kwam ten val en kwam hard met mijn hoofd op de grond. Na even weg geweest te zijn kon ik wel zelf de baan verlaten maar besloot meteen het paddock op te zoeken. Na even wat geslapen te hebben toch de kwalificatie gestart, maar het rijden wou totaal niet en kwam als 24e over de finish.

·         Op Zondag in de warm up merkte ik al snel dat het niet veel  beter was, maar na wat pijnstillers voor de hoofdpijn begon ik vol goede moet aan de wedstrijd. Ik had een redelijke start en begon als 15e maar kon mezelf al snel opwerken naar een 8e plek binnen een ronde. Dit kon ik een aantal ronden redelijk vasthouden Na een ronde of 4 werd ik zo duizelig en maakte ik het gevaarlijk voor mezelf, waardoor ik besloot de wedstrijd te verlaten. Daarna hebben we besloten om geen onnodige ricico's te nemen en de 2e manche niet te starten. Deze week rustig aan wat zien te herstellen van een hersenschuddig en er weer proberen te staan voor de Dutch Masters in Lichtenvoorde tijdens de Zwarte Cross op 14,15 en 16 Juli a.s."

 

* Zondag 9 Juli: Productief weekend Husqvarna MX Rookies Door: Jacqueline Janssen van Doorn

 

"Boyd van der Voorn heeft afgelopen Zondag 1 Juli in Mill twee maal een tweede plaats bij de MON MX2 Nationalen gescoord. Hij reed twee sterke manches, waarin hij vol vuur de strijd aanging. In de totaaluitslag werd hij derde.

 

Damien Knuiman had dit weekend een wedstrijd in Westerbork voor het ONK KNMV. In verband met de weersomstandigheden in Nederland werd deze wedstrijd afgelast en reisde hij af naar Noord Frankrijk om daar te trainen op de harde ondergrond. Daar vond Damien een paar mooie circuits waarop hij zich goed kon voorbereiden op de wedstrijden voor de komende weken. De Masterkids in Frankrijk, de finale van het Europees Kampioenschap op 23 Juli aanstaande in Loket en aansluitend de week daarna vertegenwoordigt Damien Nederland tijdens de wedstrijd om het Wereldkampioenschap in Taru, Estland.

 

Komend weekend staat Boyd op Zaterdag aan de start van de ONK KNMV in Lelystad. Zondag rijden Damien en Boyd de ONK KNMV te Eersel."

 

 

     

  

* Vrijdag 7 Juli: Hanssie kreeg laatst een mailtje van Mr. Motocrossadvies Jan Müller met de vraag of ik meer info had over de crosscarriere van Dinand Zijstra. Tja ik moest Jan helaas teleurstellen want dat wat ik nog wist dat had hij natuurlijk allang opgespoord her en der. Maar de reden waarom Jan dit wilde weten is dat hij gegevens verzameld van vele rijders en die dan in een soort van enceclopedievan de cross stopt en het op het internet zet. Tja Hanssie dus even gekeken en waarempel ik trof een zeer mooi overzicht aan en na wat verder klikken werd ik stil van verbazing. Wat een werk en tijd heeft Jan er in gestopt zeg en wat veel rijders heeft hij al benoemd. Maar Jan is natuurlijk nog op zoek naar verschillende foto's als ook wetenswaardigheden over verschillende rijders. Neemt U zelf maar eens een kijkje in Jan's wereld, gewoon HIER klikken.

 

       

 

       .

 

* Zaterdag 19 November: Lock Alarm, sloten met een alarm functie. Persbericht van: www.mxn.nl.

 

"Beveiliging van uw kostbare spullen is vaak geen eenvoudige zaak. De producten van Lockalarm helpen u hierbij, doordat uw bezit niet alleen beschermd wordt door een degelijk slot, maar ook door een oorverdovende sirene. De mogelijkheid van het afgaan van een alarm heeft voor de meeste potentiële dieven een zodanig afschrikkend effect, dat men zich wel twee maal zal bedenken. Om deze reden, dus juist om te voorkomen, dat men probeert om het kabelslot te vernielen, is op alle producten van Lockalarm duidelijk aangegeven, dat bij sabotage een zeer luide sirene zal afgaan.

·         De toegevoegde waarde van een slot met alarm is dus tweeërlei: ten eerste zal het veel dieven ervan weerhouden om door te zetten en ten tweede zullen, in het geval dat het alarm toch afgaat, u of anderen gewaarschuwd worden, zodat tijdig kan worden ingegrepen. Aangetoond is, dat geluid het meest effectieve middel ter afschrikking is. Niemand gaat aan de haal met een object, die lawaai maakt. Een dief zal in alle gevallen willen vermijden, dat er aandacht getrokken wordt en zal in veel gevallen het met een geluidssirene beveiligde object laten voor wat het is en op zoek gaan naar een eenvoudiger te bemachtigen object.

De Lock Alarm sloten zijn uitermate geschikt voor het beveiligen van uw motor, aanhangwagen, aggregaat en andere kostbaarheden. Kijk voor meer informatie op onze website:  http://www.mxn.nl/assortiment/accessories/lock-alarm.ht De producten van Lock Alarm zijn te verkrijgen bij uw dealer."

 

 

 

     

 

Ter info: Wat er ook op internet gepubliceerd is, dan nog mag men het niet ongevraagd gebruiken voor een andere of eigen website.
Ook de stukken die ik hier type vallen onder de auteursrechten cq. copyright,
HIER kunt U nalezen wat ik bedoel.

Copyright © 2004-2017 www.hansstolk.com  All rights Reserved.