Copyright © 2004-2019 www.hansstolk.com  All rights Reserved. 

 

      

 

* Woensdag 25 December: Hanssie is op deze eerste kerstdag maar weer eens voor de laptop gaan zitten om de Wedstrijddata pagina voor het nieuwe seizoen 2020 in te gaan vullen. Dit is nog een heel karwei maar gelukkig heb ik wel even de tijd nu. Nou dat hele karwei viel dus hard mee want zoals U hieronder ook kunt lezen heeft de KNMV niet echt veel wedstrijden meer op de kalender staan. Ik heb het idee dat men bij de KNMV nog maar tot aan de Zwartecross wat wil doen en dan op hun louweren willen gaan rusten. Jammer voor de sport natuurlijk, maar het verleden heeft ook de organiserende clubs geleerd dat na de zomerstop de opkomst nog maar ZEER gering is. Dus rijders en rijdsters ook een beetje Uw eigen schul\d zou ik zeggen. De MON kalender zal ik ook nog gaan plaatsen, maar pas als hij difinitief is want die was in de voorgaande jaren zeer uitgebreid. Ook heb ik al de Streek en UMX wedstrijden ingevuld net als wat speciale evenementen, neem maar snel een kijkje door HIER te klikken.

Verder zal ik me weer wat meer gaan toeleggen op het bijhouden van de website. Dus als U als organisatie iets vermeld wilt hebben op mijn website dan kunt U me mailen via postmaster@hansstolk.com.

Maar nu wens ik eerst iedereen een fijne Kerst en alvast een goede en veilige jaar wisseling. En ik heb nog wel even een melding: er is maar 1 mooi werk, en dat is Vuurwerk natuurlijk van Hamstra vuurwerk uit Ermelo.

 

* Woensdag 25 December: Nieuws van de Streekwedstrijden organisatie. Bron: www.streekwedstrijden.nl, bewerkt door Hanssie©

 

"Sinds 1977 wordt deze motocrosswedstrijdcyclus in de Achterhoek georganiseerd voor de leden van de organiserende verenigingen. Hieronder vindt U de veranderingen en wedstrijdschema voor het seizoen 2020

·         Nieuwe organisator: Verheugd zijn we met de nieuwe organisator CPWH, welke voor het eerst in 2020 een streekwedstrijd zal organiseren in Holterhoek (bij Eibergen).

·         Wijziging klassen 2020:

1.       Voor 2020 wordt de klasse 50cc toegevoegd.

2.       De klasse zijspannen komt te vervallen.

·         Wedstrijddata 2020: In 2020 worden de streekwedstrijden op de volgende data verreden:

1.       Zaterdag 28 Maart:  Holterhoek,

2.       Zaterdag 25 April:  Varsseveld,

3.       Zaterdag 27 Juni:  Lichtenvoorde,

4.       Zaterdag 12 September:  Halle en

5.       Zondag 27 September:  Hummelo."

 

 

 

* Woensdag 25 December: Hier is-ie dan: de KNMV Motocrosskalender voor 2020! Bron: www.knmv.nl.

 

"Je vindt ‘m door HIER te klikken, daar vindt je ook alle andere documenten voor komend seizoen. Hieronder lees je meer over de belangrijkste highlights voor het seizoen 2020:

·         ONK Sidecar & Quad Masters: Er zijn zeven ONK Sidecar Masters en elf ONK Quad Masters wedstrijden in 2020. De opening is vroeg in het jaar op zondag 1 maart en deze zal georganiseerd worden door de HAMC in St. Isidorushoeve, die graag weer een Zijspan en Quad wedstrijden wilden organiseren. Maar liefst vijf ONK Sidecar Masters wedstrijden staan er gepland voordat op 18 en 19 April de WK Zijspan competitie van start gaat in Oss, genoeg mogelijkheid voor alle WK teams om zich optimaal voor te bereiden middels het ONK voor de start van het WK! Op Hemelvaartsdag staat Rhenen op het programma en de grote finale wordt wederom op de zaterdag van het Zwarte Cross-festival verreden, op 18 Juli 2020. De quadrijders komen nog vier keer vaker in actie, in Oss en Lommel als bijprogramma van het WK Zijspan en in Geldermalsen en Varsseveld, alvorens zij ook de grote finale zullen rijden bij de het Zwarte Cross festival op Zaterdag 18 KJuli.

·         ONK Solo Motocross / Geen ‘Open kwalificatie’ op Zaterdag 28 Maart voor Dutch Masters of Motocross in Harfsen: Ook het ONK Solo Motocross gaat van start op Zondag 1 Maart, de ONK250cc en ONK500cc rijden dan hun eerste wedstrijd op het circuit ‘De Witte Ruysheuvel’ in Oss. Terug op de kalender dit jaar is MC de Wielewaal met een ONK Motocross wedstrijd in Reusel op 28 Juni 2020. Vanwege diverse internationale wedstrijden en het geringe aantal aanvragen van organisatoren voor wedstrijden na de zomerstop zal het gros van de wedstrijden voor de zomerstop georganiseerd worden, de ONK250 en ONK500 hebben daarmee reeds op 21 Juni laatste wedstrijd in Lierop. De ONK250cc en ONK500cc-klassen hebben in totaal 10 wedstrijden en het prijzengeld schema van dit jaar zal komend seizoen gehandhaafd blijven. Besloten is om de ONK wedstrijden voor de eerste Dutch Masters of Motocross in Harfsen te gebruiken als kwalificatie voor deelname in Harfsen. De reden hiervoor is dat inmiddels bekend is geworden dat er in hetzelfde weekend ook andere Internationale competities van start gaan en het aannemelijk is dat er niet dusdanig veel rijders zullen inschrijven en het daarmee overbodig is om op de zaterdag een open kwalificatie te organiseren.

·         Prijzengeldschema’s Dutch Masters of Motocross, ONK Sidecar & Quad Masters en ONK250cc & ONK500cc:  De prijzengeldschema’s voor de diverse KNMV competities zijn ook bekend. Voor de Dutch Masters of Motocross en ONK Sidecar & Quad Masters competities zal er komend seizoen niet langer een bonus aan het eind worden uitgekeerd, gekozen is om het prijzengeld per manche te verhogen. Voor het ONK250cc en ONK500cc blijft het schema onveranderd ten opzichte van 2019.

·         ONK Women.: Komend seizoen is er een ONK Women klasse binnen de KNMV competitie en om ervoor te zorgen dat ook alle top rijdsters het ONK kunnen rijden is er gekozen om rekening te houden met de WK en EK kalenders. Er staan komend seizoen zes ONK Women-wedstrijden op de kalender en we hopen erop dat zoveel mogelijk vrouwen de competitie zullen gaan rijden. Om rijdsters die niet internationaal actief zijn de mogelijkheid te geven meer dan zes wedstrijden te rijden mogen zij, naast het ONK Women, kosteloos een tweede KNMV motocross Cup-licentie aan te vragen voor de dagen dat het ONK Women niet rijdt.

·         Toevoeging elektrisch aangedreven ONK Jeugdklassen:  Met ingang van seizoen 2020 is het mogelijk om met elektrisch aangedreven machines deel te nemen in de ONK Jeugd Motocross klassen (50cc t/m 85cc). De machine dient op alle andere punten te voldoen aan het technisch reglement. Voor deelname in een specifieke jeugdklasse dient een elektrisch aangedreven machine altijd te voldoen aan de wielmaten van de betreffende klassen.

·         Cup Veteranen & Cup 125cc rijden samen:  Ook nieuw op de kalender komend seizoen is de Cup Veteranen-klasse. Er is gekozen om de Cup Veteranen op de wedstrijden samen te laten rijden met de Cup 125. Gezien het aantal rijders per klasse kan dit in één groep verreden worden en zo ontstaat meer ruimte in het tijdschema. De Cup Veteranen en Cup 125cc hebben in totaal tien wedstrijden.

·         NK Zijspan en Quadklassen:  Het NK Zijspan en NK Quads hebben elk elf wedstrijden op de planning staan, zij trappen het spits af op 15 Maart in Lochem. Het NK Zijspan staat wederom ingedeeld op de Zaterdagen als bijprogramma van de WK Zijspanwedstrijden in Oss en Lommel en de top vijftien kan zich aanmelden voor deelname aan het ONK Sidecar Masters in Rhenen op 21 Mei. De jeugdklassen Quads en Zijspannen staan met negen wedstrijden op prachtige circuits op de kalender. Dat is er één meer dan afgelopen seizoen. De verwachting is dat de jeugdklassen doorgroeien in aantal deelnemers en daarmee een vaste waarde blijven in de complete KNMV Motocrosskalender."

 

     

 

* Maandag 19 Augustus: Sorry mensen maar ik kom dus echt niet meer toe aan mijn website. Ik zal de komende tijd mij gaan bezinnen wat ik er nog mee wil.

 

     

 

* Dinsdag 3 April: Al heel wat jaren is Gerrit van Zoonen bezig om oude tv beelden over de motocross van videobanden op cd’s te zetten. Het betreft dan zowel tv uitzendingen van oa. Studio Sport, toen men nog motocross uitzond, de Heilige koe, Avro’s Sportpanorama enz. Maar ook John de Berk is een hot item bij Gerrit. Hij heeft al HEEL veel maar Gerrit is nog steeds opzoek naar MEER. Dus heeft U thuis nog oude video banden liggen met daarop motocross dan kunt U contact met Gerrit opnemen. Hij zal ze dan overzetten op CD voor U en houdt natuurlijk zelf ook een copy voor zijn verzameling. Hanssie weet persoonlijk dat het keurig gebeurt, en ondertussen ook al vele voormalige cross toppers. U kunt Gerrit bereiken via de mail: gvanzoonen@hetnet.nl of hem zoeken op facebook.

 

* Dinsdag 3 April: Lock Alarm, sloten met een alarm functie. Persbericht van: www.mxn.nl.

 

"Beveiliging van uw kostbare spullen is vaak geen eenvoudige zaak. De producten van Lockalarm helpen u hierbij, doordat uw bezit niet alleen beschermd wordt door een degelijk slot, maar ook door een oorverdovende sirene. De mogelijkheid van het afgaan van een alarm heeft voor de meeste potentiële dieven een zodanig afschrikkend effect, dat men zich wel twee maal zal bedenken. Om deze reden, dus juist om te voorkomen, dat men probeert om het kabelslot te vernielen, is op alle producten van Lockalarm duidelijk aangegeven, dat bij sabotage een zeer luide sirene zal afgaan.

·         De toegevoegde waarde van een slot met alarm is dus tweeërlei: ten eerste zal het veel dieven ervan weerhouden om door te zetten en ten tweede zullen, in het geval dat het alarm toch afgaat, u of anderen gewaarschuwd worden, zodat tijdig kan worden ingegrepen. Aangetoond is, dat geluid het meest effectieve middel ter afschrikking is. Niemand gaat aan de haal met een object, die lawaai maakt. Een dief zal in alle gevallen willen vermijden, dat er aandacht getrokken wordt en zal in veel gevallen het met een geluidssirene beveiligde object laten voor wat het is en op zoek gaan naar een eenvoudiger te bemachtigen object.

De Lock Alarm sloten zijn uitermate geschikt voor het beveiligen van uw motor, aanhangwagen, aggregaat en andere kostbaarheden. Kijk voor meer informatie op onze website:  http://www.mxn.nl/assortiment/accessories/lock-alarm.ht De producten van Lock Alarm zijn te verkrijgen bij uw dealer."

 

 

* Dinsdag 3 April: Hanssie kreeg laatst een mailtje van Mr. Motocrossadvies Jan Müller met de vraag of ik meer info had over de crosscarriere van Dinand Zijstra. Tja ik moest Jan helaas teleurstellen want dat wat ik nog wist dat had hij natuurlijk allang opgespoord her en der. Maar de reden waarom Jan dit wilde weten is dat hij gegevens verzameld van vele rijders en die dan in een soort van enceclopedievan de cross stopt en het op het internet zet. Tja Hanssie dus even gekeken en waarempel ik trof een zeer mooi overzicht aan en na wat verder klikken werd ik stil van verbazing. Wat een werk en tijd heeft Jan er in gestopt zeg en wat veel rijders heeft hij al benoemd. Maar Jan is natuurlijk nog op zoek naar verschillende foto's als ook wetenswaardigheden over verschillende rijders. Neemt U zelf maar eens een kijkje in Jan's wereld, gewoon HIER klikken. 

 

     

 

Ter info: Wat er ook op internet gepubliceerd is, dan nog mag men het niet ongevraagd gebruiken voor een andere of eigen website.
Ook de stukken die ik hier type vallen onder de auteursrechten cq. copyright,
HIER kunt U nalezen wat ik bedoel.

Copyright © 2004-2018 www.hansstolk.com  All rights Reserved.