Copyright © 2004-2018 www.hansstolk.com  All rights Reserved. 

 

     

 

* Dinsdag 22 Mei: De Nerderlandse Jeugd doet het goed in de EK voorwedstrijden in de zone Noord/West. Na 2 wedstrijden hebben we in elke klasse wel enekele rijders die in aanmerking komen voor de finale wedstrijd op 21&22 Juli in Loket. Maar er moeten nog 3 wedstrijden verreden met als laatste wedstrijd op 7 & 8 Juli in Markelo. Ik heb even een kort verslagje gemaakt van de eerste 2 wedstrijden zoals U hieronder kunt zien:

 

In de aanloop naar de laatste EK 65 en 85cc wedstrijd van de zone Noord/West op 7 & 8 Juli in Markelo zijn al 2 wedstrijden verreden. De eerste was in het Deense Esbjerg waar in elke klasse Nederlandse winnaars waren. Want naast de 65 en 85cc reden daar ook de EK Dames, 250cc, en de Girls, 125cc. Shanna van de Vlist won bij de Dames terwijl Lynn Valk dat bij de Girls deed. Deze klasse staat ook in Markelo aan de start maar reden in het Finse Vantaa niet mee.

 

“Waanzinnig!!! Ik heb de EK wedstrijd 65cc in Denemarken gewonnen.” Dat schreef de jonge dame uit Sliedrecht  Lotte van Drunen op haar facebookpagina nadat ze dus inderdaad als winnares was gehuldigd van de jeugd EK 65cc in het Deense Esjberg. Zij werd hiermee ook de eerste dame die een EK wedstrijd wist te winnen middels een 1e en 2e plaats. In het Finse Vantaa waar de 2e EK werd verreden had ze het moeilijker want hier kwam ze niet verder dan een 8e en 9e plaats. In Esbjerg stonden Bradley Mesters en Damien Knuiman naast haar op het podium, volledig Nederelands dus. In Vantaa was de Fin Eelis Viemerö de totaal winnaar doordat hij de eerste manche wist te winnen en in de 2e manche als tweede werd afgvlagd. Mesters werd hier 2e totaal nadat hij 3e was geworden in de eerste manche en de 2e manche wist te winnen. Damien Knuiman werd 5e en 4e in de manches in Vantaa terwijl hij in Denemerken in de eerste manche 11e werd en de 2e manche wist te winnen. Zijn teamgenoot uit het Team Yamaha Grizzly Racing Charlie van Nieuwland viel in de 1e manche in Finland uit maar behaalde in de andere 3 manche's wel punten. Dex Kooiker behaalde alleen in Denemarken punten, maar een 25e en 22e plaats in Finland zijn ook zeker niet verkeerd voor de jonge rijder uit Staphorst.  Hier ziet U de tussenstand: 1 Bradley Mesters 85, 2 Eelis Viemerö  78, 3 Vitezslav Marek 72, 4 Lotte van Drunen  71 en 5 Damien Knuiman 69, 9 Gyan Doensen 42, 10 Mick Kennedy 36, 16 Charlie van Nieuwland 20, 19 Jason van Drunen 13, 20 Joey Daneel 11, 22 Ray van Gelder 10, 23 Douwe van Mechelen 7 en 28 Dex Kooiker 3.

 

In de 85cc was het Kay de Wolf die beide manches wist te winnen en dus ook de dagwinnaar werd met als goede 2e de Belg Liam Everts. Hij kwam als 2e en 3e over de finish en werd hiermee totaal 2e. Kay Karssemakers werd in de eerste manche 6e maar finishte in de 2e manche op de 2e plaats en werd hier mee derde totaalen Kay Karssemakers. Dave Kooiker miste nipt het podium met zijn 5e en 4e plaats werd hij 4e totaal op zijn Yamaha Bloemhof& Pleiter team. Cas Valk maakte de bijna Nederlandse top 5 vol, maar Cas Valk rijdt niet alle EK wedstrijden omdat Lynn de dames GP’s rijdt en hierdoor dus Finland moest late schieten. Scott Smulders werd 7e totaal terwijl Ivano van Erp geen punten behaalde en hij Finland liet schieten. De baan in het Finse Vantaa was meer op het lijf van Dave Kooiker geschreven want hij werd in beide manches 3e wat hem een 2e plaats totaal opleverde. Kay Karssemakers won wel de 2e manche maar kwam in de eerste manche niet verder dan de 7e plaats in de eerste manche. Kay de Wolf werd 2e in de eerste manche maar kwam in de 2e manche ten val terwijl hij aan de leiding reed. Later in de wedstrijd, terwijl hij al weer wat plaatsen opgeklommen was, viel de Beursfoon MX Team rijder nog een keer en kwam niet verder dan een 6e plaats. Het beste scoorde Liam Everts want hij won de eerste manche en werd 2e in de 2e manche en dus ook de dagwinnaar maar werd ook de nieuwe leider in het kampioenschap. De tussenstand ziet het er zo uit na 2 wedstrijden: 1 Everts 89, 2 de Wolf 87, 3 Karssemakers 76, 4 Kooiker 74 en 5 Osterhagen 48, 11 Cas Valk 31, 14 Scott Smulders 25, 21 Romano Aspers 14,  23 Jens Walvoort 12, 33 Sem Bijer 2. In deze 85 cc rijden ook Jens Walvoort en Romano Aspers en Sem Bijer voor Nederland.

 

 

 

* Dinsdag 22 Mei: Afgelopen Zondag was de voorlaatste ONK Zijspan Master met natuurlijk ook de Quads ONK Masters erbij. Voor hun was dit niet de voorlaatste ONK want voor hun staan ook nog Den Dungen, Emmercompascuum, Rhenen en Geldermalsen op de kalender. De opkomst was aller belabberst want bij dde Zijspannen melden zich maar 18 combinaties aan, voor de ONK Quads 31, de NK Quads 37. Ook bij de bijklassen was de opkomst bedroevend: NK Zijspan en Quads Youngsters: 10 Quads en 1 Zijspan en bij de NK Zijspan en Quads Junioren maar 5 Quads. Ook het publiek liet het afweten maar dat is ook niet verwonderlijk als er maar zo weinig zijspannen aan de start staan. En dan te rekenen dat het ONK deelnemersveld al is aangevuld met de top 15 van de Nationalen. Wel jammer trouwens want in de ONK klassen werd er vel gestreden om de overwinning terwijl dit bij de NK Quads ook gebeurde. De NK Zijspan en Quads Junioren reden alleen op het startterrein en zo miste het publiek dat in het bos stond toch iets. De klasse NK Zijspan en Quads Youngsters reed wel het bos in en uit maar op een verkorte baan. Maar met 11 voertuigen in de baan is het niet echt boeiend om naar te kijken. Bij NK Quads werden beide manches gewonnen door Richard Ruttenberg gevolgd door Marco Keunen. Maar beide heren werden in de 2e manche gediskwalificeerd van wegen het negeren van de gele vlag. En zo was het Dani Hofland die de winnaar van de 2e manche werd en ook gelijk de dagwinnaar. Valentino Roks uit het EcoMaxx team pakte telkens de kopstart maar zou  in de 1e manche uivallen met een vastloper.  Luc van Lenning werd 2e totaal met Dennis Jansen op de 3e plaats.

De ONK Quad Masters was een zege toch voor Mike van Grinsven, al mocht Joe Meassen in de eerste manche een 5 tal ronden het veld aanvoeren. Daarna nam Mike de leiding over en won vrijwel onbedreigd met Joe op de 2e plaats. De regerend kampioen Ricardo Phoelich reed een eenzame wedstrijd op de 3e plaats, maar hij had het tempo er goed in. Marc de Vries raakt steeds beter gewend aan de QCRF Honda Quad. Eerst had hij problemen met het sturen, dit lijkt nu opgelost middels een andere achtervork. Nu moet hij allen nog zien dat de achtervering in orde komt en dan kan hij zich weer bij de kopmannen melden net als vorig jaar met de Yamaha. Marc zag nog even Davy de Cuyper voorbij komen maar een ronde later was ook Davy verdwenen en finishte Marc als 4e met achter hem  Rick Haverdil die pas als 10e uit de eerste ronde langs start-finish kwam.

De 2e manche werd bijna een copy van de eerste manche ware het niet dat Joe Maessen het aan de stok kreeg met Jan Vleaymans, die was in de eerste manche uitgevallen. Mike van Grinsven had de kopstart nu gepakt en reed zijn eigen wedstrijd. Joe Maessen werd ook nu weer in de 5e ronde een plaats teruggezet, nu van 2 naar 3 door Vlaeymans dus. Ricardo Phoelich kende een slechtere start en moest van plaats 10 zich naar voren zien te rijden. Maar om de plekken 4 tot en met 10 werd flink gevochten hierdoor was het tempo ook zeer hoog. Verschillende keren werd en van positie gewisseld in dit strijdende groepje. In de 7e ronde zat Phoelich op de 4e plaats maar hij had te veel tijd verloren met het inhalen van de rijders voor hem. De kopmannen waren weg  en dus kon hij zich concentreren op die 4e plaats behoud. Marc de Vries werd als 5e afgevlagd en rond die positie reed hij ook de gehele wedstrijd. Haverdill kende ups en downs maar zou toch op de 6e plaats finishen.

Dan de Zijspan ONK Masters waar dus echt wat voor bedacht moet gaan worden en beter gekeken moet orden naar de WK en omliggende landen kalender. Het seizoen is lang genoeg lijkt het mij om meer teams aan de start te krijgen dan nu die 18 waarvan er maar liefst 8 Nationale combinaties waren. Dat zou dus voor de ONK klasse maar 10 combinaties zijn geweest als men de Nationalen al niet had toegevoegd.

Maar goed we moeten het er nu mee doen en de wedstrijden waren er niet minder om. Want na het wegvallen van Daniël Willemsen/Robbie Bax gaat de titelstrijd nog tussen Etienne Bax/Kaspars Stupelis en Koen Hermans/Nicolas Musset.  De rest is al op grote achterstand gereden. Dit komt natuurlijk ook omdat in Lochem zowat de gehele wereldtop aan de start stond en punten heeft weg gesnoept bij de Nerdelandse teams.

Bax/Stuplis waren het snelste in de tijdtraing met Hermans/Musset als 2e en van Werven/Mans op 3, Julian Veldman/ Glenn Janssens op 4 en op 5 de oudgedienden Frank Mulders/Henry van der Wiel. In die tijdtrainig reed Mike Keuben zijn blok kapot terwijl zijn reserveblok nog bij Albert Mellendijk uitelkaar op de werkbank lag. Maar gelukkig is Mellendijk Motor Parts in de Heurne gevestigd en dat is niet zo ver uit de buurt. Gelukkig was Albert ook nog bereid om van 2 kapotte blokken 1 goede te maken en dat lukte ook nog optijd zodat Keuben/de Laat gewoon kon starten in de manche’s.

Gert van Werven/Jens Mans pakten gewoon even de kopstart met hun TM met achter hem aan Bax/Stupelis en Hermans/Musset. Bax wist dat hij snel langs van Werven moest zien te komen om Hermans achter zich te houden. Dit lukte Etienne in de eerste ronde al terwijl Koen dit pas in de 3e ronde lukte. Toen had Bax/Stupelis al een flink gat gereden maar toch zette Hermans/Musset de achtervolging in. Het lukte hun om gevaarlijk dicht bij te komen maar toen zette de nog niet helemaal fitte Bax/Stupelis nog een keer aan. En daarop hadden Koen en Nicolas geen antwoord meer en gaven zich gewonnen. Want een zekere 2e plaats levert ook flink wat punten op natuurlijk. In dezelfde ronde als ook Hermans/Musset voorbij gingen aan van Werven/Mans ging ook Veldman/Janssens voorbij aan de TM combinatie die een thuiswedstrijd reed. Veldman/Janssen wennen steeds meer aan elkaar en dit is te zien in de snelheid die daar uit voort komt. Zij werden 3e in deze eerste manche met van Werven /Mans op 4. Mike Keuben/Lars de Laat  werden wat opgehouden bij de start en konden pas als voorlaatste vertrekken. Maar het tempo zat er goed in want ronde na ronde schoven ze een plekje op om uiteindelijk als 5e te finishen met achter hun Frank Mulders/Henry van der Wiel,  Bjorn Roes/Dagwin Sabbe. Dit waren de 7 combinatie’s die niet op een ronde werden gezet. Justin Keuben/Dion Rietman vielen in de voorlaatste ronde liggend op een 7e plaats uit.

Koen Hermans/Nicolas Musset hadden ook nog een missie deze dag. Zij reden voor thuis publiek en op de baan waar Koens sponsor en werkgever Hans Garritsen overleden was. Wat zou er mooier zijn dan hier de dagoverwinning te behalen en hem op te dragen aan Hans. Maar ja dan moest die 2e manche wel gewonnen worden. Dus ging men er eens flink voor zitten en pakten dan ook resoluut de kopstart. Bax/Stupelis volgden direct met Keuben/Rietman op 3, Veldman/Janssen op 4 en Arne Dierckens/Luc Rostingt als 5e. Maar net voor terug komst uit het bos ging het mis bij een inhaal manoeuvre, hierbij sloeg Dierckens/Rostingt over de kop. Gert van Werven kon het zijspan niet meer ontwijken en raakte met zijn been het gevallen zijspan. Hierbij blesseerde hij zich dat verder rijden niet meer ging en hij voor onderzoek naar het ziekenhuis ging. Opgerekte enkelbanden en een gekneusd scheenbeen hield hij over aan dit ongelukje. Hierdoor kwamen ook wat combinaties in de wacht te staan ala was er op internet te zien dat één combinatie niet het geduld had en de bakkenist die bezig was het zijspan weer overeind te zetten  in de rug reed.

Maar aan de kop begon nu het gevecht om de dagoverwinning maar ook om zeer belangrijke punten in het kampioenschap. Want Bax/Stupelis stonden na de eerste manche 4 punten voor op Hermans/Musset en bij winst zouden dat er 7 zijn. De 2 combinaties boenderden over het verraderlijke circuit “de Vennebulten”. Want echt zanderig is het circuit niet meer maar het had vele harde stoepranden. Hermans/Musset reden een zeer hoog tempo en maakten weinig foutjes maar kwamen ook zeer behendig tussen de achterblijvers door. Iets waar bax/Stupelis soms een verkeerde keuze maakten en telkens weer iets terrein verloren als ze weer dichterbij waren gereden. Met nog 2 ronden te gaan gaf Bax/Stupelis het op, ook omdat men net verkeerd uitkwam op een diep gat. Hiermee heeft Bax/Stupelis dus nog maar 1 punt voorsprong op Hermans/Musset met alleen nog de laatste ONK op 7 Zaterdag Juli as. in Rhenen. Achter deze 2 kemphanen reeden Julian Veldman/Glenn Janssens een eenzame wedstrijd op de 3e plaats. De kopmannen waren uit beeld en de achtervolgers zaten ook op grote achterstand. OP die 4e plaats finishten Mike Keuben/Lars de Laat en dat was ook gelijk de laatste combinatie die in dezelfde ronde finishten als de winnaars. HIER kunt U alle uitslagen bekijken, terwijl U HIER de nieuwe tussenstanden kunt bekijken.

 

 

     

 

* Donderdag 17 Mei: GP Kramolin 12 & 13 Mei. Bron: www.teamveldman.nl.

 

"Er hadden zich 45 teams aangemeld en er waren weer twee groepen op de kwalificatiedag. Julian & Glenn Janssens, die sinds deze wedstrijd de vaste bakkenist is tot het eind van het seizoen,  werden ingedeeld in de B-groep. De vrije training werd goed benut vele rondes werden gereden en de jongens klokten een 6de tijd.

·         Tijdens de pré kwalificatie ging de gaskraan nog wat verder open en scoorden ze een 4de tijd.

·         Even later volgde de kwalificatierace het hek viel en de jongens kwamen goed de eerste bocht door. Na de eerste doorkomst lagen ze op de 4de plek de snelheid zat er goed in en het rijden zag er top uit. Later in de race wisten ze de twee teams voor hun te passeren en lagen ze op de 2de plek.  Met nog een aantal ronden te gaan viel het team in leidende positie weg met pech en schoven Julian & Glenn door naar de koppositie. Met een voorsprong van 13,5 sec op de nr 2 werd de finishvlag gepasseerd. Een geweldig gevoel voor de jongens en een mooi vooruitzicht naar de zondag toe.

·         De Zondag begon met de warm-up waar de heren het rustig aan hebben gedaan gezien de baan vettig was en noteerden een 11de trainingstijd. De start van de 1ste verliep geweldig en als 2de doken ze de eerste bocht in achter Vanluchene, de leider in het wereldkampioenschap. Julian&Glenn konden Vanluchene goed volgen en even leek het erop dat de jongens weer naar Vanluchene toe reden. Maar later in de manche ontstond er toch een gaatje en kregen de jongens druk van Giraud. Deze wisten ze voor te blijven maar nu kwam Bax eraan, die was inmiddels Giraud gepasseerd en zat nu achter onze jongens aan. In één van de laatste ronden wist Bax Julian&Glenn toch te passeren en zo kwamen onze jongens als 3de voorbij de zwart-wit geblokte vlag. Een geweldige prestatie van twee jongens die nog maar kort met elkaar rijden voor het eerst samen op een harde baan.

Samen met Vanluchene excact dezelfde snelste rondetijd noteerden en maar 6 seconden achter de winnaar over de finish kwamen.  Genoeg redenen om apetrots op te zijn!!

·         De start van de 2de manche verliep ietsje minder goed op een 6de plek kwamen ze door na de eerste ronde.  Als snel konden ze het team op de 5de plek passeren lang bleven ze op deze plek steken deze manche.  Julian & Glenn werden in de laatste ronden gepasseerd door Hermans, nu liggend op die 6de plaats nog steeds op koers voor een derde plek op het podium in de daguitslag. Maar helaas het mocht niet zo zijn de jongens kwamen stil te staan met pech konden hun weg nog wel weer vervolgen maar hadden 2 ronden achterstand opgelopen. Helaas helaas maar er wordt ondanks die pech zeer positief op deze GP teruggekeken.

 In de daguitslag zijn ze 11de geworden en staan nu 8ste in het kampioenschap. Onze volgende wedstrijd is de ONK Zijspan Masters in Varsseveld   Zondag 20 Mei a.s. Wij zien u daar graag!

Met sportieve groet Team Veldman."

 

     

 

 

 

* Zondag 13 Mei: 5e editie Achterhoeks Cross Spektakel. Bron: www.achterhoekscrossspektakel.nl. bewerkt door Hanssie © .

 

"Achterhoeks Cross Spektakel viert dit jaar haar eerste lustrum en wel het 5 jarig bestaan. Dit zal gebeuren op 27, 28 en 29 Juli as. natuurlijk in Silvolde. Het evenement groeit jaarlijks en de organisatie groeit met hun evenement mee natuurlijk. Maar natuurlijk kunnen de 3 hoofdverantwoordelijke heren niet zonder de steun van de vele vrijwilligers die hun te zijde staan. De inschrijving is al een poosje geopend voor de deelnemers/sters in de verschillende klassen. De klassen die aan de start komen deze 2 dagen zijn:

1.       50 cc,

2.       65 cc kl w + 65 cc gr wielen,

3.       85 cc kl w + 85 cc gr wielen,

4.       MX 2 ( 250cc),

5.       MX Open  ( 500cc),

6.       Oldtimer,

7.       Dames,

8.       Quad Jeugd,

9.       Quad volwassenen,

10.   Enduro,

11.   BrommerFun en

12.   3.5 uurs BX brommercross.

Om mee te kunnen doen met de crosswedstrijden dien je in het bezit te zijn van een licentie van de KNMV. Voor de brommerfun klasse heb je geen KNMV licentie nodig.

·         Op Vrijdag 27 Juli as. is er voor de jeugd de mogelijkheid om mee te doen aan de crossles gegeven door KNMV trainer Ronald Starink. Deze crossles is gratis. Wel dient elke rijder een gecertificeerde baco op te geven die tijdens deze training kan vlaggen. De training is tussen 19 uur tot 20 uur. De deelnemers worden afhankelijk van opgave mogelijk in groepen gesplitst. Wil je hier aan meedoen? Schrijf je dan voor 1 juli a.s. in voor deze gratis crossles.

·         Nieuw dit jaar is de 3.5 uurs brommercross. Dit is een officiele brommercross volgens het reglement van ONK brommercross. Een KNMV licentie is hiervoor verplicht.

·         Kinderparadijs: Er komt een compleet mega kinderparadijs voor de allerkleinsten. Als u met kleine kinderen komt en deze willen even iets anders als cross kijken, is er een kinderparadijs. Er zijn verschillende luchtkussens, luchtglijbanen, schminken voor kinderen, bij goed weer rodeo stier rijden en diverse oudhollandse spelen.

Deelnemers kunnen zich hiervoor inschrijven via de website www.achterhoekscrossspektakel.nl. De kosten bedragen hiervoor 30 euro. Je hebt dan toegang tot het gehele evenement. Tevens kun je ook overnachten op de camping."

 

 

* Zondag 13 Mei: Herlings domineert zinderende derde DMoM in Mill. Persbericht van: www.dutchmastersofmotocross.com Bewerkt door Hanssie ©

 

"Duizenden enthousiaste toeschouwers, spectaculaire races en overtuigende winnaars: de derde ronde van het Dutch Masters of Motocross (DMoMX), vandaag verreden op Circuitpark De Kuilen in Mill, was een ronde waarin de coureurs onder de brandende zon alles gaven. De hete strijd in de zandbak voegde nog een paar graden toe op het toch al warme, zonovergoten circuit van Mill. Het noodweer dat minder dan een week geleden over de regio trok, maakte dat de baan het uiterste vroeg van de rijders. De stoffige bovenlaag in combinatie met de nog natte, kleiachtige ondergrond leverde veel sporen op, wat het spektakel alleen maar vergrootte.

·         HERLINGS OPNIEUW OPPERMACHTIG IN 500CC: Voor Herlings leek dat ongemak in de eerste manche amper te bestaan. Alsof hij over een biljartlaken reed, nam hij binnen een ronde de koppositie over van de iets sneller vertrokken Glenn Coldenhoff en gaf deze plek niet meer af. Met overmacht, want de finishvlag voorkwam net dat hij Coldenhoff, verdienstelijk vijfde, op een ronde zette. De nummer twee van de eerste manche, de Brit Max Anstie, moest ruim 1 minuut en 22 seconden toegeven op Herlings. De tweede manche vertoonde eigenlijk hetzelfde beeld. Opnieuw trok Herlings de gaskraan volledig open tot aan de meet, waardoor de jacht op de leider in de tussenstand ook deze editie stuk liep. Max Anstie kwam wederom als tweede over de finish, Glenn Coldenhoff verbeterde zichzelf echter fenomenaal, werd derde in deze manche en vierde in het dagklassement. Herlings breidde dankzij zijn dagresultaat zijn voorsprong in de tussenstand om de Dutch Masters flink verder uit; met 150 punten staat hij nu 30 punten voor op de nummer twee Gautier Paulin.

·         JAGO GEERTS PAKT DAGWINST IN 250CC: De eerste manche in de 250cc leverde meteen Nederlands succes op: Honda-rijder Calvin Vlaanderen kwam als eerste over de streep, met 2,52 seconden verschil op de nummer twee, de Brit Ben Watson. Derde werd, op 12,44 seconden, de Belg Jago Geerts. In de tweede manche wisselden Geerts en Vlaanderen van positie, maar moest Watson genoegen nemen met een zesde plek. Thomas Covington, die in de tweede manche tweede werd, eindigde als derde in het dagklassement achter Vlaanderen en dagwinnaar Jago Geerts, die ook een en twee staan in het kampioenschap.

·         RAIVO DANKERS PRESTEERT GOED IN 125CC: Door een eerste en tweede plek verzekerde KTM-rijder Raivo Dankers zich van de dagwinst in de 125cc. In de eerste manche zelfs op majestueuze wijze: de nummer twee, Raf Meeuwissen, moest maar liefst 26,81 seconden toegeven. In de tweede manche lagen de tijden iets dichter bij elkaar en ging de winst naar de Fin Emil Weckman op zijn KTM. Raf Meeuwissen werd vierde en pakte daarmee de derde plaats in het dagklassement. Weckman eindigde achter Raivo Dankers als tweede.

·         KAY EN KAY-SHOW IN DE 85CC: De leider in de 85cc, Kay de Wolf, maakte het zijn directe concurrent en voornaamgenoot Kay Karssemakers niet gemakkelijk. De Wolf reed van kop tot staart in beide manches ongenaakbaar vooraan en wist per ronde meerdere seconden van de nummer twee af te snoepen, waardoor hij beide manches won met een ruime voorsprong van respectievelijk 16,48 en 20,78 seconden. Met twee derde plaatsen bezette Dave Kooiker ook in het eindklassement de derde plek.

·         GROTE FINALE TIJDENS ZWARTE CROSS: De vierde en laatste ronde van de Dutch Masters of Motocross van 2018 wordt verreden tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Dit spectaculaire evenement staat voor 13, 14 en 15 Juli in de agenda. Aanvulling Hanssie: Voor deze wedstrijd kan men GEEN kaarten meer kopen daar de Zwartecross allang uitverkocht is!!"

 

* Zondag 13 Mei: Hier weer een update van Rick!! Door: Anuska Elzinga voor: www.rickelzinga.nl en www.mxtwente.nl.

 

"Donderdag 3 Mei jl. was ik weer met Rick afgereisd naar het CWZ Nijmegen voor de laatste controle bij de Orthopeet!!  Natuurlijk zijn er eerst foto’s gemaakt en het zag er heel goed uit!  Hij kreeg hierbij dan ook officieel "groen" licht om weer op de motor te stappen, yesss!  Ook hadden we die week een bezoek gebracht bij de Neuroloog om de zenuw in zijn linkerhand te bekijken! We waren bang dat deze roet in het eten zou gaan gooien bij het herstel omdat deze zenuwpijn erg hinderlijk was met het gebruiken van deze hand.  En je moet toch een stuur vasthouden!!

De laatste weken kon Rick voelen dat de zenuw aan het herstellen was! De pijnaanvallen gingen weg en je kon de pink weer aanraken zonder dat het pijn deed! Ook de neuroloog bevestigde dat de zenuw niet klem zat maar overrekt was geweest door de inpacked en dat dit nog wel een aantal maanden kon gaan duren maar zich zelf weer hersteld! Ook zij gaf groen licht omdat hij de hand kan gebruiken en geen pijn meer ervaart. Nou was het eindelijk zo ver dat hij weer op de motor mocht stappen. Hij heeft dan ook uiteraard weer een aantal keer op de motor gezeten weekend in het weekend! Er word met beleid getraint:  kijkend naar type baan, de tijd van rijden en rust tussen de sessies! Hij heeft ook alleen getraind met zijn vader. Wanneer Rick weer aan de wedstrijden gaat deelnemen, hangt natuurlijk af wanneer hij weer 100% op zijn armen en conditie kan vertrouwen. Maar daar is hij dan ook heel hard voor aan het werk. Tja en na al die weken geen stuur vast te mogen houden moet je wel weer even eelt kweken, Maar opgeven doet ie niet, hij heeft het er allemaal voor over!"

 

* Zondag 13 Mei: Dopingcontrole uitgevoerd tijdens DMoMX. Bron: www.knmv.nl.

 

"Tijdens de Dutch Master of Motocross in Oldebroek zijn Jeffrey Herlings, Jago Geerts, Thomas Covington en Gautier Paulin gecontroleerd op gebruik van doping. Alle tests waren negatief, oftewel de mannen zijn schoon van verboden middelen. Op regelmatige basis worden willekeurige rijders gevraagd om mee te werken aan deze controles. Recentelijk lanceerde de FIM de ‘Say no! to doping’-campagne om dopinggebruik te bannen uit de motorsport."

 

* Zondag 13 Mei: Internationale Zijspancross toegevoegd aan Crossprogramma. Bron: www.zwartecross.nl.

 

"De tienvoudig wereldkampioen(!!!) Daniel Willemsen komt crossen en hij is dolenthousiast. “Super dat de zijspannen nu ook een keer mogen rijden bij de Zwarte Cross. De zijspanklasse is vaak een ondergeschoven kindje in de motocrosswereld, maar we zullen laten zien dat deze tak van ook superspectaculair is. Het liefst hadden we drie dagen gereden maar dit is al een mooie happening om voor zo veel volk te mogen rijden. Ik denk dat een hoop buitenlandse teams niet weten wat ze mee gaan maken!” De deelnemerslijst volgt nog, wie er zullen starten lees je binnenkort op onze website www.zwartecross.nl."

 

 

     

 

* Dinsdag 1 Mei: “Waanzinnig!!! Ik heb de EK wedstrijd 65cc in Denemarken gewonnen.” Dat schreef de jonge dame Lotte van Drunen op haar facebookpagina nadat ze dus inderdaad als winnares was gehuldigd van de jeugd EK 65cc in het Deense Esjberg. Lotte wist de eerste manche te winnen nadat Bradley Mesters een paar foutjes had gemaakt. In de 2e manche werd de jonge dame uit Sliedrecht als 3e afgevlagd en was het Damian Knuiman die deze manche wist te winnen. Met de 1e en 3e plaats werd ze dagwinnaar, en volgens mij het eerste meisje dat een EK weet te winnen, voor Bradley Mesters en Damian Knuiman. Een volledig Nederlands podium dus en een mooi begin van de EK wedstrijden natuurlijk met de laatste voorronde in Markelo op 7 en 8 Juli as. waarna 14 dagen later de finale wedstrijd in Loket wordt gehouden.

 

   

 

* Dinsdag 1 Mei: Derde plaats voor Kay Karssemakers op het EK 85cc in Denemarken. Persbericht van: www.mxkarssemakers.nl.

 

"Kay Karssemakers heeft afgelopen weekend deelgenomen aan de eerste voorronde van het Europees Kampioenschap 85cc in Denemarken. De 13- jarige Kay kwam hier sterk voor de dag en wist na een goede kwalificatie op zaterdag, een podiumplaats op zondag te veroveren en begint hiermee sterk aan het EK 85cc. In het Deense Esbjerg werd de eerste van de vijf kwalificatiewedstrijden verreden. De voorrondes van het EK 65/85 zijn verdeeld in vier Europese zone's, de beste 10 rijders van iedere zone krijgen na vijf wedstrijden een startplaats toegewezen voor de grote finale tijdens de GP in Loket eind Juli. Nederland is ingedeeld in Noord-West Europa, een van de sterkste vier Europese zone's waar gemiddeld zo'n zestig rijders zich op Zaterdag proberen te kwalificeren, en de beste veertig rijders door gaan naar zondag.

·         Op zaterdag begon Kay gemotiveerd aan de trainingen. Kay was ingedeeld in de tweede groep. In de vrije training verkende Kay het mooie zanderige circuit en zette de snelste tijd op de klok. Ook in de pre-kwalificatie had Kay al snel zijn draai gevonden en ook nu wist hij de snelste tijd te noteren. Hiermee nam hij de beste uitgangspositie voor de kwalificatierace later op de dag. In de kwalificatierace reageerde Kay goed op het vallen van het starthek en op een tweede plaats begon hij aan de wedstrijd. Al snel nam de Aalster Tentenbedrijf en Rijkers Bedrijfswagens gesponsorde rijder de leiding in handen en wist met een strak tempo weg te rijden bij zijn achtervolging. Met een voorsprong van meer dan twintig seconde won Kay de kwalificatierace en nam hiermee de tweede startplaats voor beide manches op zondag in handen.

·         Gemotiveerd begon Kay 's ochtends aan de warm-up. Dit was tevens de eerste keer dit weekend dat hij ook te maken kreeg met de rijders uit de andere groep. Kay gebruikte de warm-up om de baan te verkennen en wist in de laatste ronde een enorme snelle tijd op de klok te zetten, slechts 0,2sec langzamer dan de snelste man. Dit gaf extra vertrouwen voor de manches!

·         In de eerste manche was Kay helaas niet goed weg aan het starthek en buiten de top 20 begon Kay aan de wedstrijd. Tot overmaat van ramp kwam Kay in de eerste ronde ook nog ten val waardoor hij helemaal terugverwezen werd naar de achterhoede. Pas als aller laatste kon hij op een veertigste plaats de wedstrijd hervatte en nu was het dus de kunst om zo ver mogelijk naar voren te rijden. Dit lukte Kay prima en met enorme snelle rondetijden werd de ene na de andere rijder gepasseerd. Kay bleef vechten voor ieder plaatsje en doorgaan tot aan de laatste meter! Uiteindelijk kwam hij moegestreden op een hele knappe zesde plaats over de finish, kort in het achterwiel van de derde, vierde en vijfde man.

·         Gebrand op een betere start stond de Youth Pro MX rijder achter het starthek voor de tweede manche. Ditmaal was zijn start duidelijk beter en net binnen de top 5 begon Kay aan de wedstrijd. Kay had gelijk het juiste ritme gevonden en wist in de eerste ronde zich op te werken naar een derde plaats. Ook had hij inmiddels de twee kopmannen in zicht en met snelle rondetijden kwam hij steeds dichterbij. In de derde ronde nam Kay met een mooie inhaalactie de tweede plaats over en ging op jacht naar de kopman. De 13- jarige Kay wist de achterstand van zo'n vijf seconde dicht te rijden naar de kopman en probeerde op verschillende plaatsen de aanval in te zetten. Er ontstond een mooi gevecht tussen beide rijders maar uiteindelijk lukte het Kay niet om de winst naar zich toe te trekken en met een minimaal verschil van 1sec kwam Kay op een hele mooie tweede plaats over de finish!

Met een 6e en 2e plaats in de manches mocht Kay aan het einde van de dag als derde het podium beklimmen! Een knappe prestatie als je bekijkt dat Kay in de eerste manche, in dit Europese deelnemersveld vanaf een veertigste plaats moest komen! Kay heeft dit weekend goede dingen laten zien, de snelheid was goed en hij heeft gevochten tot aan de finish! In de tussenstand om het Europees Kampioenschap 85cc bezet Kay na één wedstrijd de derde plaats. A.s. weekend staat het Dutch Masters of Motocross op het programma in Mill."

 

 

* Dinsdag 1 Mei: Shana wint het EK in Denemarken!  Persbericht van: www.shanavandervlist.nl.

 

"In het weekend van 28/29 April jl. stond de eerste wedstrijd voor het Europees kampioenschap op de kalender. De wedstrijd werd verreden in Esbjerg. Shana was daar nog nooit geweest, maar op vrijdag aangekomen zag het er mooi uit.

·         Op zaterdag had ze een vrije- en tijdtraining en een kwalificatieheat. In de trainingen ging het rijden meteen erg lekker en ze had een goed gevoel met de baan. In de kwalificatieheat pakte ze de kopstart en reed na een paar ronden al steady aan de leiding. Helaas kwam ze ten val en het duurde even voordat ze haar weg weer kon vervolgen. Ze kwam van plaats 7 terug naar plaats 3. Zo kon ze op zondag een mooie plek uitzoeken achter het starthek.

·         Op zondag werden de manches verreden. De eerste manche pakte ze weer kopstart en heeft van start tot finish op kop gereden. Ze kwam met een voorsprong van 30 seconden binnen op een 1ste plaats. Zelf had ze voor haar gevoel wel een beetje gespannen gereden, maar was natuurlijk erg blij.

·         De 2de manche ging het helaas met de start meteen mis, ze reed in het starthek en begon als laatste. Ook kwam ze in de eerste ronde nog ten val, omdat ze iets te gretig was. Het werd dus weer een inhaalrace. De ronde tijden waren erg goed en reed sneller dan de koplopers. Ze kwam zelfs nog terug naar een 2de plaats !!

Dat was ruim voldoende voor het hoogste podium. Totaal 1. Haar eerste EK dames overwinning!! De volgende wedstrijd voor Shana zal zijn op 19/20 mei in Duitsland, een WK"

 

Aanvulling Hanssie: Shana wist de Grote dames EK te winnen maar er reed nog een dames klasse en wel de Girls, de jongere dames zo te zeggen. Ook voor deze klasse werd het Wilhelmus weer gespeeld want ook deze Girls EK kende een Nederlandes winnaares en wel Lynn Valk die de beide manches wist te winnen met haar 125cc Yamaha.

 

 

* Dinsdag 1 Mei: Kay de Wolf eerste leider in het EK 85cc na winst in Denemarken. Door: Arno v.d. Brink.

 

"Kay de Wolf van het Beursfoon KTM team is sterk aan de voorrondes van het Europees Kampioenschap 85cc begonnen. In de eerste wedstrijd in het Deense Esbjerg wist de crosser uit Eersel beide manches te winnen en is hiermee de eerste leider in het kampioenschap.

·         Op Zaterdagochtend gingen er 56 rijders van start in twee groepen. Kay zat in de eerste groep en liet gelijk in de trainingen zien dat het met zijn snelheid goed zat. Hij trainde als snelste van beide groepen en wist later op de dag ook de kwalificatieheat te winnen waarmee hij de pole position veroverde.

·         Met vertrouwen ging hij in de eerste manche van start. Hij kwam goed weg en dook op een tweede plaats de eerste bocht. Gelijk voerde hij de druk op bij de kopman en wist in de tweede ronde al de koppositie in handen te nemen. Omdat de tweede man aardig in de buurt wist te blijven en bij het passeren van de achterblijvers iets dichterbij kwam, kon Kay geen enkel moment verslappen. Tot aan de finish bleef hij geconcentreerd rijden en sloot de eerste manche naar tevredenheid winnend af.

·         Een kopstart in de tweede manche zorgde ervoor dat hij als leider aan de wedstrijd kon beginnen. Lang hield hij stand op de eerste plaats maar door een foutje verloor hij heel even de koppositie. Dit was echter van korte duur want Kay sloeg een ronde later met een mooie inhaalmanoeuvre terug en wist de koppositie terug in handen te nemen. Wel bleef de tweede man dicht in de buurt tot aan de finish maar Kay hield het tempo strak en wist zo ook de tweede manche winnend af te sluiten.

Met een dubbele manchezege won Kay het dagklassement in Denemarken. Volgend weekend komt de crosser uit Eersel aan de start in de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Mill.

Daguitslag EK 85cc in Denemarken:

1.       Kay de Wolf 1-1,

2.       Liam Everts 2-3,

3.       Kay Karssemakers 6-2,

4.       Dave Kooiker 4-5 en

5.       Cas Valk 4-9."

 

* Dinsdag 1 Mei: Hallo Allen. Door: Anuska Elzinga voor: www.rickelzinga.nl en www.mxtwente.nl.

Hanssie: Dit verslag van Rick is al 2 weken oud, sorry voor het late plaatsen.

 

"Hier weer even een kleine update van Rick! Rick heeft de eerste week op papendal er weer op zitten! Het was wel weer even wennen want ineens zit je weer in een andere structuur met een strakke tijdsindeling, en moet je overal de aansluiting weer even vinden! Maar na een paar dagen was het al weer als van ouds. Rick zijn armen zijn bekeken door de sportarts van Papendal en zij heeft duidelijke opdrachten aan de fysio's gegeven wat wel en niet mag zodat er op een juiste manier getraind en hersteld kan worden. Op aanvraag van mijzelf heeft ze een aantal specialisten benaderd wat betreft de beschadigde zenuw in Rick zijn hand die nog een belemmering is voor Rick om zijn hand goed te kunnen gebruiken! Er zal dan ook binnenkort een scan worden gemaakt waarbij een neuroloog gaat kijken wat de oorzaak is en wat voor opties er eventueel zijn. Ondertussen voelt Rick wel dat er verbetering in komt, waar we heel erg blij mee zijn, want zou het herstel stil staan zou het een langdurig verhaal kunnen worden. De botten doen het heel goed.. men verbaast zich er ook over hoe mobiel hij al weer is in de polsen.. dus dat is heel positief! Er word dan ook volop geoefend en gemasseerd om de boel weer soepel te krijgen. Uiteindelijk gaan we ervanuit dat het allemaal weer goed hersteld, en dat is altijd mooi! En dan gaan we beginnen aan fase twee: weer opbouwen om weer gas te geven 100%!!"

 

 

     

 

* Dinsdag 24 April: Bax en van Grinsven boeken belangrijke zeges in het ONK in Oss. Persbericht van: Arno v.d. Brink voor: www.onk-motocross.nl.

 

"De zijspancombinatie Bax/Stupelis en Mike van Grinsven hebben in de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross en Quads in Oss een belangrijke zege geboekt. Bax heeft dit jaar al veel tegenslag gekend maar reed ijzersterk en won beide manches. Mike van Grinsven kwam met een voorsprong van slechts twee punten op Joe Maessen naar Oss maar door een dubbele mancheoverwinning en wisselende uitslagen van de concurrentie, heeft hij zijn voorsprong weten te vergroten naar dertig punten.

Achter Bax finishten Hermans/Musset op een tweede plaats in de zijspan klasse. Nadat ze in de eerste manche derde waren geworden, reden ze in de beginfase van de tweede manche aan de leiding. Toch moesten ze na een aantal ronden Bax laten passeren en finishten op een tweede plaats. Door deze constante score blijven ze in de running voor het kampioenschap en staan op slechts vier punten van de leidende combinatie op een derde plaats. Daniel Willemsen en Robbie Bax hebben de schade goed beperkt weten te houden in Oss. Ondanks dat Daniel verre van fit is door zes gebroken ribben en een klaplong wist hij derde te worden in het dagklassement (2-3) en is hiermee de nieuwe leider geworden in de tussenstand. Met nog twee wedstrijden om het Open Nederlands Kampioenschap is het bijzonder spannend want de eerste drie combinaties staan binnen vier punten. De combinaties Vanluchene/van den Bogaart en Van Werven/Mans scoorde hetzelfde aantal punten waarmee ze op een gedeelde vierde plaats eindigden. Beide combinaties werden een manche vierde en een manche zesde en scoorden hiermee belangrijke punten voor het kampioenschap. Julian Veldman, die deze keer met Glenn Janssens reed, kregen een flinke tegenslag voor de kiezen. In de eerste manche reden ze in de eerste helft van de wedstrijd aan de leiding en reden later stevig op een tweede plaats totdat ze af te rekenen kregen met mechanische problemen en de wedstrijd moesten verlaten. In de tweede manche finishte Veldman als vijfde maar door de uitval in de eerste manche verloren ze belangrijke punten voor het kampioenschap waardoor ze nu pas op een tiende plaats staan.

Bij de Quads was Mike van Grinsven heer en meester voor eigen publiek. Joe Maessen verkocht zijn huid duur en deed er alles aan om het van Grinsven zo moeilijk mogelijk te maken. Echter door een mechanisch probleem moest hij in de eerste manche voortijdig de wedstrijd verlaten en verloor hiermee vele punten in de strijd om de titel. In de tweede manche revancheerde Maessen zich door als tweede te finishen. Regerend kampioen Ricardo Phoelich mocht achter van Grinsven als tweede plaats nemen op het podium (4-3) en Rick Haverdil maakte het podium compleet als derde (2-6).

Op Zondag 20 Mei as. gaat het Open Nederlands Kampioenschap verder op het circuit van Varsseveld.".

 

 

     

 

* Woensdag 4 April: Rick gipsloos. Door: Anuska Elzinga voor: www.rickelzinga.nl en www.mxtwente.nl.

 

"Gisteren was voor Rick een prettige dag want hij werd eindelijk na 6 weken verlost van zijn gips!!  De botten en botgroei ziet er goed uit!  Hij mag nu beginnen met dagelijkse dingen te doen met zijn handen maar mag nog niet zware dingen beuren.  Hij zal onder begeleiding van een fysiotherapeut de polsen gaan trainen om weer te mobiliseren en daarna de kracht weer op te bouwen.  Ook zal er in de polsen littekenweefsel zitten wat soepel moet worden. Het motorrijden mag de komende weken nog niet, dat zou te veel risico met zich mee brengen als hij zou vallen! Ook de beschadigde zenuw in de pink heeft tijd nodig waarvan de arts verder niet kan zeggen hoelang. We zijn er dus nog niet maar dat we er nu mee aan de slag kunnen is weer een grote stap vooruit. En "beter wat langer maar goed herstellen" dan halfgebakken terugkomen met alle risico's van dien denk ik dan maar!! En uiteraard word er nog steeds volop getraind bij de Haere, elke morgen een uur fietsen en er word nu het gips eraf is ook  gezwommen."

 

* Woensdag 4 April: Het seizoen gaat beginnen!! Persbericht van: www.shanavandervlist.nl.

 

"Het is het dan eindelijk zover, na een lange winterperiode gaat het seizoen voor Shana dan ook beginnen. In het weekend van 7 & 8 April staat de eerste Dames WK wedstrijd op de kalender, de wedstrijd is in Italië op de mooie baan in Arco di Trento. Vorig jaar heeft ze hier ook gereden en vond het een erg leuke baan. Shana heeft er erg veel zin in en kan niet wachten tot het starthek valt ! De week erna is meteen de 2de wedstrijd voor het WK in Portugal, hier is ze nog nooit geweest, maar op de filmpjes ziet dat er ook erg mooi uit. Shana gaat vanuit Italië terug naar huis, zo kan ze de hele week goed uitrusten en vliegt ze op Vrijdag samen met Freek naar Portugal. Papa en mama gaan de lange trip van 2200km met de bus doen en rijden meteen vanaf Italië door. "Shana: ik heb er erg veel zin in, de laatste WK die ik heb gereden was in Loket in de zomer. Dat is al weer een tijd geleden en kan niet wachten tot het starthek valt. De baan in Italië is erg mooi en Portugal ziet er ook goed uit. Tot slot wil ik graag iedereen bedanken die het mogelijk maakt dat ik al deze wedstrijden kan rijden. Alle sponsors, club van 100 en mijn familie !!"

Vlist MX."

 

* Woensdag 4 April: Welkom bij het Moto Cross Event Marum 2018. Bron: www.mcmarum.eu. Bewerkt door Hanssie ©.

 

"Op Zaterdag 28 en Zondag 29 Juli as.  wordt er een veteranen motorcross weekend op circuit Trimunt te Marum georganiseerd. Dit gebeurt  onder auspiciën van Motorclub Marum eo., en heeft de naam  MotoCross Event Marum gekregen. Het wordt een weekend vol motocross dat men elk jaar in het laatste weekend van Juli wil gaan organiseren.  Tijdens het evenement zijn er diverse activiteiten zoals een crossmotor onderdelen markt,  een verkiezing "mooiste classic crossmotor" ! Het is de bedoeling dat we er een leuk feestje van gaan maken, er is namelijk een tent aanwezig met live muziek. Overnachten op ons grote rennerskwartier is gratis voor de mensen die hebben ingeschreven. Douches zijn aanwezig en Vol is Vol! De volgende klassen zullen aan de start komen:

·         Damesklasse:  bij minimaal 20 deelnemers!

·         Classic klasse:  oude motoren t/m 1990,

·         Kenteken klasse: Enduro / Off Road,

·         Veteranen 40+: geboren voor 1978,

·         Veteranen 50+: geboren voor 1968,

·         Hobbyklasse:  vanaf 125cc. en

·         Startbewijshouders.

Er is een limiet van 35 rijders per klasse, maar let op  VOL = VOL . Geef je op voor de klasse die bij je past! Deelnemers kunnen zich inschrijven t/m 1 Juli, HIER vindt U alle info over dit evenement dus ook het online inschrijven."

 

 

     

 

* Dinsdag 3 April: Al heel wat jaren is Gerrit van Zoonen bezig om oude tv beelden over de motocross van videobanden op cd’s te zetten. Het betreft dan zowel tv uitzendingen van oa. Studio Sport, toen men nog motocross uitzond, de Heilige koe, Avro’s Sportpanorama enz. Maar ook John de Berk is een hot item bij Gerrit. Hij heeft al HEEL veel maar Gerrit is nog steeds opzoek naar MEER. Dus heeft U thuis nog oude video banden liggen met daarop motocross dan kunt U contact met Gerrit opnemen. Hij zal ze dan overzetten op CD voor U en houdt natuurlijk zelf ook een copy voor zijn verzameling. Hanssie weet persoonlijk dat het keurig gebeurt, en ondertussen ook al vele voormalige cross toppers. U kunt Gerrit bereiken via de mail: gvanzoonen@hetnet.nl of hem zoeken op facebook.

 

* Dinsdag 3 April: Lock Alarm, sloten met een alarm functie. Persbericht van: www.mxn.nl.

 

"Beveiliging van uw kostbare spullen is vaak geen eenvoudige zaak. De producten van Lockalarm helpen u hierbij, doordat uw bezit niet alleen beschermd wordt door een degelijk slot, maar ook door een oorverdovende sirene. De mogelijkheid van het afgaan van een alarm heeft voor de meeste potentiële dieven een zodanig afschrikkend effect, dat men zich wel twee maal zal bedenken. Om deze reden, dus juist om te voorkomen, dat men probeert om het kabelslot te vernielen, is op alle producten van Lockalarm duidelijk aangegeven, dat bij sabotage een zeer luide sirene zal afgaan.

·         De toegevoegde waarde van een slot met alarm is dus tweeërlei: ten eerste zal het veel dieven ervan weerhouden om door te zetten en ten tweede zullen, in het geval dat het alarm toch afgaat, u of anderen gewaarschuwd worden, zodat tijdig kan worden ingegrepen. Aangetoond is, dat geluid het meest effectieve middel ter afschrikking is. Niemand gaat aan de haal met een object, die lawaai maakt. Een dief zal in alle gevallen willen vermijden, dat er aandacht getrokken wordt en zal in veel gevallen het met een geluidssirene beveiligde object laten voor wat het is en op zoek gaan naar een eenvoudiger te bemachtigen object.

De Lock Alarm sloten zijn uitermate geschikt voor het beveiligen van uw motor, aanhangwagen, aggregaat en andere kostbaarheden. Kijk voor meer informatie op onze website:  http://www.mxn.nl/assortiment/accessories/lock-alarm.ht De producten van Lock Alarm zijn te verkrijgen bij uw dealer."

 

 

* Dinsdag 3 April: Hanssie kreeg laatst een mailtje van Mr. Motocrossadvies Jan Müller met de vraag of ik meer info had over de crosscarriere van Dinand Zijstra. Tja ik moest Jan helaas teleurstellen want dat wat ik nog wist dat had hij natuurlijk allang opgespoord her en der. Maar de reden waarom Jan dit wilde weten is dat hij gegevens verzameld van vele rijders en die dan in een soort van enceclopedievan de cross stopt en het op het internet zet. Tja Hanssie dus even gekeken en waarempel ik trof een zeer mooi overzicht aan en na wat verder klikken werd ik stil van verbazing. Wat een werk en tijd heeft Jan er in gestopt zeg en wat veel rijders heeft hij al benoemd. Maar Jan is natuurlijk nog op zoek naar verschillende foto's als ook wetenswaardigheden over verschillende rijders. Neemt U zelf maar eens een kijkje in Jan's wereld, gewoon HIER klikken. 

 

     

 

Ter info: Wat er ook op internet gepubliceerd is, dan nog mag men het niet ongevraagd gebruiken voor een andere of eigen website.
Ook de stukken die ik hier type vallen onder de auteursrechten cq. copyright,
HIER kunt U nalezen wat ik bedoel.

Copyright © 2004-2018 www.hansstolk.com  All rights Reserved.